![]() |
|
Konvertor na stredovú parabolu 140cmZohnal som staršiu 140cm stredovú parabolu len neviem aký konvertor do nej vie niekto poradiť aký je najlepší!Dik |
sasuke
Registrace: 6/2015 Příspěvků: 867 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
Konvertor na stredovú parabolu 140cmNa stredovú parabolu sa používa prírubový konvertor. Keď zadáš do Googla "prírubový konvertor", tak Ti nájde predajne, ktoré ešte ponúkajú niekoľko typov konvertorov s prírubou C120. Nie je ich však až tak veľa, takže moc preberať nemôžeš. Je však nutné, aby parabola obsahovala ožarovač (feedhorn), ktorý musel byť jej súčasťou už pri kúpe. Ak z nejakých dôvodov už na tej parabole nie je, tak budeš musieť kúpiť aj ten. U nás sa dá kúpiť " Ozarovač LNB Ivacom Prime Focus ", prípadne pod označením " Invacom ADF-120 ". |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@sasukeV první řadě musíš mít správný ozařovač, pak teprve sháněj LNB. Pokud nemáš ozařovač, je zbytečné něco shánět.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmMám podobný problém. Jak se shání správný ozařovač?Díky. https://www.parabola.cz/album/?pg=6l1 DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@omar3Možností je několik. Solidní prodejce dodává ke konkrétní parabole i příslušný ozařovač. Pokud tomu tak není, je základem dalšího úspěchu vědět poměr mezi ohniskovou vzdáleností a průměrem paraboly označovaný jako F/D. Některé paraboly mají tento poměr 0,3 některé 0,6 a pod. Pro některé poměry F/D vyhoví i LNB pro dnešní offsetové paraboly. Jinak je možné podle známého F/D sehnat konkrétní ozařovač nebo si ho nechat vyrobit. Návodů na různé ozařovače je po netu a v literatuře docela dost. Já jsem pro svoji PF kdysi měl ozařovač z časopisu Amatérské rádio. Takže změřit průměr paraboly a vzdálenost ohniska od jejího vrcholu. Zjistit poměr F/D a pak třeba shánět tady v inzerci.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmSolidní prodejce ano, ale tyto se 10 let povalují po různých skladech, kdy ozařovače skončily někde v propadlišti dějin. Zkusím poměřit. U offsetky se bere v potaz šířka nebo výška?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmFeedhorn ADF-120, originálny Invacom ožarovač je doladitelný pre paraboly s F/D od 0,32 - 0,43. Treba premerať, ale myslím si, že by mohol vyhovovať. |
Frank11
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmHloubka a průměr.....Položíš parabolu na zem a změříš její "hloubku"(výšku).Vzdálenost ozařovače lze vypočítat,ale lépe je prakticky zkoušet a najít to správné místo...... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
@Frank11Kdyby seděl, tak k němu rovnou přírubový Invacom SNF-031 a bylo by, za 2 litry vystaráno. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@konasNie som si istý, či nárastu jeho vysokej ceny zodpovedá ekvivalentne aj nárast kvality. Sú omnoho lacnejšie riešenia pri zachovaní veľmi solídnej kvality. |
Frank11
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmponúkli mi tento konvertor,len tie hlinikové tyčky s držýiskom sú tak skorodované že je to problem rozmontovať http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1231&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=sk |
sasuke
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmresp.konvertor Inverto http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2996&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=sk + Ozarovač LNB Ivacom Prime Focus Bude to tak ok? |
sasuke
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmČo chceš na ňu chytať, ktorý satelit ? Mám podobnú parabolu, ktorý satelit by ste mi odporučili ? Ide mi hlavne o šport |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
@Frank11Určitě ano. Na mě nedej, já mám, ještě z práce, na Invacomy slabost, i když jejich průhledné krytky jsou náchylné na popraskání. Doma mám samozřejmě SNH-031 - byl tu na Parabole nový v bazaru za 400. |
konas
![]() |
|
@sasukeMyslím si, že to druhé (drahšie) riešenie bude pre Teba lepšie.Existuje aj varianta pre dva prijímače "LNB Inverto TWIN Flange- prirubový". Ak by aj ten ožarovač nebol priamo vhodný na 140-ku parabolu, tak len nevyužiješ naplno jej zisk. Dôležité však je, aby tá parabola nebola pokrivená a držiak na ožarovač s konvertorom nebol vyosený. Ak si si týmto nie istý, tak by som to neriskoval a radšej tie peniaze investoval do novej paraboly. |
Frank11
![]() |
|
@konasTak to bola vynikajúca kúpa. Nový z obchodu sa pod 30 € zohnať nedá. |
Frank11
![]() |
|
@EnikTak jsem je změřil. Obě jsou to offsetky a u obou vychází F/D 0,72. Jedna má průměr 122 a ohnisko 88. Druhá má průměr 150 a ohnisko 108. To mi teď pomůže k čemu?DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@Frank11Taky jsem po něm hned skočil. U nás stojí 1090 peněz. Invacom potřebuje taky fortelný úchyt na parabole, žádnou prostrčenou rourku. Mám robusní FUBA 85, a tam se ani nehne. |
konas
![]() |
|
@omar3Ten odkaz na obrázok si nejako skomolil, neodkazuje na nič.Ak sú to offsetové paraboly, tak neviem čo riešiš. Konvertory do offsetových parabol majú integrovaný ožarovač. |
Frank11
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmOdkaz opravdu nefunguje, ale je to fotka, je v albu ID 931 na straně 17.Měl jsem za to, že běžné LNB s integrovaným ozařovačem jsou laděny zhruba na 85 parabolu a na ty větší musí být individuální. DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
![]() |
|
@konasNa mojej Kovosat 120 s tiahlovým motorom sa ich už vystriedalo. Od Fuba DEK 891 a NJR8125-FI ešte s polarizátorom, Strong SRT L915F po terajší MTI AP82-TW. Ten ostatný mám však už druhý kus, na prvom mi odišiel jeden výstup na twin. Keď aj ten odíde, tiež neviem, či pôjdem do Inverto Twin, alebo zainvestujem do Invacom-u Twin. Parabola je stále úplne v poriadku, nič jej nie je, Kovosat vyrábal neuveriteľne kvalitné paraboly. Napodiv aj starý tiahlový motor Strong ovládaný cez pozicionér Strong SRT V50 stále drží. |
Frank11
![]() |
|
RE:konvertor na...Kovosat byly fakt dobré,snad některé LNB měly problémy s polari.arezavěly.. Já mám no name Fe offset s u ráhnem a je venku cca Od 1995 s minimem prorezavění!!! Ale sasukemu bych poradil,když je to nekompletní a zkorodované koupit novou!!Rychlejší a možná lacinější .... Peter ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@Frank11Kdybys sháněl Invacom, zeptej se pierra, až bude na drátě. |
konas
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmJe možné tú parabolu použiť aj na C-pasmo? |
sasuke
![]() |
|
RE: Konvertor na stredovú parabolu 140cmC pásmo sa s tým dá,len je otázne či to má význam.Tam treba čo najviac. Na sat.community si so svojimi 2m puklicami pripadám ako chudobný príbuzný... ![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
@sasukePri troche snahy a nejakých nákladoch na LNB (s ožarovačom) je možné chytiť pár staníc aj v C-pásme (napr. Express AM7). Astrotel robil integrované LNB s elektricky prepínateľnou polarizáciou PM-9/C-V/H. Je tam aj depolarizačná doštička a ožarovač. Ide však len o hobby riešenie pre pokusy, nie o nejaké vážnejšie prijímanie tohto pásma![]() |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49 | |
![]() |
|
![]() |