, sekce: Pořady v televizi |
|
Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldTak jsem si říkal - to je docela odvaha nasadit místo nejsledovanějšího pořadu na Nova Gold něco jiného. A hned se dostavily výsledky:- pondělí 27.03. Riskuj - vrchol 58.000 diváků*, - pondělí 03.04. Smíškové - vrchol 25.000 diváků*. Je to Nově jedno? Osobně jsem na tu soutěž rád v 19:00 koukal - byl to pro mě téměř až rituál. Je to jeden z pořadů, které jsou zábavně-edukativní (jako AZ Kvíz, Kde domov můj) a nedělají z diváků slintající poloopice. Moc ten krok Novy nechápu - proč to nenechali na Nova 2 v tom novém čase? Vím, že bych měl dotaz směřovat spíše na Novu, ale jak jsem se tu dočetl, stejně neodpovídá. Tak chci jen zjistit, zda nás tu takových, kterým je to líto, není víc. *) zdroj: mediamania.tyden.cz |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
|
|
RE: Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldOdpověď je jednoduchá: Seriál Přátelé a teď nově repríza seriálu Ženatý se závazky, generují kanálu Nova 2 zajímavá čísla a proto musel dětský blok nechat místo. Když se dělá televize, vždy má přednost ten kanál, který má u diváků větší odezvu. Tedy v tomto případě Nova 2, naopak Nova Gold, konkrétně slot mezi 18 a 20hod nemá tak dobrou sledovanost, proto Riskuj a Kolotoč ustoupili dětskému bloku, který má sice o něco menší sledovanost než zmiňované dvě soutěže, ale cíli na konkrétní publikum (v tomto případě dětské) a tudíž může Nova, resp. Nova Gold cíleně prodat reklamní čas mířený dětem nebo rodičům.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 3 706 |
|
|
@takiA ještě malá poznámka: televize nebyla vynalezena proto, aby nás učila, nebo vychovávala. Ale aby nás bavila. Stejně jako kino, divadlo, apod.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
|
|
@ takiNo naštěstí má každý jiný rytuály |
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 548 |
|
|
@avatar99Rituál. Od slova Ritualis.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
|
|
@franckTaky píšu ZÁBAVNĚ-edukativní. Náhodou ty první díly s Rosákem z roku 1999, co teď začali dávat, jsou hodně zábavné. :-)Rozumím, že prodá reklamní čas mířený dětem a jejich rodičům, ale pořád je přeci rozhodující, zda se na to dívá 50.000 nebo 25.000 lidí. Nebo v těchhle malých číslech je to jedno? |
taki
|
|
@franckNo nevím ale u nás jde spíš voto jak dostat z lidí co nejvíc peněz za málo muziky. A už vůbec jim nejde voto aby lidi pobavili. A kdo jim ty prachy dává ať nebrečí. Já tomu říkám prach sprostá zlodějna. |
jiri51
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 412 |
|
|
@takiNení to úplně pravda. 50.000 lidí ve věku 15+ se sice dívalo na Riskuj, ale na Ženatý se závazky se dívalo třeba 80.000 diváků 15+. Takže dětský blok bral diváky kanálu Nova 2 který má přednost před kanálem Nova Gold. Nyní je na Gold sice méně diváků, ale za to, se už necílí k divákům 15+, ale třeba 4+. Tím pádem cíli na určitý segment který může pokrýt cíleně reklamou... Televize je složitá... To je na přednášku.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
|
|
RE: Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldNo kolego nevím co je na tom složitýho. Já myslím že ten segment je jedna velká sra.ka. Byly časy kdy jsem ten segment taky sledoval ale vod tý doby co jsem zjistil že dělají z lidí voli sem s tim segmentem skončil. |
jiri51
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 412 |
|
|
RE: Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldVčera Smíškové max. share dokonce jen 5.000. Tak to je 10ti násobný sešup. 19:30 dokonce hluboko pod 1.000 (!).Tak to jim asi bude na houno, že se jim prodej reklam posunul na hranici 4+, když na to nikdo nekouká. Dávám tomu tak týden-dva, než tam ten Risk vrátí. |
taki
|
|
RE: Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldU mně nepřipadá ani náhodou ,že bych na něco takového koukal.To je blbost. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
|
|
@takiOpravdu to takhle nejde počítat. Rozhodují inzerenti, jejich zájem apod kteří chtějí inzerovat v tom daném čase. Reklama se neprodává pouze skrz sledovanost. Klidně může být určitý pořad nejméně sledovaný, ale vydělá stejně dobře, jako ten, s vysokou sledovanosti. Záleží kam inzerent míří. Dobrý příklad je na erotických stanicích. I když jejich sledovanost je v globalu poměrně malá, tak inzerent, který si koupí reklamní čas na té stanici ví, že cílí na byť malé, ale konkrétní publikum, které si třeba koupí ten daný výrobek. Např. nafukovací pannu. Sledovanost není vždy ten hlavní ukazatel.Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
|
|
takiNaprosto s tebou souhlasím. Včera večer přepnu po sedmé na Gold a namísto Risku jakási slátanina. Takže přišli o dalšího diváka této stanice. A přitom v archívu mají spoustu dalších dílů ještě s Vyskočilem a Svobodou. O dalších povedených soutěžích jako např. 1 proti 100 ani nemluvě.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
|
|
RE: Kreslene pohadky misto Riskuj na Nova GoldTelevizne stanice a inzerentipochopili chovanie a jednanie naroda. Len priblbly clovek nakupuje podla reklamy. Len priblbly clovek sleduje shitoidne stanice. Takze staci shit. Pri kvalitnych programoch, co sleduju rozumny ludia im podla reklamy nikto nebude nakupovat. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
reklamyPodle mě ty reklamy je jen zabíjení programu. Pustím si něco, to je jedno co, že se na to soustředím a uvidím o čem to je, s tím, že bych se příště mohl dívat znovu, jenomže než něco z toho pochopím, tak šup - reklama a už přepínám jinam. A takhle je to většinou. Takže je po sledovanosti. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
|
|
@sateliťákNejlepší je moment, že ať přepneš kam přepneš, všude zrovna jdou reklamy. Takže kafe, cigárko, a ono se to za 10 minut zklidní. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
@konasTo je taktika... Je to proto, aby diváky nezaujal žádný pořad na jiném kanálu a vratili se. V Itálii to dokonce dělají tv tak, že napr.kdyz na Rai 1 má být od 21.30 nějaký pořad který je velmi sledovaný a má zpoždění třeba 10min, tak na Canale 5 prodlouží stávající pořad až do chvíle, než začne ten pořad na Rai 1 včetně reklamních breaku (tyto dva kanály si konkurují, mají obdobnou sledovanost).Rai - Mediaset - TivùSat
|
franck
|
|
@franckKdyby se tak dohodli komplet všichni, to by bylo žůžo.Kamarád, který je teď v Kanadě tvrdí, že množsví reklam v Čechách je sranda, proti kanadským kabelovkám. Máme ještě co dohánět. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
reklamyNa to mám jednoduchý recept - timeshiftKdyž se chci na něco koukat zapnu timeshift a jdu dělat něco jiného. Po cca 1 hod si to pustím od začátku a reklamy i jiné nudné části přeskáču. Takže mě na 1 hod pořad pak stačí ani ne 3/4 hodiny. Nejlepší je nechat timeshift běžet celý den a pak si vybrat jen to co mě zajímá (opět s přeskakováním reklam |
jag42
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 46 |
|
|
@jag42Presne tak. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|