![]() |
|
HDD v enigme - problem s formatovanimSTB/enigma: pri kopirovani (vo win8 cez ext2fsd) z HDD (naformatovany na ext3 v enigme) nastal problem - ked som ho odpojil a znovu pripol do notebooku tak sa nenacital obsah, zacal zhadzovat windows, atd. Nevysiel ziadny pokus o obnovu dat, tak som to vzdal a nanovo inicializoval v STB, aj s vedomim ze pridem o data.V prijmaci sa teraz HDD tvari ako prazdny (funkcny), ale ked ho pripojim do win8 (ext2fsd) tam sa mi uz sice pekne zobrazi ako dalsi pevny disk ale pise ze je takmer plny - mam pocit ako keby zobrazoval svoj stav spred poruchy (vtedy bol cca rovnako zaplneny - asi len 7gb volneho miesta zostavalo). Chcel som ho naformatovat vo win, ale nedari sa mi to. Co sa s tym da robit? Skusil som rychly/pomaly format na ntfs, ale neuspesne. v STB ide a stale sa tvari ako prazdny. Dik za radu. |
quix
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimNejdřív restartuj Win8. Ne vypnout a zapnout, ale opravdu restart.Ve Win8 a Win10 je defaultě zapnutý Rychlý start, takže po vypnutí pouze jistým způsobem hibernují a jen restart je férový boot.Když tak si stáhni nějaký linux, vypal na dvd, nabootuj z něj,a bez instalace se na ten HDD podívej, co s ním je. Musíš mít ale ve win8 vypnutý rychlý start, jinak linux hlásí, že Hdd používá jiný OS, a neotevře ho. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimVyskúšaj aplikáciu HPUSBDisk-malo by to vyriešiť tvoj problém. Nech sa darí... |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanim@konas: skusil rom ten restart.... na niekolky pokus a mi podarilo mountnut HDD cez ext2fsd, tak aby mi zobrazilo aj jeho velkos (stale ukazovalo 7Gb volne z 500 Gb). Konecne sa mi ho podarilo nafromatovat cez pomaly format na NTFs. Tvaril sa ze je OK, pripojil som ho do satelitu, dal inicializaciu disku, vysledok OK. Pripojil som ho spat do notebooku, mountol cez EXT2FSD, zobrazilo ze je prazny, hovorim si super konecne to ide.... Otvoeil som ten disk, vytvril v nom novy priecinok, zrazu chyb, restart windowsu a po nabehnuti win8, a mountnuti HDD v ext2fsd ma opat volneho 7 gb z 500gb .... Nechapem. |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimpema: ked som ten soft isiel stiahnut cez softpediu tak este to blokol kvoli "trojsky kon" :) |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimRozmyslam co sa mohlo stat, vsetko mi vzdy fungovalo OK aj v STB aj vo win. Moze to byt bobou enigmou ktora to pri inicializacii naformatuje na ext4 (nebolo by lepsie ext3), a win prostrednictvom ext2fsd s tym diskom zle pracuje?Kreco sa mi v STB tvari ako prazdny a v win8 ako plny? |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimlen to pekne nechaj na ext pre linux a v pocitaci najprv startni ext2fsd a az potom pripoj disk ..ked uz si spominal tento soft, je ich viac na to.Ale aj tento chodil spolahlivo.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimNapíš do súkromnej správy maila, pošlem ti tú aplikáciu. |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimliquere: tak to aj robim, problem nie je ze v tom ze by som HDD nevidel, ale ze sa pod windowsom (mountnute cez ext2fsd) tvari ako takmer plny disk - realne sa aj tak sprava pretoze mi nedovoli nan skopirovat subor vacsi ako je zostavajuce miesto na disku. V zapati ho pripnem do STB (enigma) a ten mi ukaze ze je prazdny a kopa miesta. Vobec netusim ako do dostat zas do normalu, uz sa s tym babrem pomaly tyzden... |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimPeMa: nakoniec som ho stiahol z ineho zdroja ale neuspel som. Paradoxne aby som hdd vo win8 videl musim ho mountnut cez ext2fsd a asi z toho dovodu (?) ho ten tvoj soft nevidi a nedovoli mi tym padom ziadne formatovanie. Zrejme by to vedel v pripade ze by HDD uz bol najeko formatnuty na ntfs. |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimMas tam minimalne 2 particie s roznymi filesystemami, resp. chybajucim FS. Skus nejaky partition manager. Plnohodnotny linux ma fdisk, moja enigma ho nema.DM900, VU UNO, AB Pulse, RPI + oscam
|
carbaj
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimZe sa ti chce prenasat hdd. V enigme mozes mat sambu a pristupovat k suborom v sieti (prehravat videa, hudbu atd). |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimcarbaj: priznam sa ze toto je asi nad ramec mojich znalosti ptace s hdd. Vies mi to aj polopatisticky povedat, co by som mal spravit? v enigme? alebo skusit nejaky soft na pracu s particiami?Divne je ze tento isty disk som pouzival 3 roky a ziadny problem (povodne bol ntsf, mountol a inicializoval som ho volakedy v starej enigme a dodnes isiel...) zrazu nieco rachlo ked som ho mal pripnuty vo windowse a odvtedy je problem. |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimtu sambu mozno skusim:) len robim so satelitmi na dvoch roznych miestach a predsa len asi rychlejsie skopirujem 10-20Gb obsahu cez usb23 ako cez siet, ci nie? |
quix
![]() |
|
RE: HDD v enigme - problem s formatovanimPre windows napr. Acronis Disk Director, neviem ci to co potrebujes je vo free verzii.DM900, VU UNO, AB Pulse, RPI + oscam
|
carbaj
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
@carbajJa som uz davno vyrastol z windows. Niektore nastroje v linuxe su free a lepsie. (Ale fungujem hlavne vo windows). |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
![]() |