![]() |
|
Zersilovač k autoanténěZdravím, chtel bych připojit zesilovač k autoanténě, jen mě zajímá, mam origo autoantenu a origo radio, mám renault megane ii, zajíma mě zdali je v originale antena již se zesilovačem, abych nepřipojil zesik a nefungovalo to. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěNikam žádnej zesík nepřipojuj. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěnic nevylepsis, nech to tak jak to je ! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěTak mě to zaujalo, jelikož se tím chlubilo dost borců na netu o něco malo se jim zlepšil signál jen je někdy problem pokud ma origo antena zesilovač, tak to nejde, pokud je pasiv tak to jde, u tech se zesilovačem je potřeba předřadit napětí přes vyhybku, ale dochází ke zkreslení. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěNepojdu ti potom dokonca niektore stanice, co bez zosika isli. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 651 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěklidne si hraj kdyz chces, jestli je v origo antene predzesilovac zjistis podle toho jestli z autoradia leze po koaxu ss napeti pro antenu ne? |
lance
![]() |
|
@Kasrjaktože by nešli některe stanice? když tam nedam zesik typu 30db, ale třeba 10db? |
Qquiderr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěDobre ti radia, nešpekuluj. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěTakže zesilovačem to zlepšit nejde? jde to nejak vubec? třeba nová antena nebo tak? |
Qquiderr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěPoradnej prut z brava stareho a mas po starostech ma pres metr a hraje jak lusk a origo radia maj citlivejsi tuner |
warteam83
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
@QquiderrPřesně tak, co to je za mánii dávat pořád někam nějaký zesík. Zesilovač je prvotně určen k tomu, aby vykryl ztráty v rozvodu, kabely, rozbočovače, odbočovače, účastnické zásuvky, tak, aby byl na vstupu příjímače postačující signál. Dnes v prostředí vysílačů datových operátorů vůbec zesilovač v 95% případů individuálních rozvodů nedoporučuji, protože uškodí....to samé je to v autě, na metr kabelu opravdu nepotřebuješ zesilovač...DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténětak dela to hodne lidi, dneska je to moda, nwm proč, ale ty kratke anteny s integr. zesikem...... nebo ty ploutve, ta neni nic jineho než jen zakrytovaný zesilovač s obrovskym zesilením, neco jako pl síto na "univerzalní" přijem. Auta s dlouhymi antenami kor v zadu jako mam ja, už ani moc nejsou, jen malo ktere me v předu "dlouhána". Dnešni anteny se prodavají většinou s integr. zesikem. |
Qquiderr
![]() |
|
@warteam835 metrovy a chyti aj ameriku!Dlzka prutu je zavisla od vlnovej dlzky, u fm nieco okolo 70 cm. |
Kasr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěja mam asi 30 nebo 40cm, ten standardni co bejva v zadni časti, opletenej. |
Qquiderr
![]() |
|
Každá doba nese módní trendyPamatuji, jak kdysi dávno všichni jezdili s barevnými pružinovými dvoumetrovými autoanténami z Tuzexu![]() |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
@Qquiderrtak ti mohu zcela čestně napsat,zesilovač k autoanténě jsem taky dal někde v roce 1990-1993,ještě ve starým autě,fakt se zlepšil příjem slabých rádií,co se předtím topily v šumu,dB jsem neřešil,dal jsem tam jedno BFR 96 tuším,rádio bylo celkem slušný,je to divný,ale je to tak,na místní příjem to nemá cenu,jenže tenkrát toho v etéru moc nebylo a já chtěl radio city a ještě jedno 106.6 z prahy cca 100km,měly malý výkony |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěradio city znam, ted patři pod hitradio a 106,6 bylo tušim zlata praha dnes fajn radio. Ja to mam podobne, jsem v 9% v místech kde "teoretické" pokrytí končí, a to hned z několika frekvencí, například radio kiss delta, oboje u konce, a když jedu tak než se dostanu do oblasti kde je vysilač tak hodne trvá, ale signal tam je jen to šumí nebo chrastí, podobně třeba radio beat nebo hey, signal je, ale chastí, tušim že šlo i rockradio, ale ten ma velmi špatný signal, ale nechci aby se mi to zahltilo vysilači čro a radio contact. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěke starému autorádiu to dříve mohlo mít smysl, ale dnes vylepšovat koncern. autorádia předzesem nemá smysl, dnešní rádia jsou o něčem jiném a přidáním ant.zes. toho víc dodrbeš než vylepšíš, možná existují vyjímky vyloženě nepovedených koncern. autorádií kde se to "vyplatí" udělat, ale to by se asi všeobecně u konkrétního auta muselo vědět, dost pochybuju že to bude zrovna ten Megane II |
lance
![]() |
|
@Qquiderrjo zlatá praha,už sem zapomněl,furt to měněj,musíš zkusit,jak to dopadne se silnými vysílači,jestli to zvládne AVC |
pierrepetr
![]() |
|
@lancejá to měl u dost slušného rádia,srovnatelné s dnešními,možná lepší,značku už nenajdu,myslím maranz asi za 8000kč,to byl balík |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěA krizova modulacia atd... Dnes pri zaplnenom pasme fm zosik iba na skodu.Davnejsie to zmysel malo, teraz nie. Jo, a prut môze mat aj 1,5m (lambda/2). |
Kasr
![]() |
|
@pierrepetrNo já doposud na staré šunce taky vozím staré docela slušné rádio Blaupunkt a na střeše dlouhý pasiv.prut s laditelný zes. na koaxu pod střešním čalouněním (zesílení jsem ručně nastavoval tak aby mi hrála po cestě do práce jedna konkrétní stanice nejlíp...) ale stejně furt hraje hůř ve srovnání kdejakým dnešním obyč. koncern. rádiem v dnešním moderním autě... Do dnešních autorádií v koncern. provedeních prostě nemá cenu vrtat přidáváním zesilovačů... to je můj názor :) |
lance
![]() |
|
@lancechce to zkusit,za pár šupů si pohraje |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěmožna by to šlo, ale pokud už ma antena zesilovač, tak ne, jde mi jen o par komerčnich stanic, no už aby byl dab+ sice to ma zvuk jak z kozypičipatrontaška oproti fm, ale zase to nechrastei, nepraská, nešumí a tak. |
Qquiderr
![]() |
|
@Qquiderrjasně k zesilovači další je kravina |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Zersilovač k autoanténěproto se ptam jestli t antena ma nebo nema zesik v sobě, nektery to maji některy ne. Chci se vyhnout tomu že budou 2 zesilovaře v sobě. |
Qquiderr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |