, sekce: Příjem satelitů |
|
Konvertor na stredovú parabolu 140cmZohnal som staršiu 140cm stredovú parabolu len neviem aký konvertor do nej vie niekto poradiť aký je najlepší!Dik |
sasuke
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 867 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
|
|
Konvertor na stredovú parabolu 140cmNa stredovú parabolu sa používa prírubový konvertor. Keď zadáš do Googla "prírubový konvertor", tak Ti nájde predajne, ktoré ešte ponúkajú niekoľko typov konvertorov s prírubou C120. Nie je ich však až tak veľa, takže moc preberať nemôžeš. Je však nutné, aby parabola obsahovala ožarovač (feedhorn), ktorý musel byť jej súčasťou už pri kúpe. Ak z nejakých dôvodov už na tej parabole nie je, tak budeš musieť kúpiť aj ten. U nás sa dá kúpiť " Ozarovač LNB Ivacom Prime Focus ", prípadne pod označením " Invacom ADF-120 ". |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 504 |
|
|
@sasukeV první řadě musíš mít správný ozařovač, pak teprve sháněj LNB. Pokud nemáš ozařovač, je zbytečné něco shánět.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmMám podobný problém. Jak se shání správný ozařovač?Díky. https://www.parabola.cz/album/?pg=6l1 DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 700 |
|
|
@omar3Možností je několik. Solidní prodejce dodává ke konkrétní parabole i příslušný ozařovač. Pokud tomu tak není, je základem dalšího úspěchu vědět poměr mezi ohniskovou vzdáleností a průměrem paraboly označovaný jako F/D. Některé paraboly mají tento poměr 0,3 některé 0,6 a pod. Pro některé poměry F/D vyhoví i LNB pro dnešní offsetové paraboly. Jinak je možné podle známého F/D sehnat konkrétní ozařovač nebo si ho nechat vyrobit. Návodů na různé ozařovače je po netu a v literatuře docela dost. Já jsem pro svoji PF kdysi měl ozařovač z časopisu Amatérské rádio. Takže změřit průměr paraboly a vzdálenost ohniska od jejího vrcholu. Zjistit poměr F/D a pak třeba shánět tady v inzerci.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmSolidní prodejce ano, ale tyto se 10 let povalují po různých skladech, kdy ozařovače skončily někde v propadlišti dějin. Zkusím poměřit. U offsetky se bere v potaz šířka nebo výška?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmFeedhorn ADF-120, originálny Invacom ožarovač je doladitelný pre paraboly s F/D od 0,32 - 0,43. Treba premerať, ale myslím si, že by mohol vyhovovať. |
Frank11
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmHloubka a průměr.....Položíš parabolu na zem a změříš její "hloubku"(výšku).Vzdálenost ozařovače lze vypočítat,ale lépe je prakticky zkoušet a najít to správné místo...... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
@Frank11Kdyby seděl, tak k němu rovnou přírubový Invacom SNF-031 a bylo by, za 2 litry vystaráno. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
@konasNie som si istý, či nárastu jeho vysokej ceny zodpovedá ekvivalentne aj nárast kvality. Sú omnoho lacnejšie riešenia pri zachovaní veľmi solídnej kvality. |
Frank11
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmponúkli mi tento konvertor,len tie hlinikové tyčky s držýiskom sú tak skorodované že je to problem rozmontovať http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1231&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=sk |
sasuke
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmresp.konvertor Inverto http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2996&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=sk + Ozarovač LNB Ivacom Prime Focus Bude to tak ok? |
sasuke
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmČo chceš na ňu chytať, ktorý satelit ? Mám podobnú parabolu, ktorý satelit by ste mi odporučili ? Ide mi hlavne o šport |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
|
|
@Frank11Určitě ano. Na mě nedej, já mám, ještě z práce, na Invacomy slabost, i když jejich průhledné krytky jsou náchylné na popraskání. Doma mám samozřejmě SNH-031 - byl tu na Parabole nový v bazaru za 400. |
konas
|
|
@sasukeMyslím si, že to druhé (drahšie) riešenie bude pre Teba lepšie.Existuje aj varianta pre dva prijímače "LNB Inverto TWIN Flange- prirubový". Ak by aj ten ožarovač nebol priamo vhodný na 140-ku parabolu, tak len nevyužiješ naplno jej zisk. Dôležité však je, aby tá parabola nebola pokrivená a držiak na ožarovač s konvertorom nebol vyosený. Ak si si týmto nie istý, tak by som to neriskoval a radšej tie peniaze investoval do novej paraboly. |
Frank11
|
|
@konasTak to bola vynikajúca kúpa. Nový z obchodu sa pod 30 € zohnať nedá. |
Frank11
|
|
@EnikTak jsem je změřil. Obě jsou to offsetky a u obou vychází F/D 0,72. Jedna má průměr 122 a ohnisko 88. Druhá má průměr 150 a ohnisko 108. To mi teď pomůže k čemu?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
|
|
@Frank11Taky jsem po něm hned skočil. U nás stojí 1090 peněz. Invacom potřebuje taky fortelný úchyt na parabole, žádnou prostrčenou rourku. Mám robusní FUBA 85, a tam se ani nehne. |
konas
|
|
@omar3Ten odkaz na obrázok si nejako skomolil, neodkazuje na nič.Ak sú to offsetové paraboly, tak neviem čo riešiš. Konvertory do offsetových parabol majú integrovaný ožarovač. |
Frank11
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmOdkaz opravdu nefunguje, ale je to fotka, je v albu ID 931 na straně 17.Měl jsem za to, že běžné LNB s integrovaným ozařovačem jsou laděny zhruba na 85 parabolu a na ty větší musí být individuální. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
|
|
@konasNa mojej Kovosat 120 s tiahlovým motorom sa ich už vystriedalo. Od Fuba DEK 891 a NJR8125-FI ešte s polarizátorom, Strong SRT L915F po terajší MTI AP82-TW. Ten ostatný mám však už druhý kus, na prvom mi odišiel jeden výstup na twin. Keď aj ten odíde, tiež neviem, či pôjdem do Inverto Twin, alebo zainvestujem do Invacom-u Twin. Parabola je stále úplne v poriadku, nič jej nie je, Kovosat vyrábal neuveriteľne kvalitné paraboly. Napodiv aj starý tiahlový motor Strong ovládaný cez pozicionér Strong SRT V50 stále drží. |
Frank11
|
|
RE:konvertor na...Kovosat byly fakt dobré,snad některé LNB měly problémy s polari.arezavěly.. Já mám no name Fe offset s u ráhnem a je venku cca Od 1995 s minimem prorezavění!!! Ale sasukemu bych poradil,když je to nekompletní a zkorodované koupit novou!!Rychlejší a možná lacinější .... Peter |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
|
|
@Frank11Kdybys sháněl Invacom, zeptej se pierra, až bude na drátě. |
konas
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmJe možné tú parabolu použiť aj na C-pasmo? |
sasuke
|
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmC pásmo sa s tým dá,len je otázne či to má význam.Tam treba čo najviac. Na sat.community si so svojimi 2m puklicami pripadám ako chudobný príbuzný... Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
|
|
@sasukePri troche snahy a nejakých nákladoch na LNB (s ožarovačom) je možné chytiť pár staníc aj v C-pásme (napr. Express AM7). Astrotel robil integrované LNB s elektricky prepínateľnou polarizáciou PM-9/C-V/H. Je tam aj depolarizačná doštička a ožarovač. Ide však len o hobby riešenie pre pokusy, nie o nejaké vážnejšie prijímanie tohto pásma |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|