Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DVD rekordér

Prosím majitele(pokud nějací ochotní jsou),kteří si v poslední době koupili nějaký DVD rekordér s pevným diskem o předání zkušeností. Předpokládám,že se už prodávají tyto stroje s DVB-t tunerem aktuálním i budoucího typu.Dosloužil nám Panasonic - bude slavnostní pohřeb...měl asi 12let.

ALEXCZ
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVD rekordér

Mě ještě slouží, má 10 let, ale až doslouží, taky budu hledat. Chtěl bych nějaký s HD rozlišením. Myslím, že to nebude jednoduché, všechny záznamy nyní směřují na externí pevné disky s následným zpracováním v komplu.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

DVD rekordéry už se prakticky nevyrábějí. Ani s HDD. K čemu taky, nikdo by je nekupoval, dnes umí nahrávat každá televize nebo settopbox.

Martin79
Registrace: 7/2008

@Martin79

Máš pravdu,ale manželka si na to tak zvykla,hlavně na ten interní HDD500GB -kam se na to hrabe fleška! Jinak se vyrábí,ale u nás mají tu drzost to prodávat s tunerem jen DVB-t co jsem zatím zjistil.Takže sehnat to s DVB-t2+HEVC bude fuška.

ALEXCZ

Na internetu jsem nasel nejaky DVD rekordéry od Panasonic ve verzi DVB-T/C a DVB-S/S2 s HDD od 500 GB s CI + sloty. Nemaji ale myslim nektery CZ Menu. Ceny zacinaji na 10000,- a vice podle typu.

HYPER
Registrace: 11/2010

Alex, presne tak, bohužel kdo ma pozemak, tak s verzi pouze DVB-T to bude za 3 roky knicemu. Kdo ma satelitni prijem, tak by to mohlo ještě nejakych par let poslouzit, pokud nepojedou s kodekem H.265 a v UHD.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

díky,taky se mi to podařilo objevit,ale víc jak 7000,-za to nedám.Je to asi tím,že jsou tam dva tunery,ta cena.

ALEXCZ

@ALEXCZ

rychle se uč něco novýho,tohle bude starý v době nákupu a ty tunery,už se psalo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Není nic jednoduššího, než nahrávání na externí disk....
i manželka to zvládne!

Tondach
Registrace: 3/2004

Neboj se toho, moje manželka to zvládla taky a to vůbec "nekamarádí" s počítačem, chytrým mobilem atd. Toto zvládla bez problému.

evid
Registrace: 11/2016

Manželka ani nepozná, jestli se dívá na T, C nebo S, přepínání mezi formáty nebo externími vstupy je neřešitelný problém. O IPTV s timeshiftem ani nemluvím. Částečně to bude tím, že ji to komplikuji 6 dálkovými ovládáními.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

Také jsem řešil nahrávání pořadů v HD formátu a koupil jsem toto:
auvisio HDMI-Video-Rekorder "Game Capture V2", Full HD, H.264-Videokompression
Program je nahrán na externí disk v cca 15 minutových sekvencích, po sloučení sekvencí na PC v dodaném software je možno převést do formátu MP4 (H264) nebo vypálit na DVD.
Po zkopírování na Flash disk nebo externí disk lze nahrávku přehrávat v libovolném televizoru ...

Honza S

Naco to komplikovat. Staci slusny stb.
A preco by musel byt stb s externym hdd?
Ved su aj s internym, s tunermi dvbs2 aj dvbt2. Pripadne s vymenitelnymi tunermi.
Napr: Coolstream HD2 Tank, Octagon SF4008...

Kasr
Registrace: 8/2008

Sorry- coolstream nevie hevc.

Kasr

Dvd rec

Zdravim. Panasonic zverejnil novinky pro tento rok. Jednim z nich jsou i nove UHD Blu-ray rekordery.UHD Blu-ray rekordéry od Panasonicu budou v nabídce hned čtyři. Dva modely jsou určeny pro kabelovou televizi (DMR-UBC80 a DMR-UBC90), další dva potom pro satelitní (DMR-UBS80 a DMR-UBS90). Tomu potom odpovídá, zda jsou vybaveny tunerem DVB-S2 či DVB-C, žádný model potom nepostrádá samostatný tuner pro pozemní digitální vysílání DVB-T2. Uživatel navíc může nahrávat jeden pořad, zatímco sleduje něco jiného.

Modely s číslovkou 80 v názvu nabízejí 1TB HDD, číslovka 90 potom značí dvojnásobné úložiště. V každém případě je potom možné připojit ještě externí disk přes USB. Rekordéry jsou vybaveny obrazovým procesorem HCX, který se poprvé objevil u loňských modelů televizorů Panasonic. Prodej na evropských trzích bude zahájen letos na jaře, přičemž základní cena by se měla pohybovat okolo 850 eur, v přepočtu asi 23 000 Kč.

Tesla mediabox X900 pro

mudrsat
Registrace: 12/2007

@mudrsat

hmmm,to vypadá moc pěkně!!! :) :)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Tak to bude opravdu terno, to bych si nekoupil ani za třetinovou cenu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

terno

to bude,jen pro h.l.u.pák.y,co se nechtěj přizpůsobit vývoji nové techniky

pierrepetr

Recorder

Mám 2 x Sony se 160MB diskem a nenechám na to dopustit. Bohužel
aktuálně není žádná plnohodnotná náhrada. V dnešní době již ani nejde o na jak nahrávat, ale ty možnosti úprav nahrávky v přístroji jsou zatím nepřekonané. Přetahovat to do PC a pak zas zpět je pěkný opruz. Nezapomínejte na tu největší výhodu, a to mazání těch po...ných reklam, které při nahrávání zabírají v HD v DVB-T nebo S2 krom filmu strašně místa a nlze se jich zatím zbavit.
Nebo poradíte rozumným s přístrojem někdo, tak jak je dotazováno na začátku?

smutnak
Registrace: 1/2007

@smutnak

no fakt to bylo v roce 2000 přívětivé zařízení,i telefon s kroucenou šňůrou měl něco do sebe

pierrepetr

Aj otocnym ciselnikom. Ale o trochu skôr.

Kasr

Blue Ray Rec

mám cca 9let starý dvd Pioneer DVR 560HX se 160Gb HDD včetně Dvb-t.Není nic snažšího,než na něm něco nahrát a pak vystříhat.Vše je přehledné,jednoduché a hlavně je to i pro ženské,které to pochopí :))) :))
Tak si myslím,že i tyhle nové stroje od Panáče budou do budoucna prospěšné.Už tedˇ se mi líbí ... :laughing: :laughing: :laughing:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra