Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Smart TV+Android Box

Dobrý den páni.
Mám na vás otázku..
Myslíte, že je lepší propijit Smart TV box (který má Android) se Smart TV nebo s lepší monitorem?
Se Smart TV se to může zasekávat..vypadávat..dlouho načítat..
Naopak s monitorem by to mělo šlapat v pohodě..
Máte někdo zkušenosti?

Lukas05
Registrace: 2/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Smart TV+Android Box

Vůbec nezáleží na tom,jestli je zobrazovačem TV nebo monitor.Když bude zastaralý box s Androidem(málo paměti,slabý procesor a k tomu třeba Android 4.2),pak všechno zmiňované(zasekávání,dlouhé načítání) bude na denním pořádku.A to ještě pomíjím kvalitu internetového připojení.

jerzy
Registrace: 7/2008

@jerzy

Kvalita internetu je v pořádku.. To néní problém..
Více mi vadí, že se to zasekává..otevře se internet..a po chvilce padne.. Na Chip.net sem četl, že monitor je pro tuto kombinaci lepší, jelikož mezi android boxem a tv se něco zpracovává..což vytváří potíže.. Mezitím co monitor jen zobrazuje a zpracovává minimum.. No nevím..proto se ptám..

Lukas05

@Lukas05

Mam Android box Evolveo pripojeny k TV a parada.Ziadny problem.Stale nieco instalujem skusam.Parada.Neviem si to vynachvalit.

Gustoh
Registrace: 9/2016

Internet není problém jen do chvíle,kdy se začneme bavit o připojení boxu s Androidem na net - LAN kabelem nebo přes Wi -Fi ?

jerzy

Podľa máš slabý box, treba s Android 4.4. Ja ho mám v tablete a nepadá pri sledovaní tv. V tv mám zasunuté Dongle s Androidom 4.1 a pri HD vysielaní seká.

Karner
Registrace: 3/2010

Nevím jestli má vliv verze Androidu na sekání videi. Já mám dongle s Androidem 4.2. a žádné sekání jsem nezaznamenal. Sleduju You tube,HBO go,Kodi atd.a žádný problém. Rozhodující je rychlost připojení a vzdálenost od modemu.

acce
Registrace: 11/2008

Všichni,co mají dongle, jsou ušetření ještě další věci.A to je propojení TV boxu s televizorem přes kabel HDMI(verze 1.4,2.0,2.0a,2.0b),podle toho co preferují(třeba 4K nebo HDR).Youtube můžu sledovat třeba taky jen v kvalitě 720p(acce ?).A verze Androidu souvisí s tím,jakou výbavu tv boxy mají.Android 6.0 je na super vybavených boxech(např.KIII PRO TV BOX).

jerzy

@jerzy

Fukční DVB s Androidem 6.0 je pouze tvoje čistá utopie, zatím to nefunguje.

matchboxx
Registrace: 9/2012

@matchboxx

A proč se asi prodává,když nefunguje(MECOOL KIII PRO TV BOX)?

jerzy

@jerzy

Žeby vzdialenosť 7 m od routra a jedna stena mohla veľmi ovplyvniť kvalitu pripojenia?

Karner

@Karner

Jestliže přes Wi-Fi,pak může.

jerzy

@matchboxx

Nepovídej....

http://1url.cz/ktaTX

motanek79
Registrace: 10/2013

Box Android

Android je 4.4 .. Je to propojene cez wi-fi.. Ram ma 4gb mista.. Problem neni prehravani videi..ale menu a internet..seka se pohym mysi..internet pada .atd.. Jakmile se zapnou videa, je to ok..

Lukas05

@jerzy

A nemuze byt treba problem v rozliseni? Ze nez televize prelouskne obraz tak se to sekne? ..mezitim co monitor ma mensi rozlieni a v poradku to zvlada..

Lukas05

@Lukas05

Moc nevěřím,že box s Androidem 4.4 má RAM 4GB(nejspíš to bude 4GBflash paměťi).Protože i ty nejnovější boxy mají "jen" 3GB RAM.Některé boxy ale mají tzv.uvolnění(vyčištění) paměti- stačí kliknout a vytíženost paměti klesne např.ze 75% na 30%.To je klíč k tomu,aby se nesekala např. myš.Rozlišení má jen vliv na přehrávání videí přes Wi-Fi - čím vyšší datový tok(třeba full HD 1920 x 1080),tím vyšší nároky na Wi-Fi.Hlavně rychlost hraje velkou roli-to je věc routeru.Na takové rozlišení router s 802.11n a rychlostí 150 Mbps nestačí.Ta poslední věta,že monitor má menší rozlišení je nesmysl.Já mám monitor např.4K.Ale dá se nastavit na několik úrovní rozlišení - to je fakt.

jerzy

@jerzy, motanek

@motanek píši o DVB KIII PRO TV BOX Android 6.0, dále jen totální naiva si myslí, že vše to co se prodává na čínském Aliexpress je opravdu funkční :-)
@jerzy - nech si to tedy poslat z Číny a poreferuj co a jak

matchboxx
Registrace: 9/2012

Ja pozerám MagioGo aj vo vysokom rozlíšení cez Dongle s Androidom a ide to perfektne. A to mám oveľa nižšiu rýchlosť ako 150 Mbps. Seká iba na niektorých HD programoch cez Mojatv. Tam to seká aj susedovi, ktorý má optiku.

Karner

@Karner

Psal jsem o routeru,ne jak je rychlý internet.Raději bych chtěl vědět, jaký typ routeru kdo používá,než jestli něco seká nebo ne -tj.přesné označení - třeba ASUS RT-AC5300.Kvalitní router by měl být základ. @matchboxx- KODI boy se nezapře.Tady nemá cenu ani reagovat :)

jerzy

@Lukas05

Tak jak píše Jerzi, jestli zobrazuje TV nebo monitor, na nic nemůže mít vliv. Je to jedno.
Měl jsem podobný problém, sekal se internet.
Bezdrátová myš přiložená k tomu android boxu se rušila WiFinou.
Zkus to propojit drátovou myší a uvidíš.
Popřípadě zkusit jinou myš, nebo změnit vysílací kanál ve WiFi routeru.

john72
Registrace: 7/2011

Takze co vlastne doporucujete? Napiste od nejlepsiho po nejhorsi.DIKY

baryn9
Registrace: 8/2013

@baryn9

A co jako?

jerzy

Koupit ted něco na 6.0 androidu a ještě ze sat tunerem může jen bl..........

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

Takže počkat na Android 7.0 a koupit box bez satelitního tuneru ? :) Ale vážně - zmiňovaný box neumí S2(jenom S),T2 s H.265 funguje! Snad si ale někdo nekupuje Tv box kvůli sat.tuneru? To by měl být jen bonus za ty peníze!Osobně bych si už Android box nekoupil - box s Windows 10 ano.

jerzy

KIII PRO DVB-S2 T2 Combo 4K HEVC265

KIII PRO DVB-S2 DVB-T/T2 Amlogic S912 OCTA Core 64Bit DDR4 RAM 3GB RAM 32G ROM EMMC 2.4G and 5.8G Dual WIFI 802.11 B/G/N AC Gigabit Lan 1000M Enternet Bluetooh 4.0 CCCAM NEWCAMD Biss Android Hybrid Set Top Box PVR Timeshift 1080 HD WIFI XBMC Kodi H.265 Android 4K DVB-S2 4K and DVB-T/T2 4K
Amlogic S912 64Bit OCTA-core Android 6.0 DVB-S2 DVB-T2 Combo

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

Parametry fantastické - jak jsem psal,nesedí jen to DVB-S2.Pouze S.

jerzy
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra