![]() |
|
Ovlivňování výstupů LNBNarazil jsme na zajímavou věc. Při posledním větru se mi lehce hnula jedna parabola, na které mám dvouvýstupový LNB a příjem se dostal do hraničních stavů. Jeden výstup vede do TV a druhý jinou cestou do STB. Na TV to jelo stále dobře, ale na STB se vždy po několika hodinách nebo minutách příjem zasekl a nebylo ho možno obnovit. Když jsem však TV přepnul na ten samý program, tak se obraz na STB sám rozjel.To je vlastnost LNB, že když oba výstupy mají nastaven stejný program, tak je výstupní signál lepší? DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
RE: Ovlivňování výstupů LNBkostra je společná snad mě někdo opravíVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
RE: Ovlivňování výstupů LNBCo s tím má společného kostra? TV i STB jsou vedle sebe napojeny ze stejné zásuvky.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3To by si sa divil. Takýto problém som mal u jedného pána, zapol STB a u s;yna mu prestali ísť STV-čky. STB vypol a všetko fungovalo. Príčina bola uvoľnená kostra (zemnenie) v zásuvke. Dokonca som dostal z výstupu na LNB šlehu. |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 798 |
![]() |
|
@jklajbanhttps://www.parabola.cz/forum/topic-69298/ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Ovlivňování výstupů LNBKdyž jsem doladil parabolu a signál naběhl na původní úroveň, tak problém zmizel. To by se v případě problému s kostrou snad nestalo.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@omar3v hraničních stavech se mohou ukázat problémy,které jsou jinak maskovány |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTá kostra nie je až taká zlá, aby Ti to robilo aj pri dobré naladenej parabole,ale vyčkaj času, ako hus klasu, alebo čo nebolo, časom môže byť.![]() Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
@letasnení zlá,pokud víš,jak na ni |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Ovlivňování výstupů LNBJa ti na to odpoviem inak, t.j. skús jeden pokus:Na jednom príjmači si zapni nejaký program a na druhom spusti ručné skenovanie/ladenie tej istej sat pozície! A keď ti bude počas vyhľadávania programov (prvý príjmač) na tom druhom, kde sleduješ ten program sekať/kostičovať, či zamŕzať - tak ver, že problém je v rozvode elektriky po dome, či byte. Vraví sa tomu - rozdielny "nulový potenciál". V takomto prípade treba určite skontrolovať elektroinštaláciu po dome, či byte. Je málo pravdepodobné, že môže byť chyba aj v samotnom LNB. ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
RE: Ovlivňování výstupů LNBPřijímač je ,ale napájený dvojlinkou . Zdroj v přijímači sekundár je oddělený od sítě . Televize ty dnešní maji ale na kostře nulák šnůra má žlutozelený vodič trojlinka . Tady by mohl být ten zakopaný pes. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
@mmiriboyDobrý nápad s tím laděním, ale teď s plným signálem už to asi nebude viditelné. Každopádně zkusím.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@koaxJe to tak, STB je připojen dvouvodičem zatímco TV třívodičem. Dříve jsem měl přípojku do domu nadzemním vedením s ochranou zemněním. Nedávno to E-On překopal do země s ochranou nulováním. Možná to na sebe nějak nesedlo. Elektriku po domě v mědi jsem si poctivě dělal já.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
![]() |