Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Jak velkou parabolu na HD-Skylink

Zdravím.... Oloupává se mi parabola Emme Esse 85AL ... Původně jsem měl 85ku na šilhání. Nyní chci jen SkylinkHD .... Jakou značku, typ a velikost zvolit, aby i HDečka při nepříznivém počasí šli jak víno :))) Dík R^

otava5
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak velkou parabolu na HD-Skylink

Zůstat na 85 třeba Gibertini,mám ji a spokojenost.

jjery
Registrace: 12/2012

Ať se loupe,úplně dostačuje pro direct to home.

hdpe
Registrace: 11/2007

@otava5

tvoja parabola plne dostacuje. Hlinik nehrdzavie ako zelezo a olupanie farby je len zalezitost esteticka. So spravne nastavenym a vhodnym LNB, tvoja parabola musi slapat pri presnom nastaveni paraboly spolahlivo. Pri DTH HDTV, nemozes mat problem s modulaciou 8PSK z orbit. pozicie 23E, aj pri zhorsenom pocasi na nasom uzemi. Atmosfericke poruchy /cca 2-3 krat do roka na niekolko minut/ nezvlada vsak, ani podstatne vacsia parabola. Takze nic nove kupovat nemusis...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@otava5

drátěný kotouč do vrtačky a pak jsem náhodou měl trochu metaliky a to je ta jedna na motoru 80 Fe.Nevíš ani co chceš vyměnit,když je to,Al,Mimo to mám 46 techsat a ta jede celý skylink i za nepohody,stejně jak další Fuba 85.Nevím čím to je,asi tím 4 patrem :O ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

@bohus31

Když nejsem ten opravář houslí,nechceš čs kartu? ;) R^

korkoran

ja mam 80ku a stačí to, takže ta tvoje je vyborná, mě to na te menší chodí i v zimě.

Qquiderr
Registrace: 5/2014

@korkoran

napis blizsie info PM...

bohus31

korkoran, muze to byt i polohou mista prijmu, pouzite komponenty vyhovuji tzn. LNB a parabola, plus citlivost tuneru satelitního prijimace. Taky rozhoduje kvalita paraboly, tzn. ze není nikde deformovana, coz se o kazdem kusu neda potvrdit, ze je stejny. Zejména při preprave zboží muze docházet k mirne deformaci a to zejména AL parabol pokud stim bude nakladano jako s kusem zeleza nebo pytle a piskem.

HYPER
Registrace: 11/2010

@korkoran

Hele, máme stejnou kombinaci: 45cm Technisat - 85 Fuba, ale já o dvě patra výš -6. štok. A to jsem neopisoval! Ta Fuba mi vyšla, když jsem koukal při větru okolo 100km/hod, jak se noname talířům vrtějí tyčky s LNB už v přízemí. :)))

konas
Registrace: 12/2014

Hoď tam 100 Gilbertinku, tím nic nezkazíš a za ty prachy máš ještě rezervu. R^

DM920 UHD, DMTwo UHD, Panasonic TX-55MZ2000E - ORF - ČT karta

Kibicak
Registrace: 8/2010

@bohus31

2 hoďky jsem v peří

korkoran

Stačí 80cm. 100cm má rezervu. Větší nemá cenu.

Martin79
Registrace: 7/2008

Ono se o tom neví

a taky se o tom nemluví. Jenže pro dostatečnou rezervu signálu za špatného počasí není parabola to nejdůležitější. Všichni, kdo nastavují paraboly podle teploměrů a satfinderů a většina z těch, kdo používají nějaký budík, nastavují signál podle síly. Občas se najde někdo, kdo hledí na MER a C-BER. Jenže pro zajištění rezervy to nic neznamená. Praxe totiž naučí, že možná nejdůležitějším parametrem je C/N. Podle C/N se snadno pozná nejen nastavení paraboly ale také její kvalita a kvalita LNB. Mám instalace SKYlink s 60cm parabolou a díky kvalitnímu LNB je C/N třeba 12dB. Na druhou stranu znám instalace s 80cm parabolou, kde C/N je třeba jen 6dB. Hodně vidět to je třeba u DiGiTV. Za většinu případů problémů s příjmem je tak šumící LNB nebo dokonce vlhko v LNB, které také zhoršuje výsledný C/N. Takže pokud jde o parabolu, tak vyhoví téměř cokoliv. Ovšem pokud jde o LNB, je někdy nutné vybírat. Zjistil jsem, že cca 10% LNB které jsou běžně na trhu mají výrazně horší vlastní šum než zbytek produkce. V takových případech LNB okamžitě měním za jiný kus a reklamuji. Nemá smysl si dělat problémy.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

koupil jsem nedavno Inverto Black Ultra a pri stejnem nastaveni mi spadnul signal o 3db oproti 10let staremu Smart Universal Single LNB. jak je to mozne.? tak kterou znacku tam mam dat.? 19° a 13°

kristian1
Registrace: 7/2016

@kristian1

jedna vec je znacka a kvalita LNB...podstnejsia druha vec je vsak, ako ti "pasuje" ozarovac s feedhorn tvojho LNB ku danej parabole. V neposlednom rade, dlhy krk IBU moze byt pre menej skusenych satakov, skor nevyhodou pri jeho nastavovani spolu so skew. Pretoze IBU su kvalitne konvertory na spracovanie slabych signalov, a pri signale silnom sa spravaju svojimi charakteristikami aj presne opacne...

bohus31

inverto black ultra mam taky.

Qquiderr
Registrace: 5/2014

ta parabola byla už jednou stříkaná... mohla to být i Gibertini... dají se něčím rozeznat...myslím že tam tenkrát logo Emme Esse nebylo tak možná to byla Gibertini?

otava5
Registrace: 5/2006

upni niekde

foto otava5...podla drziaku LNB a uchytenia paraboly na konzolu, sa da tvoja parabola v identifikovat /gibertiny versus emme esse/

bohus31

ZS-trencin 105 Gibertini , burka ,nebo snehova vanice sem-tam ctverecky jinak OK ,0.3 5 let stary LNB

matino300
Registrace: 5/2012

@Enik

Můžeš popsat prakticky jaký bude rozdíl, pokud nastavím parabolu podle MER nebo podle C/N ? Mně přijde že že obojí jde vždy ruku v ruce a je jedno na jaký z těchto dvou parametrů při nastavování paraboly (výběru LNB...) sleduji..

lance
Registrace: 10/2008

pokud se uvadi odstup C/N, tak se jedna o mereni na vf urovni (v pripade sat prijmu pravdepodobne na sat mf, t.j. pred demodulaci), to co udavaji stb a nektere mp je parametr Eb/No (mereno za demodulaci) a ten primo souvisi s parametry BER, MER a ve vetsine pripadu se to jenom v stb a mp vzajemne softwarove prepocitava.

kaos
Registrace: 2/2009

@bohus31

no to uz me taky napadlo ze to ULTRA je spis ke skode.tak mozna zkusim inverto black premium nebo nevim.

kristian1

foto ramena Gibertini100 mam v mobilu.ale nevim jak to sem dat.aby se mohl Otava podivat.

kristian1

@kristian1

vsak otava5 ziada radu, tak snad odfoti svoju parabolu a skusenejsi mu poradia aku parabolu vobec vlastni, ked ma problem ju identifikovat...

bohus31

šedesátka s dostatečnou rezervou

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72