![]() |
|
ČT a zvláštnosti ve vysíláníPřijímám signál z více vysilačů. Všechny stanice se naladí tolikrát, kolikrát je z vysílačů zachytím, jenom ČT pouze jednou. Dělá to u všech přístrojů. Co mají ve vysílání zvláštního, že to takhle dělá. Nelze to naladit ani samostatně. Zachytí to zkrátka první frekvenci, ostatní také, ale neuloží si je, protože už tam jednou jsou. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníNebydlíš doufám v Praze, kde je jednofrekvenční síť Praha-město, Cukrák, a myslím i Votice? |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníČT sítě(MUX1) mají identické ID, takže se ti neuloží více jak jeden multiplex, ale pokud jsi v dosahu českých i moravských sítí, pak by se ti měli uložit obě. Minimálně tedy program ČT1(česká, JM, SM). STB Technisat Digipal myslím ukládal uplně všechno i v rámci země.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníJe to tak. Mux1 (CT) ma v celem Cesku jen 3 ruzne identifikatory (TSID), mux2 asi 11, mux4 asi 14. Stejne identifikatory znamenaji i stejny obsah, proto vetsina prijimacu ulozi jen jeden vysilac, i kdyz nalezl nekolik vysilacu (kanalu) se stejnym TSID. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
Rýpavá otázkaTen kvalitní přístroj si umí vybrat ten nejlepší vysílač, tedy nejlepší signál??? Troufám si o takové inteligenci přístroje pochybovat. Za lepší považuji Manuální ladění podle kanálů a znalosti kvality signálů v daném místě.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysílánínavyse k samorostovej poznamke by ma zaujimalo co urobi prijimac ktory si inteligentne vybral najlepsi vysielac ked ma tento vysielac vypadok |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
rýpavá otázko:)Například obě moje plazmy Panasonic:Mám ve svém rozvodu dva signály MUXu4(Pařízek), místní kvalitní na K25(Kleť) a výrazně horší vzdálený na K56 z Prachatic. Zaměrně jsem naladil po továrku signál z K56(Prachatice) a přesunul do favoritní skupiny. Ráno jsem obě TV zkontroloval a na obou byli uloženy všechny programy z MUXu4 z kanálu K25 Kleť:) Takže tyhle plazmy až tak blbé nebudou. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníAB652 tedy ukladal vsechno.ML6500 myslim taky. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
@samorostNeumí naladit nejlepší signál. Umí naladit PRVNÍ signál daného multiplexu, na který narazí... |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@Martin79 @samorostMa to fungovat tak, ze naladi z alternativ opravdu nejlepsi signal. A opravdu to tak casto funguje, jak pise Saxon. Ale verim, ze existuji i prijimace ktere si to zjednodussi a naladi jen prvni na ktery narazi. |
ivovi0
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 693 |
![]() |
|
@Martin79Přesně tak, naladí první, v mém případě na 33k, dále naladí 36k, ale už ho neuloží, i když je výrazně lepší. |
sateliťák
![]() |
|
@samorostManuální ladění nepomůže. |
sateliťák
![]() |
|
@ivovi0Ano, tak to nejspíše je a i tak to funguje. Blbě. A uloží ten nejnižší kanál, i když je signál na něm špatný. |
sateliťák
![]() |
|
Sateliťák, samorostoviManuální právě pomůže ! Řeším často případy kdy automatickým mají naladěny ČT-čka z Krašova(k.34) a Svatobor (k.49) to již neuloží. Takže továrko a manuálně nejsilnější frekvence. Většinou klienti z kvalitním polským sítem vč. předzesilovače... |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
@valsoraManuálně by pomohlo při prvním ladění, ale jestli už to tam jednou je a dám manuálně naladit ten silnější co chci, tak mám smůlu. Jedině naladit do čistého. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákU ČT nemohu vyzkoušet, mám jen ČT JM HD a to s bídou z Kojálu. Za to SK jednotka HD a dvojka HD, kterou mohu brát ze 3 vysílačů. Philips mi naladí a vybere jen z jeden nejlepší. Nepomůže ani ruční ladění od prázdné TV. Z V.Javoriny mi to naladí, ale pak mi to přepíše z Borského Mikuláše, i když neladím a anténa je natočená na Javorinu, a nevím proč. Poznám to podle síly a kvality signálu.![]() *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@ja987Tohle dělá jenom ČT. Ostatní jako Prima, Nova atd. se naladí třebas 5x a zůstanou. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákMně to dělají i SK Muxy. České nevím, mám jen s bídou 1 vysílač (Kojál)*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníPlazma panas.50st60,na Ostravsku jsem si nevšim tohoto problému/hoštal.praděd/,zato u poláků to bylo věčně,hlavně v létě,katowice-opole,vymazal jsem vše s odpoj.koaxem,ladím jen ručně,zajimavé že se ti poláci nikdy nevrátili zpět,ikdyž to opole zesláblo na minimum!![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@sateliťáksi nalaď manuálně a budou třeba 5x,pokud ne přejmenuj je a pak ladíš další |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: ČT a zvláštnosti ve vysíláníměl jsem settopbox co uměl čist tabulku frekvencí, kdo někdy zkoumal složení multiplexu tak ví že dvb-t muxy mají v sobě tabulku frekvencí. Bylo to poznat když naladil tušim kanal 33 s programy čt z bukovy hory ale pak narazil na k 43 z ještědu a najednou se zpět vrátil na k33 a pak zase na k43, nasledně uložil mux čt z ještědu.STB věděl že tento mux na jine frekvenci již naladil, tak je porovnal a uložil ten nejsilnější. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
@pierrepetrTo nejde, ono to pozná, že už to tam jednou je a neuloží to. To jsem několikrát zkoušel. |
sateliťák
![]() |
|
@QquiderrNěkteré settopboxy jsou v tom ladění trochu vymakanější, než třebas TV, nebo jiné tunery. |
sateliťák
![]() |
|
@pierrepetrOno je to totiž dobré, že se mohou chytat dva vysílače, když má jeden výluku, tak se v pohodě jede dál z druhého. Potom by to šlo i naladit - tedy snad. |
sateliťák
![]() |
|
@sateliťákmusíš přejmenovat |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@pierrepetrTo bohužel nelze. |
sateliťák
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |