![]() |
|
polská rádia neustále ruší české stanicePostřehli ste že neustale naše stanice brutálně ruší vysílaní z polska? A to i přesto že ve své lokalitě naladim víc německych stanic, ale jejich uroveŇ není taková aby rušila skoro až u střednich čech, zatimco poláci ruší nejen na českolipsku směrem na středni čechy, hlavně stanice Jedynka, rmf fm někdy zet a wroclaw. Jsou i případy kdy rušení z polska způsobí přeladění radia, bohužel zužene filtry pro autoradia nejsou, je to škoda pokud naše stanice krasně hraje ale je rušena polskem. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české stanicePřesně stejný problém byl u českých FM stanic do listopadu 2012, rušili jsme němce a rakušáky. Potom musely snížit modulační výkon a problém zmizel. Poláci by měli udělat totéž. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české staniceJeště když jsem vyuzival na strese směrovou a nasledne kruhovou antenu VKV, tak si na to dobře vzpomenu. Chytal jsem to odrazem od okolnich panelaku. Antenu VKV a pak dipol jsem mel nasměrovano smerem na Plzen, když jsem chytal vysilac Hoher Bogen a radio Kiss 90,0 Mhz. V lete při inverzních podmínkách to rusi také prijem z Italie. Ty Polske stanice jsem chytal slusne i s pokojovou anténou na VHF, ale jejich intenzita signalu není tak rusiva jako když je anténa VKV na strese. Jeden cas jsem mel dipol VKV nasmerovany smerem na Sasko vysilac Chemnitz a i zde se projevoval ruseny prijem nekterych frekvenci at uz Polskym radiem nebo Italskym radiem. Prijem Chomutovsko. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
@Martin79Jesteze ten modulacni vykon tou vyhlaskou stanovili na max. 0dBr.Kdyby se tak opet nahravaly i hudebni nosice. I kdyz tam se to snad taky zlepsuje.. |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české staniceahoj trosku z jineho soudku vy si stezujete na tropo ale vubec nevite co je dx prijem vkv pro dxery jeto pastva pro jejich Tunery at uz sony vissi rady ci onkyo integra 4711 nebo modernejsi digitalni hd1 softwarove upraveny nebo u starsich kde se meni i filtry za uzke aby vyrusili rozsah kmitoctu kam az zasahuji jejich nelogicky prebuzene vysilace nesmyslu kde brani ostatnim frekvencim k prijmu a mohl se objevit prijem z ostatnich zemi nebo novych radii ...takze porad lepsi fm jak dab v plenkach s takovym otresnym zvukem. Az uz nekdy nebude fm a bude jen dab su zvedav na cosi budete stezovat potom kdyz ty kramasoniky ve vasich karach nebudou ani hrat a nekteri si mysli ze kdyz si tam daji k autoradiu zesilovac ze to bude parada prave naopak dnes se to resi antenami poradnymi ci delsimi pruty ci poradnymi taliri. Nic ve zlem ale dx je dx at vkv sat dab tv ci jine pasma co budete delat u tv az bude 5g site mobilnich nenazrancu a zarusi vam kanali na kterych jedou sk a podobni jo nekde pomuzou filtry nekde nee |
warteam83
Registrace: 2/2015 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
@QquiderrKolego a jaký že to český stanice pěkně hrajou? Znám jich hromadu ale je to jedna vostuda. Sra,,a sra,,a zase jenom sra,,a. |
jiri51
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 412 |
![]() |
|
@jiri51hodne posloucham radio hey, nebo kiss či beat, ale hodne se všude objevuje rušení přebuzenými vysilači z polska, kdyby to měli nastavené jako my a němci tak by to bylo ok, ale ten "řev" je neskutečnej, když jsi u vysilače a ruši ti to polaci... S německymi stanicemi je to v pohodě. |
Qquiderr
![]() |
|
V tom případěpánové vám dám jednu dobrou radu. Udělejte si seznam rušených a případně i rušících stanic a celou věc předejte jako oznámení ČTÚ. Je to jediná možnost, jak s tím něco udělat!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české staniceNeco proty mene ucenehttp://www.aldebaran.cz/actions/2015_jsma_praha/docs/2015_jsma_radio-tropo-iono.pdf |
warteam83
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české stanicejinak zavolej i nahoru do troposfery a ionosfery atd... |
warteam83
![]() |
|
@warteam83Jenže o to tady přece vůbec nejde, to je zase něco úplně jiného... |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@QquiderrTak tyhle rádia kdyby mi někdo pustil doma tak ten přijímač vyhodím skrz zavřený okna. Vždycky byla zásada že rádio má hrát muziku a ne lhát. Počasí reklama zprávy každých 15 minut dopravní servis. A pořád dokola Muziky málo a ještě ke všemu hrozná. Rádio beat jsem posloucha když začínal. Teď hrůza. A hlavně spousta těch hrozných českých sr.ěek![]() |
jiri51
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 412 |
![]() |
|
kde sou ty časykdyž jsme natáčeli antény na poláky,tam hráli hity,tady kraviny,a rakušáci měli úniky |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
@pierrepetrV Praze hrál Bayern Drei jako fík...![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasjá to mám na němce ještě o 100km dál,spíš jsem poslouchal rakousko 3,taky jako fík,2x týdně byl problém s úniky |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české staniceJo to bylo něco, třeba radio Rias2. Tusim ze to bylo z vysilace HOF. Chytal jsem to na VKV antenu FM 14 od výrobce Likov Liberec, kopie UKW 14 začátkem 90 let, ale se sumem a obcasnym unikem vzhledem k prekazkam k vysilaci v mem miste prijmu. Bayern1,2,3, Antene Bayern sel u me lip z Hoher Bogenu. Pak se rozjideli u nas vysilace VKV a bylo po prijmu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: polská rádia neustále ruší české stanicemusim potvrdit minuly tyzden sluzobka na oravu a uz pred Oravskou Polhorou do Antena Rock a aj do inych stanic sa miesalo polske vysielanie |
cony
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 109 |
![]() |
|
@conyje to hrůza všude kde jsi tak to ruší snad akorad polaci. A to mnohdy dost hluboko do vnitrozemí, ale jen u fm, u tv se to netýka, televize ma na česko omezení diagramu, proč to nedali i u fm, nebo aspon by mohli dodržovat 0dB a nepřepalovat to. |
Qquiderr
![]() |
|
![]() |