![]() |
|
Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Router mám zapojený v diaľkovo ovládanej zásuvke, ktorá je v susednej izbe a niekto v činžiaku mi ju nechtiac vypína. Čím ju obaliť, aby nereagovala na vzdialené pokyny? Uvažujem o staniole, ktorým ju celú obalím okrem jednej strany, na ktorú prichádzajú povely z mojej izby. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
@Karnerdej si jiný kanál |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@Karnerjá mám bezdrátový sluchátka a mohu poslouchat program souseda |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Skúsil som to, ale o chvíľu sa vypínanie zopakovalo. Asi ja zase niekomu zapínam rádio alebo tv. To má určite radosť. |
Karner
![]() |
|
@Karnertak najdi jiný kanál,máš asi 4 ,tak se snad trefíš |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNa sluchátkách mám tři kanály a na dvou mám sousedy![]() VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@KarnerKdyby to nebyl zrovna router, tak bych asi poradil zásuvku ovládanou přes WiFi.Pokud máš z/do routeru natažen ethernet kabel do jiné místnosti, dal by se router napájet odtud přes POE, tam třeba ovladač souseda nedosáhne. Jen je třeba počítat s tím, že s běžným POE bude linka pouze 100Mbit/s. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxa vůbec,co ti sežere router za rok ,dvacku?? |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?urob si to nie na diaľkové ale na obyčajný vypínač . daj si ho do spálne ( ten vypínač ) a večer , keď pôjdeš spať to vždy vypneš . mám to tak niekoľko rokou bez akejkoľvek poruchy , alebo rušenia . ak bývaš v paneláku premenuj svoju wifi na ,,vypínajte wifi v noci´´ uvidíš koľko susedov sa chytí a začnú tie svoje zariadenia vypínať .Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Můžeš nám sdělit důvod vypínání routeru na noc /bez ironie/? Náklady, nebo škodlivý vliv, nebo ??? Kdybys měl router u hlavy, tak to pochopím, ale píšeš, že to je ve vedlejším pokoji /předpokladám, že ne v dětským/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@pierrepetrTo jsi z hodně levného kraje. Nebo jsi to myslel v eurech?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
@joscerMal som router (2 rádia na 5GHz) v cudzom objekte - takže na elektromer - za 10 rokov spálil 40€![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
@mmcNo nevím. Když budu počítat příkon 10W, tak za rok router spotřebuje 87,6 kWh. Při ceně 4,7 Kč/kWh je to 411,- Kč za rok. Do ceny za kWh samozřejmě započítávám i pevnou platbu za dodávku elektřiny rozpočítanou do spotřeby za uplynulý rok za celou domácnost.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
tukanvysvetlenie je veľmi jednoduché ,keď niečo nepoužívaš tak načo to bude zapnuté ? keď nepozeráš televízor nenecháš ho zapnutý ? nie vypneš ho . už je na tebe či ide do stand-by alebo úplne sieťovým vypínačom . autom keď prídeš pred dom alebo do garaže tiež vypneš ,a to nám výrobcovia áut vypínajú motory na križovatkách priblblými štart-stop systémami (načo?).dôvod prečo on vypína router v noci ?????? ![]() Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?To su tie vyhody, ked cely panelak chce mat na tych 80m2 vsetko na dialkove vypinanie, vsade ide 24 hodin router, alebo 2-3, meteostanice, ine zdroje vselijakych signalov a vysielacov, mobily atd, atd ,atd potom svieti cely barak elktr. smogom a cudujeme sa preco kapame na rakovinu ... holt clovek zliezol zo stromu, zasadna chyba .![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Raz som si len zo zvedavosti spočítal, koľko elektriky mi zožerú spotrebiče v stave stand-by. Dostal som sa k číslu 82 W. Čiže laicky povedané, celý deň v kuse mi svieti niekde obyčajná žiarovka o sile 82 W, čo sú skoro 2 kWh denne.4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3
|
Crescenzio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 388 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Tím zapínáním/vypínáním dřív nebo později zdechne spínanej zdroj a nákup novýho převýší tu "úsporu" elektriky. Na nějaký pitomosti s vypínáním se vybodnout.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
PoldaSKonecne jeden rozumny nazor. Presne tak, riesia sa tu centiky a eura a odide byt nezmyselnym zapinanim a vypinanim pristroj za desiatky eur.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 632 |
![]() |
|
@KarnerA neblbne ta zásuvka jako taková ? Co třeba přechoďáky v panelákových zásuvkách (celkem běžné). Proč vypínat router? |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
PoldaS LucaBrazzaRoky (9) vypínam TV i SAT na noc keď nenahrávam a so spínanými zdrojmi - žiaden problém! Spínam ich cez predlžovačku APC s ochranami proti prepätiu! |
logan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Ja zas hodím jeden príklad:Po každom prestaní pozerania telky si domáci vypínali vypínačom na predlžovačke aj telku aj satelitný prijimač.Po dvoch rokoch a pár mesiacoch odišiel televízor a po ďaľšom mesiaci aj satelitný prijimač.Prišiel som na tie ich vypínania, až potom, keď som zisťoval možné príčiny úmrtnosti spotebičov.Aj v ich prípade to bolo vypínanie zo šetrivostí.Niekedy sa stalo, že za jediný deň to vypli a zapli aj viac ako 10x.Nuž čo povedať na to?Určite neušetrili.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
@letasNo vidíš, ja toto robím najmenej 15 rokov a žiaden problém. Práve naopak, spotrebiče mi vydržia dlhšie. Takže o vypínaní a zapínaní by sa dalo polemizovať, každý má svoju pravdu. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Stačí se zeptat nějakýho televizního opraváře a pak jsou všechny dohady zbytečný. Zařízení typu TV a další jsou určený k trvalýmu provozu, TV má navíc ve standby spotřebu prakticky neměřitelnou, takže vypínání řeší buď laik, co o tom houby ví, anebo chytrolín, kterej o tom ví to houby dvakrát :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Tv pokial splna predpisy ma v pohotovostnom stave zanedbatelnu spotrebu aj kopec inych spotrebicov. Ale poznam ludi co idu na par dni prec z domu a kopec zbytocnosti nechavaju zapnutych, obycajne aj typu router,vselijake ine blbosti.A rozhodne nie preto, lebo by ich pouzivali na dialku, proste zvyk.Potom to vyzera v panelaku ako pisal karner,nikto nie je doma a sused susedovi vypina a zapina ......![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Zatiaľ som dal do spálne, kde mám router, zásuvku s vypínačom a chodím ju z obyváku ručne vypínať. Nechcem, aby celú noc mi router ožaroval hlavu. Ten je totiž od postele vzdialený len 2 m. Keď nájdem staniol, skúsim diaľkovú zásuvku obaliť a uvidím, či sa vypne. |
Karner
![]() |
|
RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?Mě by jenom zajimalo kolik sežere ta spímatelná zasuvka watů. Dobry routr veme do 5w.Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |