![]() |
|
prechod z DVB-T na TVB-T2Milí priatelia, ak som to správne pochopil, tak cca 30.6.2020 (za 3 roky a 3 mesiace) by mal aj v SR a aj v ČR nastať prechod z DVB-T na DVB-T2 vysielanie. Je to tak? Zaujímala by ma, ako laika, technická stránka prechodu na strane užívateľa. Napríklad aj má občas vlastnú anténu na DVB-T a k tomu zodpovedajúci televízor, čo všetko bude musieť zmeniť? Ako je to pri bytových spoločenstvách, ktoré majú spoločný rozvod? Čo všetko bude treba vymeniť?Panasonic TX-P42G30E, HD Box FS-9105 Plus, motorček, Skylink SK, DVB-T SK, DVB-T CZ.
|
uri
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 582 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
@rispostavždyť to píšu,každý má jiné chutě,já bych nikdy v životě nežral kaviár a vidíš k vůli mě se nepřestal prodávat,nova je nejsledovanější ,to máme hezkou populaci |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2Platba za reklamu v dvb-t2,spadli jste z višně!,jestli bude něco placeného,tak to určitě nebude základ v sd,pokud si komerčky dají mux pro hd-placený,budiž,jenže tam nevystačí s nějakou novou nebo primou v hd!,tam budou muset dát ito co lidi budou chtít zaplatit,proto bude základ sd+čt hd zdarma,nemohou si dovolit přijít o tolik diváků,co bude za 10-15 let mi leží u análu!,už teď to sleduje minimum,za 10let už nemusí být ani satelit,všude bude net.za polovic-kdo by to platil!![]() ![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
lance"kolik je nebo není času záleží na tom, kdy CT po spuštění své přechodové sítě vypne CTHD v muxu7"Myslím že je velmi reálný předpoklad že ČT to v RS7 vypne zároveň s koncí licence čili 31.12.2017. Asi by mělo těžko smysl to šířit spolu s přechodnou sítí dvakrát. Ale uvidíme. Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2BIDlOČeská televize by hlavně měla již před spuštěním sdělil jaký bude konečný příjem jejich stanic u DVB-T2 v kodeku 265. Je to zásadní věc, jestli i po skončení přechodného období postačí FTA přijímač a nebo to bude ve finále kódováno a příjem bude následně vázán přes kartu ČT a podobně jako nyní u satelitu a nebo jako je tomu nyní v Rakousku u ORF v DVB-T2 kodek 264. |
risposta
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 1 746 |
![]() |
|
rispostaAno, měli by to oznámit oficiálně.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2spyko@ Jenomže lidi chtějí právě tu Novu a Primu, nikoliv nějaký jiný stanice, který všechny dohromady v počtu cca 100 mají sledovanost do 10%. To je sice zajímavá, ale naprostá okrajovka, kterou může šířit kabel (má dost místa) nebo SAT (pokrývá víc států), do pozemáku toto nikdo cpát nebude.K tomu SD zadarmo jenom tolik, že opět záleží pouze na vůli samotných stanic, jestli budou ochotny platit za nejdražší způsob šíření signálů (což je právě pozemák), anebo zvolí model shodný se SAT, tj. operátor vysílání udělá kódovanou nabídku a Nově a Primě začne sám platit za to, že dostane oprávnění k jejich šíření. Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSJe to fakt,už nejede ani jeden jedinéj němčour v DBV-t,ale zase mim jedou slabší češi o dost lépe,nevím jak je to možné,ale to co neprorazilo odrazem od českého lesa,mi eď hraje![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@PoldaSty nemáš ještě PM![]() |
korkoran
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2Mám vyplej Javascript, takže bych se k PM stejně nedostal, stejně jako je tomu v komentářích pod články. Ale zase na mě skoro nikde na webech nevyskakuje reklama, což byl ten důvod vypnutí a dalších omezení, který jsem v prohlížeči použil.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
rispostaŽe pojedou FTA je asi jasné, nicméně máš pravdu v tom že by to měli včas oznámit. Myslím si ale že se tak stane až po definitivním schválení známého zákona o el. komunikacích, dřív určitě ne.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
BIDLOJsou svým způsobem vlastně dvě formy FTA. Jedna varianta je plně bez kódu a ta druhá pod nějakým kódem bez pravidelných měsíčních poplatků kromě koncesionářských s následným poskytnutí dekódovací karty atd. bezplatnou formou nebo za jednorázový poplatek při placení koncese. V Rakousku je ORF v HD kvalitě také pod kódem bez poplatků oproti Německu kde je veřejnoprávní TV bez jakéhokoliv kódu. Kódovat veřejnoprávní TV je vlastně jeden ze způsobů jak donutit platit koncesionářský poplatek všechny co chtějí sledovat i když tvrdí že nesledují. |
risposta
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2Nejsou dve FTA.Je FTA a FTV. Zatim jsem neslysel o tom, ze by CT uvazovala o necem jinem nez FTA. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2Já také ne. A vzhledem k tomu, jaké procento využití má v ČR terestrické vysílání, tak by se případným kódováním privátních stanice proti ČT hodně znevýhodňovali. Nebo jak to pojmenovat...V tomto je situace například proti Německu rozdílná, tam je terestrika menšinová. Navíc by si to tunajší privátky měli dvakrát rozmyslet, podruhé kvůli kvalitě obsahové...:)) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2Když se stanice neznevýhodňují u satelitu a kabelu, tak se nebudou znevýhodňovat ani u pozemáku. A ta opěvovaná ČT taky není žádnej zázrak a příznivci Novy a Primy ji rozhodně nevezmou jako náhradu jenom proto, že ušetří pár desetikaček měsíčně. To je naprosto dědinský si myslet :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2SaxonTerestrika v Německu je menšinová a rozdílná hlavně z toho důvodu že do dnešního dne tam byly a nadále jdou všechny německé stanice na satelitu volně a bezplatně kromě komerce v HD kvalitě oproti SD. Pokud by se i České republice daly celou dobu všechny české stanice včetně komerce v SD před jejich ukončením na satelitu přijímat úplně zdarma bez potřeby dekódovací karty a patřičného dekódovacího zařízení, tak by tu byla určitě stejná situace jako v tom Německu. |
risposta
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2By mi zajimalo, kolik % nemcu si priplati za to, aby meli SAT.1, RTL a podobny s.acky v HD. Tipuju tak do 25%.. |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
RE: prechod z DVB-T na TVB-T2To BidloMyslíš,že to stihnou do konce roku....v celé republice....?Tomu nevěřím.... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
kam se spěchá?????něco mě uniklo???? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
@Kamil_k4Podle toho jak to stihli u nás,kde se testoval poprvně digitál úplně na začátku a do dnes nemáme 3. multiplex (cca 8000 obyvatel) ,tak nevím,nevím |
korkoran
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |