Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma vs. LED

Zdravím všechny...momentálně mám starou plazmu Panasonic TH42PX80...a zvažuji koupi LED Panasonic 49DX603...myslíte že je to krok správným směrem?Jako primární příjem mám Skylink...Bohužel nemám kde porovnat obraz...Díky za info...

rinkoo
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91
Odpověď v diskusním vlákně

@petersk

daj si do google "displayspecifications LG" alebo "LG 100hz 2016" a dozvies sa ze tvoja UH6107 nie je 100 Hz ale len vyuziva Frame Interpolation a dokonca nie je ani 4k UHD ale len 3k - tam tiez vyuziva jeden figel. Viac ak das do google "dejte pozor na falešené Ultra HD televizory"

midr
Registrace: 8/2012

@midr

Díky za info.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Plazma vs. LED

LG jsem nikdy nepřišel na chut. Netvrdím,že je uplně až tak špatná,ale já proti ní mám nějakou averzi. :8)

Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.

lachtan
Registrace: 7/2007

@petersk

tak jak je to ted?Mám nebo nemám pravdu,že za 14-15 litru koupí tak leda brak. :-/ Navíc taky jako kolega výše trpím averzí k LG TV od jisté doby. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Tak potom ktorá UHD TV je ozaj 4 K UHD a nie len 3K ?

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

@hobo

Vôbec ma netrápi, či Ty máš pravdu alebo nie. :))) :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

No však v pořádku.Díváš se na tu TV ty ne já. ;) A tazatel dostal odpovědí i návrhu na koupi snad dost-je na něm co si pořídí.Vezme flešku s ruzným obsahem nahrávek a muže vyrazit.Já bych to uzavřel. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Správne, súhlasím R^

petersk

lance

to už můžeš rovnou koukat na 24 monitor z půl metru...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

??? ??? ???

lance
Registrace: 10/2008

@Eskamoter

to není podstatné,naopak,kdo má něco doma,je zamilován i když to může bejt hnusný,mám plazmu a 3x ledky,bohužel plazma byla nejmenší 82cm,tak proto ledky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

...když všichni obhajujete plazmu,proč se již nevyrábí..? Chápu to správně tak,že Vy všichni co říkáte že DX603 je šmejd,máte doma OLED za 50-60 tisíc....?
Porovnávám nejen obraz,ale taky další užitné vlastnosti...nahráváni,síť,odbourání ovladače od satelitu,atd....potažmo ani spotřeba není zanedbatelná....

rinkoo
Registrace: 9/2006

lance

Ptal jsi se "jaký je rozdíl mezi koukáním na 43"TV ze 2 metrů a koukáním na 65"TV ze 3 metrů", sice to je neslušné, ale odpovím Ti otázkou. Jaký je rozdíl mezi koukáním na 24" z půlmetru a koukáním na 43"TV ze dvou metrů"? Ted vážně, takhle to brát nemůžeme, to by stačilo koukat do mobilu. 65" se mi zdá na normální obývák už trocha moc. Podle mně je při technologii oled ideální 55". Ale pointa byla, že nevýhody led a starších modelů se projevují při věčších uhlopříčkách TV. Vše v dobrém...

tukan

@tukan

Pointa je naprosto jednoduchá v tom, že důležitý je pouze poměr úhlopříčky a pozorovací vzdálenosti a platí primitivní geometrie zákl.školy (obyč. trojúhelník) takže nechápu důvod proč jsi chtěl z debaty vylučovat majitele menších úhlopříček. Bavit se o pouze o úhlopříčce TV bez toho z jaké vzdálenosti ji sleduješ ne nesmysl. Jinými slovy, pokud chci kvalitní podívanou za málo peněz, mohu si koupit menší úhlopříčku a dívat se z bližší vzdálenosti s naprosto naprosto stejným výsledek jako když si koupím 100" krávu za 100tis a pak na ni čumím z dálky.
Příklad:
65"TV ze 3 metrů" = 43"TV ze 2 metrů = 24"TV z 1,1metru
tak to prostě je anic s tím nenaděláš ;)

lance

Tuto úvahu jsem si kdysi před léty dovolil napsat Antonínovi. Moc jsem nepochodil, prý to stejné není. Škoda, že už blíže nevysvětlil proč..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@rinkoo

plazmy zařízli €koteroristi kvůli rádoby energetické nehospodárnosti

motanek79
Registrace: 10/2013

Chtěl jsem tím říct, že na menších uhlopříčkách "nedostatky-nebo nekvalita" je méně pozorovatelná, pozorovací vzdálenost s tím nemá až tak co dělat, nic víc, nic mín...

tukan

@tukan

To ale platí i obráceně. Obraz ze špičkového zdroje, který přes HDMI ženeš do kvalitního 24 monitoru je větší zážitek sledovat od psacího stolu, než 60 palcovou "bednu" ze tří metrů krmenou kdoví čím...

motanek79
Registrace: 10/2013

@tukan

... což je blbost a důkaz že jsi vedle jak ta jedle..

lance

rinkoo
pytal si sa na konkretny model dx603 a ten je 50hz, to je aj dovod preco nepatri medzi najlepsie tv. Nemusis sa ale ani hned obzerat po tv v cene 60000, je dost dobrych tv, ktore kupis aj za cca polovicnu cenu

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

@jozef BA

" Ak si ale chcel kupovat dobry tv v cene okolo 600 - 700e, zmeskal si vlak. 100hz tv vo full hd uz nie su ".
Nemáš pravdu. Panasonic TX-50DS630E - 100 Hz Full HD má na LED televízor až nadmieru slušný obraz. Pomer cena - kvalita obrazu je bezkonkurenčná. Ak by si chcel UHD s kvalitatívne podobným panelom, musíš dať takmer dvojnásobok.

Frank11
Registrace: 2/2009

Frank11 ked som vlani kupoval sony kdl 50w755c, uvazoval som aj nad tebou spominanym panasonicom, odradil ma ale vysoky input lag cca 70 msec. Bol som si ho aj vyskusat v nay, stal tesne vedla full hd samsungu 49j6272 a panasonic mi pripadal v porovnani s nim moc zrnity. Moc som to uz potom neskumal cim to bolo a vyber som zuzil na spominany samsung a sony

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA

@jozef BA

Ale o tom nebola reč. Reč bola o tom, že Ty si tvrdil "100hz tv vo full hd uz nie su". A to nebola pravda.
Ale keď si už načrel ten input lag. Ak sa TV nepoužíva na hranie hier, tak celý input lag mi môže byť ukradnutý. Na bežné sledovanie TV programov a diskov nemá významný vplyv.
A ešte, čo sa týka porovnávania obrazu v NAY (a aj v iných obchodných reťazcoch). Ak Ti neumožnia nastavenie obrazu na oboch skúšaných prijímačoch Tebou, tak výpovedná hodnota je nulová. Verím, že poznáš ich praktiky a teda aj vieš prečo.

Frank11

Frank11 vyssie som nepisal o tom, ze 100hz full hd uz nie su, ale ze dobre tv za 600e nie su a to je rozdiel. Pre mna tv s odozvou 70msec nepripada do uvahy, kedze tv sa u mna doma cca rovnaky cas ako na sledovanie sat pouziva aj s ps4.
Co sa tyka nay, tak tí mi praveze umoznili otestovat vlastne nastavenia a vlastne videa z usb

jozef BA

@jozef BA

Je to samozrejme Tvoj názor a máš naň právo. Keď máš pocit, že 100Hz Full HD Panasonic TX-50DS630E v cenách od 590 € do 701,93 € nie je dobrý televízor, nehodlám Ťa o tom presviedčať.
Redakcia časopisu Stereo&Video ho však po rozsiahlom teste označila za "vynikajíci".
Podľa ohlasov na internete od jeho majiteľov je vzhľadom na kvalitu obrazu tiež veľmi vysoko hodnotený.
A ja, po mojej osobnej skúsenosti aj s týmto modelom, im môžem dať len za pravdu.

Frank11
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 91

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra