![]() |
|
Výpadky zvuku cez HDMI - freeSATPri prepojení TV (Samsung LE26S86BD) a satelitného prijímača (TechniSat TechniStar SIR) pomocou HDMI kábla (Hama) pozorujem cca 1-2 sekundy dlhé výpadky zvuku s nepravideľnou frekvenciou. Cez SCART podobný problém síce nemám, ale kvalita obrazu je viditeľne nižšia, takže by som rád zostal u HDMI. Problém nastáva iba pri sledovaní staníc od freeSAT-u. Pri sledovaní DIGI TV na tom istom TV prijímači, cez satelitný prijímač KAON MEDIA HD NA1170, pripojený tiež cez HDMI, žiadne výpadky zvuku nie sú. Môže byť na vine zlá synchronizácia zvuku zo strany freeSAT-u? Máte niekto podobnú skúsenosť?DIGI Slovakia SAT - KAON NA 1170 + bezkartový CA modul Nagra, Antik SAT SK (IPTV) - Nano 4S, Antik TV HU, Touch TV, Lepší.TV CZ, Pecka.TV CZ, Sweet.TV HU
|
Biatec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 232 |
![]() |
|
RE: Výpadky zvuku cez HDMI - freeSATAj ja mám taký problém , modul Digi vo vlastnom boxe , niekedy vypadáva 1az 2 sekúnd zvuk |
satman5455
Registrace: 5/2013 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
@BiatecŘešil jsem něco podobného ale na Skylinku s Homecast IR3200, 40" SONY Bravia, HDMI. SCART též bez problémů. Vyřešeno připojením audia do "věže" cinchem, HDMI nechán jen pro obraz. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
@Warpikco synchro zvuk-obraz???,dobrý?? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Výpadky zvukuDnes mi kamarád volal,že mu vypadává zvuk u Čt 1,obraz jede v pohodě![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Výpadky zvuku cez HDMI - freeSATZkuste strčit hdmi do jiného vstupu TV, a ne do č.1.Bývá to typ hdmi 1.4, které obsahuje i zpětný zvuk. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Výpadky zvuku cez HDMI - freeSATHDMI1 bývá značeno ARC (Audio Return Channel) |
konas
![]() |
|
RE: Výpadky zvuku cez HDMI - freeSATA ještě jsem zapomněl, HDMI1 může být, u 4k TV, už typ HDMI2, což má oproti HDMI 1.4 rozšířené pásmo. Obě navíc obsahují síťovou komunikaci ven z TV. Uzneje,že rvát do tohohle Technisat Sir asi nebude to pravé. |
konas
![]() |
|
RE:výpadky zvuku..Teď si vzpomínám,žejsem měl týž problém s HDMI 1 .P. |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@konasDík...fajn informácie. |
marian34
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@marian34Doporučuji dát do vyhledávače : Není HDMI jako HDMI, a tam je až do 1.4 všechno, včetně zapojení konektoru. HDMI 2.0 se musí hledat ve světě. |
konas
![]() |
|
![]() |