![]() |
|
rušení v autoradiuZdravím mam problem s rušením na fm a to kolem frekvence +- 96,9 a pak zhruba od frekvence 106 a vejš,. mam novou antenum a radio zapojene přes odrušovač jelikož jsem myslel že je problem v napajení, ale at jsem zkusil jakekoliv zapojení vždy stejné. antena i svod je fungl nový, už si nevím rady co by mohlo způsobovat to rušení, je to neco podobnyho jako když mate zapnute am radio a jakoby to "hvizdá" nebo Píská" neco tomu podobneho, jinak všecko ostatní je ok a dokonce jde i vic stanic než s původní antenou. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuo ake radio /značka/ sa jedna?VU+ Solo 4K...4K Smart TV Samsung UE55TU7092UXXH
|
NIC61
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuoriginal renault. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuAnténa je so zosilovačom? Odrušovač je aký? Ide 12V napätie z rádia do koaxu 50 Ohm na napájanie antény? Máš tam zapojený aj fantómový člen? Nemáš náhodou pri rádie položený mobil? |
vw1vw
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 540 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuNo :D Može to robiť ten Alternátor, ono na nom je jeden odrušovací kondík, a kdeže obal Automobilu je kostra, môže to kľudne robiť takéto výkyvy![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuzkusil bych schodit klíňák a jet chvíli bez altíku1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuanténa je tatohttps://www.ahifi.cz/antena-calearo-7677932.html odrušovač https://www.autoprofi.cz/component/virtuemart/view/productdetails/virtuemart_product_id/14827/virtuemart_category_id/65 Do koaxu nevim jestli jde napajení, jelikož původni antena měla napajecí kabel zvlᚍ, který byl připojen v iso konektoru toho radia, stejne zapojení jsem zachoval, jen jsem vyměnil kabely, antena ma stejny konektor jako radio a napajesi kabel který je u te anteny tež zvlašt je zapojen misto toho stareho, tedy zesilovač v anteně je napajen zvlašŤ. A alternator to asi nebude, když to děla i pokud není motor nastartovanej, to bych spiš poznal u am radia. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiupokud to dělá, i když motor neběží, tak to už je síla,když neběží altík a jede jen na baterku nemusí být ani odrušení napájení,,,,tak to může být jen rušička v okolí nebo nemocný autorádio![]() 1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
RE: rušení v autoradiutak dela to všude, jedno kde jsem jestli je to radiem nebo je ta antena vadna to nevim. nemam jak zjistit. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuskus antenu vypojit a dat tam hociaju či to bude robit...ak bude je isto chyba v radiu...VU+ Solo 4K...4K Smart TV Samsung UE55TU7092UXXH
|
NIC61
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
@Qquiderrbuď je antena na prd nebo sis to rádio odbachnul těma svýma laboracema..![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiutak antena je nova, tak nwm ale třeba hitradio rtl na 105,6 fm hraje jak bejk žanej šum nic, proste parada, ale lausitz na 107,6 fm se ztraci v šumu a rušení, jak je to možný? Na stary antene hrali obě uplne stejne, sice ne ultra čistě ale obě stejně, ted hraje jedna krasne čiste jako by byla mistni a druha jakoby byla extremne daleko. doma na tuneru a tak vše v poho. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiutřeba příliš velké zesílení nové antény v kombinaci s daným rádiem... ?? tak zkus zapojit zas tu původní anténu.. |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuta nova zesiluje fm pasmo jenom o 8db :D ta původni nwm, ani nwm jak zjistit jaky ma puvodni antena parametry. Zato AM radio začlo fungovat, hraje mi česky impuls i na severu čech, jinym zas nehraje, dřiv am radio nešlo krom čro dvojka, tekda uplne v pohode, mnohdy mi hraji radia i z madarska a tak, a žane rušeni naopak si to radio s tim poradi lip, kdežto u fm jen na dvou mistech tak od 94 do 97 asi, +- a pak 106 až do konce, jinak zbytek pasma nadmiru spokojenost, ostatni kmitočty jedou jak draci. Proto je mi divne proč jen na 2 mistech v pasmu jinak v pohode. |
Qquiderr
![]() |
|
@Qquiderrzkus jiný rádio na zkoušku,nebo zajeď do nějaký opravny,ať skusej jiný oni,nebo ho kup v OKAY,do 8smi dnů ho můžeš vrátit bez udání důvodu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiukdyž odpojim napajeci kabel anteny tak sice rušeni zmizi ale signal je o dost horší, když naladim na funkční stanici tak je poznat že radio se přeplo do režimu mono, pokud zapojim napajeni tak přepne do stereo a lip to hraje, na ty 2 zarušená místa to vliv nemájen zmizí rušení, ale signal se neobjeví, zkoušel jsem porovnat hitradio rtl a lausitz se zaplym napajenim a s vyplim, jen zmizi rušení a sniži se o dost uroven signalu a radio přepne do režimu mono. |
Qquiderr
![]() |
|
@Qquiderrno to rádio zkus a už nespekuluj |
pierrepetr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuPodľa mňa vzniká väzba medzi rádiom a zosíkom. Treba znížiť napätie na zosíku zaradením odpora do napájania. Známa chyba prebudenia. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
@Karnerpokud takto,tak spíš útlumový člen,změnou napětí se mění i pracovní body,což není dobré řešení |
pierrepetr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiutak to už je lepší položit si tranzistorák na palubku a udělat mu zahrádku, ať nelítá v zatáčkách, za komančů běžné řešení![]() 1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
@keffa dvě plochý baterie se zavařovací gumou |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrne asi, nebudu tam cpát monočlánky1+13+19+23+28
|
keff
![]() |
|
@keffstejně drahej provoz,kde sou doby ,když jsem do urana dával 6 buřtů |
pierrepetr
![]() |
|
@Karnerpřebuzení na 8db? spiš bych to čekal že pokud bude zesilení zřeba 15. Ta antena pasmo fm zesili jen o 8 db, am pak o 15 a dab tušim o 14. |
Qquiderr
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuPro tento účel pouze zesilovač s plynulou regulací zisku, nebo žádný zesilovač:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: rušení v autoradiuSaxon to vystihol. Iné tu nepomôže. Keď takýto zosík nezoženieš, skús pomocou trimra alebo potenciometra 100 - 500 ohm pomaly znižovať napätie na predzosilňovači v anténe pokým pískanie neprestane. Mne sa to osvedčilo. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |