Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Amos 4W Middle East Vert. - příjem střed Moravy

Zdravím
Omlouvám se, že se vracím opět k tématu které zde bylo probíráno asi před půl rokem ale bohužel již k tématu nelze reagovat.(A též jsme zase asi o trochu dál.)
Mimochodem jsem rád po přečtení všech reakcí a ocenuji nejen řádnou tématiku k pravému satDX v podobě Amosu 4W, která se zde před půl rokem řešila ale také to, že diskuze již opravdu měla i trochu úroveň a obešla se bez zbytečných výsměšků a urážek.
Rád bych se tedy spojil ještě jednou s panem Onačilou-Peonem (jinak zdravím, po mejlech jste již s Moravou něco řešil..) pana Sata, pana Enosata a případně těch které mají ale opravdu pouze praktické (vzhledem k náročnosti alespoň nějaké ) zkušenosti s příjmem s Amosu 4W MEV3. ( MEH3 asi opravdu už zde na Moravě asi nepřichází v úvahu.).

Zajímal by mě váš názor zda podle vašich zkušeností by byl ještě možný příjem s Anténou 3,7 m ( Prodelin ) ve střední Moravě ( Otrokovice).
Nejde jen o plané dotazování a teorizování - anténu si chci pořizovat (proto tedy raději přímo z praxe ) a z většími průměry se mě do středu města moc lézt nechce ( i když bych rád něco kolem 4,5 m .)
Prostě nějaké větší železo už mám ( Prodelin ofset 2,4 m ) i nějaké ty zkušenosti po řádově několika pětiletkách ale zatím si myslím, že není až tak důvod se zviditelňovat.
Samozřejmě 3,7 Prodelin chci použít i se solidní TBS kartou a LNB SMW WDL DRO typu E ( LO stability bohužel pouze 2 MHz ) pokud někdo vlastníte 1,1,5 MHz nabídněte za rozumnou cenu.

Děkuji za praktické rady a zkušenosti.

Ps. Pana Onačilu bych si ještě dovolil požádat o rozumný typ ( dnes už dual) TBS PC karty ( vzhledem k jeho cenným zkušenostem s testování) která už disponuje i vypracovaným a bezchybným software. ( nebo případně na e- mail. ) Děkuji!

Jacobek
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Amos 4W Middle East Vert. - příjem střed M...

Kdysi na starý amos to kolega sledoval na anténu 3,10 m v Praze . Měl nějaké zákazníky pro co to potřebovali sledovat. Zeptám se ho...

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Jacobek

Signál Amosu smerom na severozápad sa rapídne zoslabuje. Nepredpokladám možnosť príjmu na 3,7m. Moja pozícia je len o cca 200km severnejšie od DX-Bozótha, ktorý na 3,7m má bezproblémový príjem. U mňa na 250 mám len náznak signálov. Skúsim ešte príjem na 3,7m ADE anténu, len ešte potrebujem urobiť na nej menšie úpravy. V minulosti sa mi podarilo zachytiť nejaké programy z east beamu v DVB-S, ale jen tie, ktoré neboli rušené európskym beamom.
TBS by som odporúčal PCIe TBS 6983, ale už sa ťažko zháňa -skončili výrobu a nahradili ju s TBS 6903. Tá ale má drobné nedostatky zapričínené nedoladením SW (iný HW). Ak môžem odporúčať LNB, tak NJR2842S PLL +/-3ppm v rozsahu teplôt -20/+60°C. je skutočne výborný. Pravá japonská kvalita.

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

Mate moj obdiv pani.kde my amateri čo na škriatkov lapneme neaky signal :))) R^

RATT
Registrace: 11/2015

@RATT

aj my sme začínali s puklicami ;)

Peon

obcas

sa doma pohram s pf 240cm ALU fix...Ak vsak dobre citam, tak sa ani nemusim zahravat.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Mne je sudene len pri tej puklici ostat.blba okolita zastavba nepusti.mat 250 hadam tyžden nespim :)))

RATT
Registrace: 11/2015

Příští týden to vyzkouší...asi 3,70m a jinak problém může nastat z příjmem k vůli silné družici abs na 3W...

Fanyn
Registrace: 11/2007

Nic není nemožné..na anglickém foru je helsinčan s 240,kterému to jde..máme tady někde null,tak kdoví,kde jsou vrcholy sidelobe..třeba vyzkoušet..já zatím nemůžu,ještě jsem neupgradoval stodesítku.. :O

Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž

Danny10
Registrace: 11/2012

RE : Amos 4W..p.Jacobek

Pane,opravdu klobouk dolu,vždyť je to plachetnice/ a stojí to
Vůbec za to/ ? Přeji úspěch !!! P. R^

ralp5
Registrace: 9/2007

Pokud nejde o příjem družice, ale o programy samotné, tak několik jich jde přes KODI a doplněk IsraeLIVE, ale i jiné a nebo placené IPTV služby, které nabízí i programy YES za paušál
.

DVBT1
Registrace: 5/2012

Jacobek všem

Díky pánové za dosavadní reakce moc si naděje s 3,7m Prodelin nedělám (i jak mi potvrdil p. Onačila ),
Ještě se koukám po Andersen 3,8 m (má ještě snad o kapičku lepší parametry než Prodelin ) otázka je co pro ně znamená "typical gain" zda je to alespoň střed pásma nebo maximum co jde z antény ještě vytáhnout.
Samozřejmě otázka bude ještě cena a zda v mém oblíbeném šopu v USA půjde ještě bazarově sehnat.
Velice ale rád uvítám ještě reakci p. Fanyna, zda by mohl případně nechat v té Praze ověřit, jak dopadl ten příjem s 3,7m na Amosu v Čechách!!
Samozřejmě jinak se do diskuze ale může připojit každý.
Díky.
Jinak Ta TBS 6983 se už opravdu sehnat nedá, až na "Čínské padělky" na Ali baba, ale do toho bych raději nešel. LNB se zdá být dobré akorát "rather discomfort" to manuální přepínání. Díky pane Onačilo za typy! K té 6903 se Vám asi později ještě ozvu.

Jacobek

Mohl by jsi Jacobku podělit též o eshop ať mrknem R^

warteam83
Registrace: 2/2015

@Jacobek

LNB NJR sa robí v troch variantách, mechanické prepínanie pásma, prepínanie napätím a prepínanie pomocou 22kHz, rovnako ako UNI LNB. Takže žiaden "rather discomfort". Pozri lepšie parametre na http://mc.njr.co.jp/eng/products/vsat/ku-lnb/2lo.html.
K TBS rád pomôžem. ;)

Peon

pro warteam83

Nějak moc se na netu zatím neprezentuji (i když například nyní se mi celkem dost daří na 88 stupních E ST2 Čínani, pod 240cm na Moravě není moc šance.
Jak už jsem řekl v úvodu tématu , nemám potřebu se až tak moc prezentovat, ale pokud by byl opravdu zájem můžete mrknout na stránky Jiřího Vaňka vanspeed.mypage.cz "montáž Otrokovice" kde má celou prezentaci mého (zhruba) dosavadního "železa".(Otevírejte v Exploreru, Chrome Vám to asi nepovolí,alespoň mě to nejde - zabezpečení).
Samozřejmě o té doby byli provedeny nějaké úpravy,výměny motorů Ćinské 36" Qvarely (nebo jak se ten šmejd jmenuje) totální braky a s třímotorovým závěsem absolutní nepřesnost.
Nyní Venture 30´´, 40PPI a i ty mají s přesností co dělat v třímotorové verzi (u tří motorů záleží na každým pulsíku např. u BBC při souběžnosti motorů...) ale teď už to jde.. + nějaké vychytávky na dolaďování třetího motoru na elevaci atd....
Jen pro případné budoucí zájemce o Dx při více anténách... pořádný DX je mnohdy "full time job" takže i s tím je třeba počítat.

Mnoho zdaru všem!
Ps: pane Onačilo díky a ozvu se!

Jacobek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra