Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Satelitní příjem na TV Samsung

Dobrý den,
nedávno jsem si koupil novou televizi Samsung TV UE60J6200, s možností přijímat satelitní signál. Ale nedaří se mi na ni naladit satelitní programy. Skylink karta i anténa funguje, odzkoušeno na normálním satelitním přijímači. Problém mám hlavně se samotným systémem televize, kdy při možnosti ladění mohu vidět pouze následující obrazovky: http://i.imgur.com/KcecI3m.jpg a http://i.imgur.com/jS2VsV0.jpg, manuální ladění jsem nikde nenašel, divné už je jen zobrazení pouze satelitu Astra 19,2. Nevíte jak naladit satelit astra 23,5?
Děkuji,
Novák

sync93
Registrace: 3/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitní příjem na TV Samsung

Napřed zkusit návod na obsluhu, pak svého prodejce a pak servis Samsung. Jedna z těch 3 možností musí vyjít.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

A nespletl si si typ TV Samsung? Uvadis radu j6200 Full HD 1920 x 1080 a u te se uvadi, ze nemá sat tuner, ale pouze DVB-T/T2/C. TV Samsung se satelitnim tunerem rady J zacinali az od cisla typu 6272 a UHD JU zacinali radou 6072.

HYPER
Registrace: 11/2010

Současné návody k elektronice nestojí za nic. Jsou obtížně srozumitelné pro technicky zdatné uživatele, pro laiky jsou nepoužitelné. Autoři návodů si do nich popisuji jak to navrhli, aby to nezapomněli, ale nemluví jazykem uživatele.
Tento týden jsem ladil známému TV Philips 43PFS4131. Chtěl TV bez připojení na internet, ale Skylink ready s fastscanem, aby se nemusel starat o změny ladění, což je oblíbená zábava Skylinku.
Připojil jsem jeho TV na svoji anténu, dal automatické ladění, nastavil poskytovatele Skylink, ale stanice se naladily podle pořadí transpondérů, ne v pořadí podle Fastscan. Až po delším bádání jsem přišel na to, že musím nastavit 23,5 na A a 19,2 na B (přehodil jsem pro něj dočasně konektory na svém Diseq přepnači). Pak se vše naladilo podle bontonu. Ten detail samozřejmě v návodu nebyl.
Ladění Samsungu bude chtít asi také tvůrčí přístup, než se vše podaří. Držím palce.

Standa3
Registrace: 1/2006

Rada J ma fastscan, takze s ladenim by problem byt nemel, ovsem uvedeny typ nema vubec satelitni tuner, coz muze byt pomerne dobry duvod, proc to uzivateli nejde naladit. :)

Mikek
Registrace: 7/2011

60" 50Hz a, jak výše psáno, bez sat tuneru, to by mi domů nesmělo...

konas
Registrace: 12/2014

@sync93

Neodpovedáš, či má satelitný tuner, ľahko to zistíš vzadu,musí mať F konektor-zásuvku.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

UE60J6200 má pouze DVB-T a DVB-C

starbaits
Registrace: 11/2016

Ještě si zapomel na novy DVB-T2 s kodekem H.265 -)

HYPER

Tak potom,nie je čo radiť,keď chce ladiť satelitné programy a ani sa nesnaží pripojiť to na parabolu.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

starbais, asi mas pravdu. V certifikaci CRA pro DVB-T2 H.265 jsem typ J6200 nenasel.

HYPER

@sync93

a ty si kde zaliezol? Najskôr sa pýtaš a potom nereaguješ! Však ten TV nemá SAT tuner a teraz sa za to hanbíš!!!

jklajban
Registrace: 2/2006

UE60J6272

omlouvám se, přehlídnul jsem se, daný typ je Samsung UE60J6272, satelitní tuner má, vzadu je F koncovka i port pro ci kartu

sync93
Registrace: 3/2017

Chod do nastavenia satelitu..,nastavenie kanalov.., satelitny system...,nastavenie LNB..,tam nastav rezim DiSEqC na 2/4 dalej potom nastav dolne LNB oscilator na 9750MHz a Horne LNB oscilator nastav na 10600 a spusti skylink ladenie

zdenosk
Registrace: 4/2011

sync, no tak slava, hned mi to bylo divny, TV ma i DVB-T2 tuner i sat tuner. V menu najedes na vysilani a najdes radek nastaveni kanalu, pak najedes na nastaveni satelitu a v radku vyber satelitu vyberes k te stavajici potvrzene druzici Astra 19,2E druzici Astra 23,5E, pak vyjedes zpet return tl. a zvolíš radek nastaveni LNB, kde u Astra 19,2E zvolíš diseqc 1/4 a u Astra 23,5E zvolíš 2/4. Rezim diseqc muze byt ale i obracene v zavislosti pouziti typu LNB Monoblocku nebo zapojeni samostatných dvou LNB konvertoru s prepinacem diseqc. Spravne zapojeni diseqc poznáš, když u Astra 19,2E zvolíš u diseqc rezimu z vypnuto na 1/4 a budes mit na TP u Astra 19,2E kvalitu, pak zvolíš u Astra 23,5E moznost 2/4. Pak v menu nastaveni kanalu najdes radek rucni ladeni a u Astra 23,5E zadas v polozce novy TP TP kmitočet 12344/ SR 29900 a Horizontal a najedes na sitove vyhledavani a pak na hledat a ok a nadou se ti TP od Skylinku u Astra 23,5E. Ty programy z Astra 19,2E ti hrajou ARD HD, ZDF HD, atd.

HYPER

sitove vyhledavani potvrdíš aby byla v okenku fajfka nebo ano.

HYPER

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra