Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Napájení antény u tv Samsung UE 40EH5300

Zdravím.
Po zvýšení serpa a následném dojetí předplatného jsem tátovi ke konci roku nainstaloval pozemní anténu.V poslední době to nějak sem tam zakostičkuje,bagrafy jsou nestálé.Anténa síto je umístěna na stěně domu a je bez předzesilovače.Koupil jsem ant.předzesilovač UHF 14db/5V s tím,že bude napájen přímo z tv.Ale ouha nějak to zapnutí/vypnutí napájení z tv nemohu v menu najít.Mám dojem,že jsem to kdysi tam viděl a proto jsem koupil 5V pro napájení z tv.
Otázka, má tato tv napájení přímo z tv a pod čím to hledat?Prošel jsem snad vše ale nemohu na to přijít.Tak,že jsou dvě možnosti,buď to nemá nebo je to někde v menu dobře schované.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Napájení antény u tv Samsung UE 40EH5300

ja987@ No to je úplný terno platit měsíčně 3 Éčka místo 79 kaček :D
A těch tvých 37 programů jsou nezřídka duplicity ČT, STV (SD/HD) a opakující se balast typu TV8, Barrandov Family apod. Takže si třetinu klidně odmázni a máš 5 HD programů a zbytek SD mazanice.
O nějakým principu se vůbec nebav, protože Skylink je služba jako každá jiná a nikdo ti nikde nic zadarmo poskytovat nebude. Ty taky nechodíš do hokny klepat zadarmo, ale za peníze, takže stejně Skylink poskytuje služby za prachy a je s podivem, že má furt někdo komančský myšlení, že by měl dostávat cosi gratis. To možná v KLDR (kulku do palice zadarmo :D ).

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Za prvé: 70 Kč není grátis!
Za druhé: O princip právě jde, pokud mají podmínky sestaveny tak, že si mohou dělat, co chtějí a potřebuji. Nejde ale jen o Skylink, ale i Freesat, Digi a další a další. Namítneš možná, že mě u nich nikdo nedrží. Právě proto svobodně a dobrovolně nechávám doběhnut SP u Skylinku a Freesat po vypršení smlouvy už nebudu obnovovat.
Za třetí: Je zajímavé, jak dobře víš, jaké DVB-T/T2 mám v TV naladěné!? Nenapsal jsem 68 frekvencí včetně rádií a seznamu.cz, ale 37 pozemních programů (myšleno různých programů). V HD mám 2. Jednotku HD STV a Dvojku HD STV. Mně ty 2 HD bohatě stačí.
Za třetí: 2,99€ je stejné, jako SP u Skylinku, ale zaplatím volné telce jen za programy, které mne zajímají, v nabídce 15 placených nemá volná telka ani jeden, který bych nesledoval. Zato za SP má Skylink pro mne nezajímavé a mnou nesledované např. MŇAU či Mňam.
Za čtvrté: až se oteplí, rozšířím po zpevnění stožáru svou anténní soustavu o další směrovku a přibude mi dalších 8 DVB-T/T2 rakouských programů.
ZÁVĚR: V současné době, kdy už jsem vydoloval z to nic, co tu máme, signály, tak je pro mne V SOUČASNÉ DOBĚ výhodnější DVB-T/T2 než satelit a geoblokace jde mimo mne.

ja987
Registrace: 1/2016

Pokud je v místě instalace kvalitní terestrický signál, tak proč ho nevyuzivat? Nechápu, proč tady neustále někteří jedinci znevažují terestrickou TV oproti SAT a ostatním technologiím. Jsme přece montéři a práce nás živí, takže čím více práce, tím více peněz na živobytí a pracovní techniku. Nebo je to jinak??

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

S těmi rakouskými programy je to po přechodu na T2 trochu složitější...:)

On Air!

Saxon

@Saxon

Před 1/2rokem mi to šlo, teď tam nemám natočenu anténu, tak nevím. Jsou kódované? všechny?

ja987

To musíš napsat, kde přijímala tvá maličkost? Vysílač, kanály...
Po přechodu na T2 ti půjdou volně bez registrace pouze čtyři TV programy(ORF a ATV) nevalné technické kvality, na běžné obrazovce v podstatě nekoukatelné. A několik rozhlasových stanic v DD.

On Air!

Saxon

ja987@ Co se dá přijímat z terestriky není tak těžký zjistit, fakt ne :-)

Saxon@ Bez ohledu na to, že se někdo živí montováním antén, je bez debat, že pozemáku ujel vlak. Pár SD mazanic, problémy všeho druhu (nedostupnost některých muxů na části území, kolize s LTE apod.) a plánovaný přechod na T2, kde opět nebude nic extra, akorát člověk vyhodí prachy za novej set-top-box. To dělá z pozemáku prostě mrtvolu a nedá se to obhájit ani tím, že někdo ušetří 79 kaček měsíčně, což je s bídou jedna krabička cigaret. Pozemák byl kdysi fajn, dalo se na něm i slušně živit :-) , ale doba už je někde jinde.

PoldaS

Pozemáku vlak neujel, jen doplácí na naprostou neschopnost odpovědných orgánů(vláda, ČTÚ)Jestli jsou šířeny mazanice nebo ne, s tím nemá nic společného. Šířeny jsou data. V ČR je terestrické vysílání stále dominantní cesta signálu k divákovi a ještě pár let tomu tak bude a to je to podstatné a to je to, co mě zajímá.

On Air!

Saxon

@PoldaS

Můžeš začít zjišťovat a počítat: Kojál 19, Kapansko 10, Velká Javorina 8. Nevím kolik je to u Vás, ale na Moravě je to 37.

ja987

Pozemáku vlak ujel, protože ho neřídí trh, ale úředník. A to nemůže jinak dopadnout. Teď se do prodlužování agónie ještě nasypou ze státního rozpočtu stamilióny a jak tato dotace za pár let zhasne, tak se to celý podělá a skončí na úrovni paběrkování typu pozemáku na Slovensku. Samozřejmě po technický stránce má pozemák co nabídnou, ale to by muselo dojít ke změně uvažování zodpovědných (nebo spíš nezodpovědných) inkoustů a nechat to celý privátní sféře. Na nějaký slovíčka o dominanci apod. pitomosti, co lze slyšet pár měsíců před volbama svorně ze všech politických stran (socan jako TOP atd.) se vykašlat. Nůžky mezi pozemákem a dalšíma platformama se rozevírají čím dál víc a s příchodem UHD už bude definitivně dobojováno (ono je teda zčásti už teď, protože kdo si koupí TV s úhlopříčkou metr a výše, a není úplně nesoudnej, tak si nemůže vystačit s SD mazanicemi jenom proto, že ušetří pár desetikorun).

PoldaS

ja987@ Kolik HD? 2x STV, 3x ČT. Nějaký SD mazanice z muxu 3 apod. jdou mimo mě. Tím si já osobně oči kazit nebudu. Teda ne, že by měl Skylink všechno v HD, taky má plejádu mazanic v SD, ale pořád tam těch HD je jaksi o hodně víc. Což na velký TV poznáš sakra rychle. Na starý vakuovce se set-top-boxem logicky ne, tam to SD asi stačí, to je fakt.

PoldaS

@PoldaS

Pokud máš mazanice, tak já si umím seřídit obraz na TV, takže žádné nemám. Ty jsem měl prokládané zrněním v ČB analogu v 60. letech. Ani 1 ČT v HD nemám a stačí. Mně zajímají pořady a programy, já se na televizi dívám, já neměřím toky a nezajímají mě, stejně jako 60% diváků TV.

ja987

@PoldaS

PS asi mám vakuovku s 45cm uhlopříčkou, když sleduji DVB-T2 a settopbox nemám. :laughing:

ja987

Jasně, máš televizní SD signál a dokážeš si seřídit svůj televizor v tom duchu, že je z toho HD. Takových jedinců už bylo, a když čuchli ke skutečnýmu nativnímu HD, tak jim spadla brada a tloukli se do palice, proč tak dlouho čučeli na SD matlaniny :D

PoldaS

@PoldaS

Asi tak nějak.Není co dodat. ;) Ještě bychom se mohli dozvědět o který zázračný TV se jedná. :O

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Nic zázračného, jenom prachobyčejný Philips. Stačí zapnout Super Resolution, Redukci MPEG artefaktů a Správnou redukci šumu a divil by ses, co to udělá s SD. Mazanina to není v žádném případ!

ja987

@konas

"To máš jedno, jestli 5 nebo 12V. Potřebné napětí pro tranzistory zesilovače je minimální, a proudový odběr taky.""
to si děláš srandu viď??pracovní body ti sou šumák??ti výrobci jsou fakt h.l.u.p.á.ci,musíš jim poradit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@ja987

No tak já mám Philips řadu 9.Tam je těch kurvítek na štelování opravdu dost.Bohužel s SD patlaninou co do TV přijde neudělá žádné vubec nic. ;)

hobo

@hobo

Pokud čučim ze 2m, tak vidím mazanice i z HD. Všechno chce své. Jak už jsem psal, mě zajímají programy, pihy hercům nepočítám a puk vidím na ČT Sport i v SD. A ta "udělátka" samozřejmě nelze zapnout na automat ani na max. Chce to pohrát si s tím a najít tu správnou kombinaci nastavení "udělátek". Je to asi 280 variant.

ja987

Já bych místo blbinek s předzesilovačem pořádně zkontroloval stav antény, případně to zkusil zvednout o 2-4 m, pořádně nasměroval,nebo dal jinou anténu. A zesík až pak.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

@ja987

Nemá smysl další debata. :-/ Máš pocit,že jsem si s tím už z principu nevyhrál?Leda jsem asi nenašel variantu č.281.

hobo

@PoldaS

"Pozemáku vlak ujel, protože ho neřídí trh, ale úředník."
zato satelitní příjem řídí trh, a kam to poskytovatele dotáhly vidíme všichni

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra