Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Problem s Twin LNB a TBS

Dobry den, mam jeden problem. Mam Twin LNB a TBS 5980. K LNB je napojen do jednoho vstupu satelit (za motorem) a do druheho karta TBS. Do ted jsem mel Single LNB a kdyz jsem si chtel zaexperimentovat s TBS, tak jsem velice neprakticky odpojil koax ze satelitu a zapojil ho do TBS. Jenze kdyz jsem si ted koupil Twin LNB, abych to nemusel takhle prepojovat, tak nastal problem, ze se satelit s kartou pravdepodobne hadaji.
Predstavoval jsem si, ze kdyz budu pouzivat kartu a chtel bych pootocit parabolu, tam by parabolou musel logicky pootocit satelit.
Z dnesniho testovani jsem asi pochopil, ze bude problem s napajenim LNB, jenze jsem se s problematikou napajeni jeste nesetkal, tak jsem chtel poprosit, jak to spravne nastavil, aby fungovali tak jak by meli (...jestli to vubec takhle muze byt)

Preferuji CrazyScan tudiz StreamReader a predpokladam, ze se bude musel neco nastavit ve StreamReaderu.

Dekuji mnohokrat za pomoc.

Doplnim, ze kdyz jede satelit a ma signal a chci zapnout CrazyScan, tak satelit je nahle bez signalu a CrazyScan taky. Kdyz CrazyScan vypnu, satelit ma zase signal.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problem s Twin LNB a TBS

Takéto LNB používam niekoľko v kombinácii rôzne karty TBS + sat. prijímače, a žiadny problém som nemal. Chyba môže byť v samotnom LNB, alebo problém zemnej smyčky - už sa to tu riešilo viackrát. Najlepšie je napájanie z jednej sieťovej zásuvky. ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

ešte dodatok. Ak nevieš načo sú jednotlivé inštrukcie v ini. súboroch tak ich radšej nechaj na pokoji. A už vôbec nazasahuj do samotného streamreadera.

Peon

Peon

Dekuji za odpoved. Stahl jsem si streamreadet.ini znovu (bez uprav), jenom jsem povolil TrickAPSK a funguje to. Hadat se to nehada a zatim to vypada, ze vse funguje jak ma.
...takze dnesni ponauceni: "nevrtat do niceho, co funguje!!" :)))

onenon
Registrace: 5/2012

asi jsem prozrazen...

uz to nema cenu skryvat... admini fora prosim, nechte mi bobo2. onenona smazte.

onenon
Registrace: 5/2012

TrickAPSK len umožňuje zachytenie APSK pre karty, ktoré to nepodporujú, ináč nemá vplyv na iné nastavenia. Ale kto vie ... ;)

Peon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra