Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Plazma vs. UHD televize

Jsem odchován na plazmách. Ve své době jasně vítězily nad LCD. Další domácí pokrok bez nového zobrazovače však není možný. Životního jubilea jsem využil k získání peněz na novou televizi.
Podlehl jsem nabídce místního soukromého prodejce, který nabídl větší úhlopříčku, po rozbalení a provozu v prodejně, za velmi dobrou cenu.
Porovnání plazmy PS60E530 a UHD televize 65KU6072:
1. Obraz je po přepočtu do UHD podrobnější.
2. Obraz má více barevných odstínů, to se projevuje schopností vnímat malé detaily.
3. Obraz působí lehce "plasticky".
4. Obraz je vyčištěn od šumů,působí naprosto čistě.
5. Zvýšil se rozdíl mezi SD a HD, SD nyní jsou slabota.
6. Rozdíl mezi UHD programem a HD po přepočtu samozřejmě existuje, kvalita HD programů po přepočtu do UHD je natolik dobrá, že očekávání na první UHD program CZ+SK naprosto ruším.
Závěr: Koupě UHD televize není pro majitele plazmových televizí ztracenou investicí, je přínosem, který předčí očekávání.Navíc se získá satelitní přijímač 4k a pozemní tuner pro nové vysílání. Ceny UHD televizí jsou dnes již na úrovni cen Full HD televizí loňského roku.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plazma vs. UHD televize

Navíc se získá satelitní přijímač 4k ......

Ten ti je tak na volné vysílání. Ostatní zajímavé programy (SkySport UHD a SkySport Liga UHD atd) ti nerozkoduje.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Já doufám, že mě plazma ještě chvíli vydrží a počkám si na Oled.

BOBSEN
Registrace: 9/2010

to Jimmy

Pro příjem placených programů je možno instalovat modul s kartou. Adaptér k tomu je přiložen.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

bobsen

Přesňe R^

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

LCD mazanice zůstane LCD mazanicí. A může mít třeba 256K rozlišení. Pojedu na svou fullHD plasmu tak dlouho, jak to jen bude možné. Není smart, ale připojený Chromecast zatím stačí.

Martin79
Registrace: 7/2008

Televizi používám striktně jako zobrazovač /Panasonic plazma/, pomalu dosluhuje a taky koukám, co je k mání. Za mně osobně oled UHD od LG /tu zrovna nemusím, ale nikdo jiný to nedělá/, kdyby vyhodili všechny tunery a "smart" věci, aby byla cena tak 30t., byl bych spokojen...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Co pozorovací úhly?

MilanFF
Registrace: 6/2014

Plazma

Nedám také na ní dopustit letos devět let bez jediné závady Panasonic TH-42PZ8E doufám, že ještě pofrčí ;)

jan7070
Registrace: 10/2008

Samorost to napsal naprosto přesně! 65" OLED LG špičkový obraz na HD kanálech, zklamání nad velmi malým rozdílem mezi HD a UHD. Dokonce je sledovatelná i ta technická hříčka - přechodová síť DVBT2 - od odborníků na kvalitu ČRa s několikrát přepočítávanými kanály na finální 540p! :laughing: LCD jsou dnes jiné než před deseti lety a s kvalitním obrazovým procesorem a 4k rozlišením jsou bez problémů použitelné! Quantum dot nebo řady XPro dokonce špičkové! :8)

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

To:jan7070

Mám tu samou pouze 46 úhlopříčku,pořád jede jak z praku ,bez jediné závady ,super TV :lookaround: :8)

Je těžké být (nevhodné slovo)em, protože konkurence je veliká. ? Miroslav Horníček

Anubis
Registrace: 7/2008

V dohledné době se nechystám vyměnit ani jednu plazmu/panas.50st60,42px80-nechávám dosloužit jako 2tv/, první je smart,ke druhé krabička,dvb-t2 hevc mám v DM 525 t2/c,jo spotřeba je na urovni,zatím mi nevadí,obrazově si až tak značně nepolepším,proto není důvod! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

65KU6072

Píšou že má HDR, ale nejspíš nemá 10ti bitový panel jako např SUHD 4K Smart TV UE55KS7002U Série 7.

:) R^ :)

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

Mám tři měsíce zkušenosti s OLED 65" LG 65B6J,kterou jsem vyměnil za za FH Samsung plazmu.S plazmou jsem byl naprosto spokojen a to zvlášť při zobrazení pohybu..OLED je jistě posun dopředu, ale jen pro toho kdo má možnost obrazovku krmit kvalitním signálem ..Blue ray,4K atd, na běžných SD programech a tzv.HD programech by se opravdu mohli dva hádat. OLED samozřejmě vítězí v barevném spektru a při zobrazení černé..v současné době bych asi poradil běžnému konzumentovi ponechat si plazmu pokud ji má.Schválně nehodnotím tzv smart funkce a konektivitu,protože mě jde především o zobrazovací display...

Ku pásmo:Gibertini OP 150,Inverto Black Pro 0,2dB,NJR 2843S, Octagon SF4008,SF8008 30 W-76,5E, C pásmo: Mash 300cm 76,5E-11W Chaparall polarotor, C-band LNB:NJR NJS 8486U,Norsat 3420 PLL,Titanium satellite ASC1 actuator,Ineos ZX4.

Jirka sat
Registrace: 1/2004

Máme v baráku u syna panáče plazmu,určitě víc jak 13-14 let,stačil se oženit,rozvést,oženit a plazma pořád topí,ale s krásným obrazem

korkoran
Registrace: 10/2006

Byl jsem odchován

na analogovém příjmu se špatným signálem. Kroucení obrazu, šum a jiné neřesti. V horském údolí DVB-T kostičkuje a na rozdíl ad analogu se nedá použít.
Pro mne je každý obraz ze satelitu krásný a neřeším SD, HD, UHD, plasma, LED ani OLED. Pro mne jsou priority ladění, třídění, spotřeba a jeden ovládač. Aktuálně mám SONY LED.

Standa3

@Standa3

my co jsme koukali na 1.kanál a obraz cca 8-9 palců,později s čočkou,nejsme tak rozmazleni.Já (hamba mi)koukám víc na spotřebu.Ta je u mé poslední tv neuvěřitelných 36 watů a má obraz velmi pěkný,jen pomalu nabíhá,ale ex sat to nahradil

korkoran
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra