![]() |
|
Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostZdravím..Jelikož jsem až doteď nahrával ze satelitu na DVD rekorder, tak s tímto nemám takovou zkušenost... A proto se ptám....Jakou rychlost zápisu i čtení musí mít fleška na usb zasunutá v satelitu, aby zvládla nahrát bez trhání i HD program s vyšší bitovou rychlostí vysílání? A kolik zhruba zabere 1hodina nahrávky v SD a HD-to kvůli kapacitě... Díky. ![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostTa časová kapacita zavisí na bitrate konkrétního programu. Takže například NovaHD zabare sotva polovinu, co za stejný čas ZDFHD. To samé platí v SD. Například CSfilm(SD) zabere za hodinu třeba 1-1,5GB, NovaHD kolem 4-5GB, ČThd programy více cca 25%.Hrubý odhad...Rychlost by měli mít dnes prodávané nové USB flešky dostattečnou. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostAk to HD bude kvalitne, zhruba mozes pocitat 2hod. film okolo 13-15GB.Ale ako saxon napisal je to rozne.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostPrávě že se dá koupit s rychlostí od 2MB/s, což je na 100% nedostatečné, do cca 300MB/s, což je zas předimenzované, a zbytečně drahé....to vím. Ale jaká rychlost je dostatečná s rezervou, to netuším....0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostno podla bitrate by mal stacit od 20 hore, ale pri dnesnych cenach sa neoplati kupit klasicky usb HDD ? Tam to nemusis riesit ....Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostHlavně nešetřit na ceně... Rychlost zápisu by měla být alespoň osminásobkem bitrate. A ověřit si přenositelnost nahrávky - proprietární souborový systém nebo šifrování.Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlost2,5 palcový disk mám z vyřazeného naťasu. Pouze jsem ho dal do obalu s výstupem na USB, a používám jako zálohu na vše. Ten má mimochodem naměřenou rychlost 100MB/s.Ale chci něco malého do kapsy, přenosného, a ne tak citlivého na otřesy, jako je klasický Hard Disk. Můj satelit nevyžaduje formátování, takže tam toho může být klidně víc...proto mi leží v žaludku ta rychlost. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
DusanJo, jasně...přenositelnost ověřena mezi PC, i mezi dalším satelitem. Vše OK.![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostSkutečná rychlost zápisu je u flash pamětí vždy mnohonásobně nižší než udávaná. Většina usb flash pro PVR nevyhovuje. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostS takovou Extreme64 od SanDisku chybu neuděláš. Ta se mi zatím osvědčila nejvíc. Staré Opticumy X4HD měly měření rychlosti flash, ale myslím že v Mbit/s, takže nezaměňovat s MB. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostI uplne ty nejlevnejsi USB3 flasky maji snad alespon 20MB/s coz staci v pohode. Ovsem nahravat na to neco vetsiho na kompu bude na pul dne. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostPup si portable HDD disk a flešky neřeš. Pak budeš chtít nahrávat dva HDprogramy najednou(nebo víc), nebo při záznamu sledovat něco jiného z HDD a budeš víš kde...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
tiež mám bohatéskúsenosti s nefungujúcimi flash-kami pri nahrávaní HD programov, ani tzv. rýchla /pri USB 3.0/ flashka nie je zárukou, že v USB 2.O bude dostatočne rýchla na nahrávanie HD, táto by mala vyhovovať ale overené to nemám, tiež asi záleží na konkrétnom STB: https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=pretec+i+disk+rex+150&min=&max=&o=3P.S. budúcnosť je asi v SSD diskoch. |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostNaprosto souhlasím s "konas", SanDisk Cruzer Extreme 64GB je opravdu rychlá, používám jich několik. Obecně je dobré vyhnout levným "rádoby" USB 3.0 flashdiskům, které mají pomalé řadiče a paměti. |
posix
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
USB flashdiskAko chalani pisu, urcite by som isiel do osvedcenej znacky, mne sa osobne overila Kingston DataTraveler R3.0 G2 64GB, zapis ma cca 20MByte+ (nemylit s Mbit)co postajuce na nahravanie bohate. Zaruka je 5 rokov. Do lacnych USB flashiek urcite neist. Keby si uviedol typ prijimaca, tak by sa Ti dalo este presnejsie poradit. Ale urcite to bude aj o tom, co tvojmu prijimacu "najviac chuti"![]() HDD = ak mas, tiez bohate postacuje, ak by si aj chcel kupovat, tak nech ma "cahe" co najvaciu.. a velkost minimalne 1TB. Ale suhlas s kolegovcami, cesta je jasne dana k SSD.. |
Mopky2
Registrace: 10/2015 Příspěvků: 190 |
![]() |
|
cca pol hodinovanahravka CT sport HD/ 23E ktoru som zverejnil na youtube, mi na ext hdd zabrala 2,46GB...https://www.youtube.com/watch?v=Fm3xgCY0ZacRakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
sedem minutovanahravka Eurosport2 SD/ DVB-T2 plustelka, mi na ext hdd zabrala 166MB...https://www.youtube.com/watch?v=kaPNMV-Ufmc Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostJá nevím, nemělo být to vysílání dvb-t2 kvalitní jako nevhodné slovo? A ted to vypadá, že je to jenom nevhodné slovo...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
Pokudflešku,tak tady zmíněnou Kingston.Nemužeš mít problém.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
@palermo67Já jsem koupil WD 750GB a používám ho skoro denně, zatím bez problémů ... .![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
@mkolegaono to jednou přijde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostz mé zkušenosti saxon popsal to přesně ,,,rychlost zápisu musí být min 20, na čtení moc nezáleží, takže kupuji ted flash cca 40zápis/150 čtení a běhají ve všem1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostDíky za názory, ale ještě bych měl k tomu jednu věc...Přemýšlím, že by to šlo vyřešit i rychlou SD kartou. Třeba Transcend SDXC 64GB UHS-I ULTIMATE-(čtení až 95MB/s, zápis až 60MB/s). Karta by byla použitelná i ve foťáku, nebo kameře, a tedy větší využitelnost... Jen mi vrtá hlavou toto: Satelit nemá samozřejmě slot na karty, ale mám mnohonásobnou čtečku všech možných karet Defender cart Reader, která má kabel na USB. Může tato čtečka karet snižovat, nebo nějak brzdit přenosovou rychlost této extrémně rychlé SD karty? 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
![]() |
|
@palermo67tak to zkus a napiš výsledky,děkujeme |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
To palermo a sd kartaAhoj. Vyskusaj to tou citackou a daj vediet. Napada ma iba jedina limitacia a to je limit zbernice USB 2.0 co cini cca 30MB za sekundu.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 200 |
![]() |
|
RE: Flash (fleška)pro nahrávání-rychlostJe potřeba vyzkoušet kus od kusu..... a není nad externí disk s vlastním napájením. |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |