Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

přijímač s hevc-265

Přeji hezký den týden řešim problém s přijímačem od Flixtv.Proto prosim o radu jaky přijímač koupit s novou normou že bych v něm používal flix kartu.Prosím něco levnějšího a pokud by bylo možno se scart na chatu.Díky

Ramoneto
Registrace: 4/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: přijímač s hevc-265

mam objednany amiko neo combo se ten by mal tuto novu normu zvladat utorok mi pride nema skart ale ma cince napisem ako to funguje

vili1
Registrace: 6/2008

DreamBox 520 naprostá spokojenost R^

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

co treba levny Octagon SF128 je to klasicky Linux Enigma2 MIPS se super podporou, nove Octagony maji vlastni firmware Openeight, ktery pouziva zaklad OpenPLi, ale narozdil od OpenPLi podporuje novy Gstreamer, HBBTV v2.0, samozrejmosti jsou oblibene pluginy CZ/SK Archiv, CSFD.... a emulatory CCcam, Oscam, mgcamd... klasicka Enigma2

gsmobil
Registrace: 1/2006

https://www.parabola.cz/forum/topic-91924/

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

Cryptobox 700HD

fsat
Registrace: 2/2006

Lacný Cryptobox 700hd overeny alebo to Amiko ale bohvie čo to bude zač.. Otázka je čo je to lacny..

noces
Registrace: 9/2010

Moje skúsenosti s Octagonom SF128

Keďže sa tu vyskytol odkaz na diskusiu, ktorú som začal ja, tak pripojím aj svoje skúsenosti s Octagonom SF128, ktorý som po tej diskusii kúpil a v 14-dňovej lehote zase aj vrátil predajcovi. Prijímač síce spĺňal všetky papierové predpoklady a sľuby, ktoré dal výrobca. Jeho praktické používanie sa však ukázalo ako veľmi problematické. Dôvody vrátenia boli:
- veľmi dlhý štart prijímača (viac ako 50 sekúnd)
- Veľmi nestabilný softvér OpenATV 6.0 nainštalovaný "od výroby". Aktualizovanie vôbec nepomohlo, tento softvér je proste asi tzv. kameňom úrazu. Prijímač v pravidelných intervaloch zamrzol, stratil signál, prestal dekódovať alebo skončil s chybovou hláškou o rôznych SW problémoch.
- V integrovanej čítačke OSCAM bola karta Skylink ICE vždy čítaná ako Cryptoworks, nepodarilo sa mi nastaviť jej používanie v režime Irdeto. To je však pre mňa do budúcnosti neakceptovateľné.
- Dekódovací modul Smit Irdeto bol najskôr úplne nepoužiteľný (prijímač nemá certifikáciu CI+ a preto má s týmto modulom od počiatku problém). Na x-tý pokus sa modul spustil, pri dekódovaní bol však každý deň jeden až viaceré problémy. Softvér s modulom jednoducho spolupracuje kedy sa mu chce. A dosť často sa mu nechce. Zaujímavé je, že dekódovací modul bez akýchkoľvek problémov vždy zhltne aj Ariva 202E. Ale Octagon mal vždy nejaký problém. :(

Prijímač má ale aj pozitívne stránky: neprehrieva sa, má pomerne dobrý obraz (menej ostrý ako napr. Ariva, ale dá sa na to zvyknúť) a má sieťový vypínač. Takisto som nemal problémy pri používaní USB zariadení a LAN-prípojky. Tu je všetko v poriadku.
Spomínané SW problémy ma však napokon donútili prijímač vrátiť, pretože nie je pre mňa ako zákazníka únosné viac ako dva týždne laborovať „kde je dnes chyba“. Octagon SF128 podľa mňa potrebuje iný softvér (podstatne lepší a rýchlejší) a certifikáciu CI+. Hardvérový základ je dobrý, len škoda, že to nie je dotiahnuté.

Surfer
Registrace: 11/2007

@Surfer

Pěkně zhodnocené a přínosné ! R^

jerzy
Registrace: 7/2008

No já bych spíše napsal, kdo chce psa bíti hůl si vždycky najde. Spíše to svědčí o tom, že majitel přijímače to absolutně nezvládl, neb na Enigma2 přístroji funguje úplně vše ,pouze to chce nastavit. Ale uznám, že to každý nemusí umět, natožpak to ani pochopit :-)

matchboxx
Registrace: 9/2012

matchboxx - jistě,je potřeba reagovat i na to,co jsem neviděl ani z rychlíku Rv

jerzy
Registrace: 7/2008

keď to niekto nevie nastaviť tak to takto dopadá keď sa v tom nevyznám dám si to nastaviť alebo kupujem to už nastavené ale každý to chce najlacnejšie

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

DM525 hd,openatv 5.3 ,za 4měs.jeden zásek a ještě mou vinou-dvb-t2/c! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@jerzy

A co jsem neviděl z rychlíku, bohužel pranic nerozumím tvé odpovědi.

matchboxx

Problémy čo tu surfer uviedol, je v zlých nastaveniach OpenATV. OpenATV na tomto boxe funguje stabilne. Doporučujem mu v budúcnosti sa vyhnúť linux prijímačov s E2. Alebo niečo o tom naštudovať.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

No každý vychvaluje to svoje ale mě jde o jednoduchost a spolehlivost. Každý má něco. Me jde spíše o spolehlivost vzhledem k tomu že chci přijímač využít na chatu kde mám klasickou TV.

Ramoneto

Tak ono také záleží kolik do toho chceš investovat. ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

cena do 3 tisíc. Ale jde mi o ten scart pro TV na chatu

Ramoneto

Ked nevedel nastavit oscam, aby cital ice v irdeto mode, jeho prispevok ma vypovednu hodnotu nula.
Cital kartu ako crw!!!!!! Nemozne, ked citacku v oscame nastavim na citanie 0624!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

Co to mele Poslední příspěvek? ??
Víme o co jde pane Kapr? ,?? :))) :)))

Ramoneto

Víme, neumí to nastavit a svádí to na reciever.

bretah

Octagonom SF128 R^ R^ R^

ksatelit
Registrace: 4/2015

Scart má Cryptobox 700 ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

No já bych chtěl spíše upozornit ze jde o mi o flix tv kartu. Pan Kapr zřejmě mysli skylink

Ramoneto

Nevím co řešíš za problémy s Flixboxem, funguje za ty prachy normálně (teda za předpokladu správně nastavené paraboly správné velikosti), tento týden nový sw 1.0.26 a vše o.k.
Jinak problémy se řeší na zákaznické lince a ne tady.

decmen

@Ramoneto

si pozorne prečítaj na koho reagoval,a tá tvoja flix je conax tak podla toho kupuj box aby si nemusel nič nastavovať

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra