![]() |
|
Signál pre dve izbyAko by ste riešili zapojenie dvoch prijímačov cez jeden motor a jednu parabolu na dva receivre? Dá sa ovládať motor aj z druhej miestnosti? Ja to mám vymyslené tak, že z jednej miestnosti bude prijímač prepojený priamo cez motor do TWIN LNB a z druhej miestonsti priamo do LNB. |
PeMa
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
@PeMaJde to opravdu jedině jak píšeš v závěru. Parabola s Twin-LNB(1) - motor - STB1 (bude ovládat motor paraboly), LNB(2) - STB2. Akorát na obou STB půjde sledovat POUZE stejná družice (pod)řízená STB1. Z druhé místnosti by to šlo (motor) ovládat jedině přes "vzdálené IR" připojené k STB1, obdobně jako u Opticum Multiroom. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
@ WarpikMôžeš mi prosím ťa upresniť to vzdialené IR? Prijímače mám 2 linuxové Xtrendy, vďaka. |
PeMa
![]() |
|
@PeMaMám to v šupletí asi 10 let.Dvě uhf vysílačky s Ir čidlem,má to 4 kanály ccA 400 mGH.jedna sepostaví k přijimači co ovládá motor a druhá v pokoji se satem,který je připojený přímo do LNB Ta má taky IR čidlo a dálkáčem ovládáš sat smotorem.Moc se mi to nelíbilo,tak sat loví vždy stejnou družici, co nastaví master usals satelit |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
@ korkoranTak to sa mi zdá jednoduchšie ovládať cez mobil app dreamDroid, ktorý mám stále po ruke. Vyzerá to tak, že iná možnosť nie je, aj tak vďaka obom za ochotu pomôcť. |
PeMa
![]() |
|
@PeMaKdyž jsem psal, tak jsem nevěděl jaké STB jsou použity, některé mají jack pro externí IR čidlo (opt9600HD) tím lze něco jako u RS232 - natahnout signál IR na cca 15m - takto jsem to kdysi chvíli měl). Jelikož jsou linuxové a budou-li spojené sítí (RJ-45) tak půjdou snad ovládat jak píšeš třeba přes mobil nebo rovnou s pluginem v STB, ale tyto přístroje bohužel neznám. |
Warpik
![]() |
|
@WarpikTakhle funguje Amiko mini,přes zeď u kamaráda a současně zdílí kartu vedvou tv. |
korkoran
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbyKdybys měl jeden xtrend dvoutuner, dal by se přece použít channelstreamconvertor přes sít na druhý xtrend...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
@ tukanJeden mám dvojtuner ten čo chcem zapojiť priamo na motor, predpokladám, že to bude pracovať na báze server-klient, vedel by si mi to objasniť čo a ako nastaviť prípadne doinštalovať, vďaka. |
PeMa
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbyDvoutuner napojíš na twin lnb, zapojíš do sítě, zprovozníš. Druhý xtrend zapojíš do sítě a přes plugin channelstreamconvertor se připojíš na dvoutuner. Nepotřebuješ ani zapojovat coaxem lnb, všechno funguje přes lan-sít. Nezávisle koukáš na co chceš /signál z druhého tuneru dvoutuneráku/ ve druhém pokoji. V hlavním pokoji koukáš na co chceš /signál z prvního tuneru/. Nevýhody - v jeden moment můžeš používat jenom jeden satelit, výhody-jedno "dekodování karty". Pokud používáš jenom jeden tuner, můžeš točit a dívat se, jak chceš. Ten druhý tuner se už musí přizpůsobit, kdo dřív přijde, ten dřív "mele-točí". Vygoogli si ten plugin, jak ho nastavit, popř. vyzkoušej plugin partnerbox/aspon myslím, nemám vyzkoušený/, měl by fungovat podobně. Je to stejné, jako když streamuješ do pc /akurát tady používáš druhý box místo pc/. Nikdy jsi to nezkoušel, když máš dva boxy? Doporučuji stejný image na obou boxech...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@ tukanPráve nám zatepľujú bytovku a riešim signál do druhej izby. Všetko už mám kúpené, aj druhý box, len som potreboval pomoc. Ten plugin remotechannelconverter som už našiel cez pluginy na stiahnutie, takže oba káble mám natiahnúť z Xtrenda 9200 do TWIN LNB, ktorý má 2 tunery? |
PeMa
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbyJo, přesně tak, pokud máš čas, tak můžeš vyzkoušet ten plugin i na jeden tuner co máš, jenom si to vyzkoušej, abys věděl, jak to funguje...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbyJinak ten coax kabel bych do druhého pokoje určitě natáhl pro jistotu jako rezervu, když tak ho nevyužiješ, je to pár korun navíc...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@ tukanOK, mám ešte jednu otázku. Nebude problém s WiFi pripojením, alebo mám ešte natiahnúť lan kábel? |
PeMa
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbyUrčitě natáhni lan kabel, to je jistota, musel by jsi mít velice dobré zařízení na wifi, aby Ti to fungovalo, i tak bude wifi prostě nespolehlivá, obzvlášt když je to přes zed. Nevíš, co tam máš ve zdi, /elektro instalaci a pod/ to všechno může způsobovat rušení. Když už to děláš, udělej to pořádně a natáhni lan kabel Cat6, je lépe stíněný, náklady navíc nula-nula-prd...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@PeMaRaději natáhni i LAN kabel (může též zůstat jako rezerva), streamy WiFi dost zatěžují (záleží samozřejmě na AP), jinak jak psal "tukan". |
Warpik
![]() |
|
RE: Signál pre dve izbypresne, s káblami koax,Lan, nič nepokazíš, ja som ich tiež natiahol"...![]() ![]() Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
@PeMaPokud se spokojíš s tím,že se budeš dívat jen na 1 sat/tv,tak je ještě řešení prioritní relé |
korkoran
![]() |
|
![]() |