![]() |
|
Vadný LNB?Prosím o radu. Mám problémy (pravděpodobně) s LNB twin konektorem (2 přijímače STB, Skylink) - jeden přijímač funguje bez problému, zatímco druhý často začne kostičkovat, až se obraz úplně rozpadne a vypadne signál. Je pravděpodobné, že je závada v LNB konektoru? Pokud ano, doporučíte mi nějaký „nejlepší“ LNB? Děkuji za rady.P.S. Diskuzi níže o LNB jsem četl. |
ArisSy
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?Vymeniť za napr. SILVERSKY alebo GOLDEN |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 798 |
![]() |
|
@jklajbanDíky za radu. |
ArisSy
![]() |
|
RE: Vadný LNB?Může i nemusí.Může to být i vada kabeláže nebo přijímače.Pokračoval bych postupnou záměnou jednotlivých částí mezi sebou.Pak se ukáže .![]() |
Jury5
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?presne tak, prohod prijimace a pokud to pojede na tom prvním prijimaci u druhého kabelu a ten druhy prijimac pokud bude opet nefunkcni na prvnin koaxu, tak je LNB ok a je zavada v prijimaci. Pokud bude blbnout ten první prijimac na druhem koaxu, tak je nejspis pak zavada v kabelazi nebo LNB konvertoru nebo muze byt povoleny F konektor u LNB vystupu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?prohoď výstupy u LNB a tím vyloučíš chybu LNB.Gibertiny OP 125L+DM3800, FTE 105+ Max NDA 4120M
|
jaro2
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 332 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?Kabeláž ani přijímač to není, to už jsem zkoušel. Když byl výpadek delší, zkoušel jsem i prohodit výstupy - šel jen jeden (proto jsem si myslel, že by to mohl být LNB).Dnes několik krátkých výpadků (počasí O.K., vítr nebyl), druhá TV bez výpadku. |
ArisSy
![]() |
|
@ArisSycelkem občas pár odejde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@pierrepetrDíky. Doporučíš nějaký konkrétní LNB? |
ArisSy
![]() |
|
@ArisSyasi je to šumák,prostě smůla,odejde cokoliv |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
ArisSyjá to mám podobný jedna tv se satelitem blbne ale jen jedna frekvence 12109 ostatní frekvence fungují OK druhá tv se satelitem jde dobře BEZ VÝPADKŮ . At prohazuji kabeláš jak chci měnil jsem i LNB TWIN za stejný typ a stále to dělá . UPOZORNUJI !!!! POKUD ZAPNU OBĚ TV NA JEDNOU , BĚŽÍ TV NA STEJNĚ žádný výpadky nejsou , VYPNU jednu tv a výpadky jsou !!!!!! Zkuste to samí a napište jak jste dopadl. technici řekli , že v nastavení paraboly to není , v TV taky ne tak nevím co si mám o tom myslet . |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?každe ti napíše zemní smyčka,skus oddělit jednu TV a nebo zapojitna jednu fázi |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Vadný LNB?Já jsem měl oba přijímače na stejné fázi, dokonce ve stejné zásuvce a dělalo to taky. Ale pouze při slabším signálu, jak jsme doladil parabolu tak problém zmizel.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@amater3389Já to mám na všech frekvencích a zapnutí televizí nemá vliv.![]() |
ArisSy
![]() |
|
To amater3389Chápu dobře že vždy blbne tv č.1 pouze pokud je tv č.2 vypnuta ? Platí to i po prohození výstupů z LNB ? Pokud ano vidím problém v televizoru. |
Jury5
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
![]() |