![]() |
|
Koaxiální kabelZdravím pánové.Mám dotaz na montážníky. Koaxiální kabel tažený v bytě cca 17 roků (zelený co se používal do anténních rozvodů v bytovkách) je dobré vyměnit? Mám vše při rekonstrukci vystěhované. A nebo utlum nepoznám ani po dalších 15 letech? Jestli vyměnit tak prosím jaký typ odolný proti rušení.(Zásuvky v blízkosti) Děkuji za info. |
nemo
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 489 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelZdar,informace jsou neúplné.Pokud je stínění řešeno pouze opletením,dielektrikum je silon (ne pěna) a třebas vnitřní vodič tvoří navíc "drátky" (VLEOY 75-3,7) není co řešit.Ovšem při rekonstrukci se to ztratí,proto bych kabel každopádně vyměnil za nějaký vhodný,např. Belden H125 Al PVC - ale těch typů je něúrekom. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelzelenej koax v panelaku ? no ten byl snad za komunistu nee.myslim teda za tech minulejch komunistu. 😂 |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelAby neprekvapil po roku, radsej vymenit. Cavel kf 114. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
koxiálU nás v paneláku jen namontovaly novou anténu,ani se neobtěžovaly sundat staré,nepotřebné.Samozřejmě starý zelený kabel zůstal na rozvodech jen aby majitel měl co nejmenší náklady.Jsem ale zvědav co se stane při najetí nové normy.Signál je celkem solidní,teploměry ukazují 100/100 při příjmu kanálu 36,38,45,53,54 za měsíční platbu 45 kč.Na příjem polských programů mám vlastní anténu. |
a2580123a
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelTyto zelené kabely byly osazovány v době kdy ještě neexistovaly rozvody ve IV a V pásmu. Mají tam velký útlum a jsou nevhodné pro dnešní dobu. Je vhodné je vyměnit, třeba tím BELDENem, nebo jiným podobným. |
dloji
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelTak velkej útlum zase nemají, mnohem horší je jejich mizerný stínění, kdy jednak vyzařujou do okolí a pak taky z okolí pochytají všechno možný.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelVymenit![]() DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
Díky všem.Přesvědčili jste mě všichni o výměně takže je to jasné.![]() |
nemo
![]() |
|
poctivejkoax vyhodit??,to je dnešní doba,zelený přežijou 10x ty dnešní a ůtlum z STA,mockrát jsem viděl v několikapatrových domech šířit 60.k přímo,což brzo nebude |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
Koaxiální kabelTen kabel je ten co se používal na rozvody v bytovkách. Je to ten poctivý kabel vnitřní vodič měď-pěna-opletení měď a plášť zelený. je to za nábytkem už 27 let. O peníze nejde hlavně abych si nepohoršil.![]() |
nemo
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelNo, zdá semi že si můžeš pohoršit. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Pokud jestínění toho kabelu tvořené měděným opletením, pak se jedná o velmi slušný kabel s relativně dobrými parametry. "Průsak" přes stínění a útlum nemusí být velký problém. Pokud se jedná o rozvod s dostatečným signálem, pak není nutné kabel měnit. Problém může být při zapojování do zásuvek nebo při montáži konektorů, ale i to lze zvládnout.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelJo a ještě jsem zapomněl napsat že signál z DVB-T není žádná hitparáda a taky budu muset použít nějaký kvalitní rozbočovač s předzesilovačem na 3 tv. Jestli poradíte i nějaký ten rozbočovač? Ten kabel tam bude zas nějakých 15 let ležet znova a tak že to bude celkem okolo 40 let, A to se mi zdá opravdu dost-co? Dík |
nemo
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelKdes přišel k tomu, že signál není žádná hitparáda a vyřeší to nějakej předzesilovač? radši si zavolej firmu, ta změří signály a navrhne řešení, než nějaký samodomo bastlení na koleně.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelbydlim v tomhle byte 36let.a mame tady stale ty stejne kabely.nikdo to nikdy nemenil jelikoz by lidi rvaly.poustej nam pres to Tecko.no kvalita hrozna.ale na T je kvalita hrozna vsude.jestli to pri instalaci T merily asi ano ale vysledek neznam.myslim ze kdyz uz to mas otevreny tak bych koupil nejakej hodne slusnej kabel a vymenil bych to.to neni zas takova investice aby to byl problem.ale chce to fakt koupit kvalitni koax. 😀 |
jam fm
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelU nas na Chomutovsku jsou také ty zeleny koaxialni kabely v panelakach ze 70 a 80 let. Co jsem mel moznost videt, tak mají většinou plny medeny stredovy vodic, penove dielektrikum a huste opleteni. Pokud je signal kvalitni a rozvod vyhovuje, tak jsou v rozvodu kanaly jako z vysilacu na antene. Nekde se ale dela taky prevod na nižší kanaly a to 22 az 26 pro MUX1 az MUX4 a pripadne RS7. Zalezi na miste prijmu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
@jam fmchápeš,že lepší nekoupí,tohle jsou poctivý koaxy,mědí se nešetřilo,hustý opletení ,někde i měděnej plech navrch,pokud je uvnitř,tak přežije 100let |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelno jo no kdyz za chvili se budou koaxi vyrabet z lisovanyho papiru recyklovanyho 😂 a nejenom koaxi |
jam fm
![]() |
|
@jam fmjen za tu měď dostane víc,než stojí novej koax |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Koaxiální kabelJestli je tam ten kabel jenom 17 let, má plný středový vodič, hustý opletení, není nijak poškozený, nenatáhl vodu a všechno funguje, tak to ber tak, že to je zánovní kabel a lepší nekoupíš. Zkontroloval bych krabice, šroubky a tak. Hlavně si moc nepřipouštěj k tělu montážníky, co už ve dveřích radí vytrhat a vyměnit.![]() ![]() ![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
@pierrepetrpřesně tak, starý zelený koaxiální kabel je hodně robustní, má plný středoví vodič a mědění plech jako stínění, koaxiální kabel na vždyDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
@Morousjá sem taky montážník,ale nejsem podvodník |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrjasně že máš pravduI když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Koaxiální kabeS tím signálem jsem to myslel asi tak,že na první televizi je to dobré ale pak jsou 2 rozbočovače za sebou a u poslední tv někdy signál na některých slabších programech vypadne. Tak jsem myslel že ty staré rozbočovače vyměním za jeden kvalitnější a doženu ztrátu předzesilovačem na anténě. (Síto na balkoně) Akorát bych potřeboval poradit rozbočovač se třemi výstupy.Zítra to musím namontovat v úterý přivezou nábytek.Nebo pak jsem synem smrti od ženy.![]() ![]() |
nemo
![]() |
|
@nemozagoogli si.... |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
![]() |
|
![]() |