Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?

Router mám zapojený v diaľkovo ovládanej zásuvke, ktorá je v susednej izbe a niekto v činžiaku mi ju nechtiac vypína. Čím ju obaliť, aby nereagovala na vzdialené pokyny? Uvažujem o staniole, ktorým ju celú obalím okrem jednej strany, na ktorú prichádzajú povely z mojej izby.

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ako zabrániť vypínaniu ovládanej zásuvky?

Vyzařování routeru u hlavy? To už je snad horší i mobil při volání. Jinak jsou samozřejmě nesmysly jak bič a leda babský pověry, ničím nepodložený samozřejmě.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Vsetko co vysiela vyzaruje to je princip fungovania, alebo co to posiela dierne pasky? :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

K tej úspore je toľko, že jedno zapnutie varnej konvice alebo žehličky má takú spotrebu ako všetky tieto veci /TV,stb,router atd./dokopy za rok. :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Kua, router (niejaky smejd tenda) som nevypol niekolko rokov (od hlavy je daleko). A zazrakom sa nikdy nesekol, nebolo ho treba restartovat.
Spotrebice, co nemaju mechanicky vypinac lahko dostupny (stb ho maju relativne nedostupny- vzadu) nikdy mimo odchodu z domu na dlhsie, ako jeden den nevypinam. Tv je bezne zapnuty viac ako pol dna, stb cely, pouziva sa el. rura, varna konvica, casto zehlicka, pracka, druhy tv, jeden klasicky pc je priemerne zapnuty stvrtinu vsetkeho casu...Ziarovky sice väcsinou ledky a platim 50€ na mesiac za elektriku.

Kasr
Registrace: 8/2008

Co na to říct, router mám umístěn tak, aby ani v noci nikoho neozařoval, vypínat ho nemůžu /a ani nechci/, v noci poslouchám internetové rádia, bez toho bych už ani neusnul a když nemůžu spát, opět potichounku poslouchám /dokud opět neusnu-nastavený sleeptimer/, krom toho věčšina služeb tlf je na wifi u celý rodiny. Takže není důvod "vypínat" a úspora je tak minimální, že za ten "komfort to stojí. Srovnání s autami od borise je slušně řečeno trochu "zcestné", anebo když chcete ušetřit, tak se vratte do jeskyn /nic ve zlým/...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Snad niekto vypina aj chladnicku, ktora vadrzi 8 hodin udrzat chlad pri vypadku napr. ........... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

tato debata sa ubrala zlým smerom . tiež nevypínam tv zo zásuvky ale nechávam stand-by . modem od netu je taktiež stále ,,on" . wifi anténu si na večer vypnem ( je to asi jediný spôsob ako donútiť teenagera odložiť telefón alebo tablet z ruky ) v deckej telka beží takmer nepretržite . otázka bola prečo to tak robím ? no asi lebo to tak chcem . prečo to robia ostatní to mi je páni úplne jedno :laughing:

Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)

Boris
Registrace: 1/2007

to boris

Souhlasím, na každém názoru je "něco pravdy" a záleží, z které strany se na to podíváš...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

jak tady někteří psali-moje tchýně s tchánem taky pořád vypínali stb i tv a pak se divili,že se to pokazilo-no důchodci,jo a ještě šetří tak ,že jedou do penny,kde je máslo o 5kč levnější než jinde,ale že najede o 20km víc a pak ho to máslo stojí 2x tolik ,co to původně drahý-no moje néérvy,co dodat....router se u mě vypíná sám,jen když vypnou elektriku,takový šetřílky miluju.Když šetřit tak všude vypnout hlavní jistič a koupit svíčky... Rv

jansmrz
Registrace: 3/2015

@joscer

Sice jsem to nepočítal, ale odhadl jsem něco mezi 300-400 Kč. Nebyl jsem moc daleko. Rozhodně to není dvacka.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

vono když

se to počítá na rok,tak to je darda,na deset let ,nebo na celý život hrůza,ale korunu dvacet za den,to není ani půl cigarety,ani rohlík,pak vyhodíte půlku chleba do popelnice,co se řeší????

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Karnet mluví zjevně

o vyzařování a ne o nejakém škudlení a já mu víc než rozumím. Dal bych do zásuvky mechanický časový spínač, pokud má ustálené zvyklosti.

minestra
Registrace: 4/2009

@minestra

nepíše o vyzařování v druhé místnosti,když mu to nevadí přes den,tak na noc to vypne

pierrepetr
Registrace: 5/2006

300-400 Kč sežere router při nepřetržitém provozu, takže když ho bude tazatel vypínat na noc tak ušetří max třetinu.

sirda
Registrace: 11/2006

V noci vypinam, neviem naco by som vysielal komu? Ti co to nechavaju stale zapnute a byvaju v panelakoch potom behaju po lekatoch, lebo nevedia spat, staci aby kazdy blb neziaril celu noc na suseda, usetri lekarov. :laughing:

liquere

Babský pověry jsou koukám hojně rozšířený. Taky bacha na to, abys nebyl moc blízko mobilním telefonům, nedejbože základnám, to by si tě pak nejspíš muselo vzít do parády celý lékařský konzilium :D

PoldaS

Ver si comu chces, ale rakovina mozgu je stale viac. A nevidim dovod, aby s pohodlnosti a tuposti niekto ozaroval okolie.Vidim tych zombies co chodia po ulici a cumia do mobilu, uplne chory svet, degenerovany plny mentalnych trosiek. :8)

liquere

Tady nejde o víru

bez nějakého stihomamu, ale o realitu. Je třeba správně vybrat router: hw vypínač wifi, lépe plán zapnutí, vypnutí.

minestra
Registrace: 4/2009

To ale určitě není skrz zapnutý WiFi u routeru, který je oproti mobilu úplný prd :-)

PoldaS

minestra@ Nesmysl, nic nevypínat a bludy řešit s psychiatrem. Všemožnýho záření z různých WiFi pojítek a dalších věcí je všude tolik, že jakási domácí wifina s výkonem nula nula nic je naprosto neškodná. To už je větší pravděpodobnost, že tě trefí meteorit do hlavy, než že se ti něco stane díky WiFi.

PoldaS

@Karlos1

kolem 2-3 watů,to mi sežral měřič spotřeby bez zátěže Rv Klasický 3 fáze elměr,s kolečkem,se začal hýbat až od 5-6 watů,myslím,že ten elektronický bude mít taky něco málo na start odpočetu,hádám cca 2 waty :lookaround: :lookaround:

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra