![]() |
|
Jak velkou parabolu na HD-SkylinkZdravím.... Oloupává se mi parabola Emme Esse 85AL ... Původně jsem měl 85ku na šilhání. Nyní chci jen SkylinkHD .... Jakou značku, typ a velikost zvolit, aby i HDečka při nepříznivém počasí šli jak víno![]() ![]() |
otava5
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 109 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
dnes su male parabolytak lacne otava5, ze ziadne zelezo alebo hlinik nekupujes na cely zivot.jednoducho malu parabolu po svojom zenite, vymenis za novu. je to spotrebny tovar, podobne ako elektronika... Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-Skylinkkaždá je hyzdící když je vidět, parabolu stříkni základem na hliník, na to hoď fasádní barvu a přestříkni matným bezbarvým lakem a máš to super esteticky dokonalé...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to otava5Nezlob se na mne, ale nejak mi nejde do gebule, k cemu ze to se chces dotazem a naslednou diskusi dopracovat. Das nemaly peniz za novou fasadu, chces aby to (parabola) nehyzdilo a je ti zatezko priplatit nejakou petistovku za kvalitni vyrobek. Za par roku ti ten novy laciny smejd znovu oleze a budes vznaset nekde na foru podobny dotaz (mozna uz ne na parabolu, ale "jen" na nejakou zakladni a povrchovou barvu jenz by byla vhodna a cenou vcetne prace to nestalo vic, nez tech hruznych 500kc) |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@kaosC/N mi normálně na dispeji ukáže PROMAX i TELEVES. Je to normální funkce měřáku. Tedy slušného měřáku!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
@pierrepetrŠum LNB neměřím. Měřím pouze C/N a z toho si šum LNB odvodím. Vím, že na 80cm parabole musím mít na Skylinku TP12070 C/N minimálně 10dB. Standardně tam mám 12dB. Pokud je to pod 10dB, tak jde LNB do koše. Prostě to mám už oťukané. Síla signálu minimálně 80dB, MER minimálně 12dB, C-BER max 10-4Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@lanceRozdíl v MER při C/N 8dB a 12dB je nepostřehnutelný a příčina nižšího MER může být klidně i jinde. C/N jasně hovoří o tom, jaká je signálová rezerva. Signál z paraboly může být třeba 70dB, ale pokud mám C/N 12dB, tak vím, že je to v pohodě.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
to Enikpromin, ale pokud tvrdis, ze:"Vysoké MER můžeš mít klidně i při C/N třeba jen 6dB" "Rozdíl v MER při C/N 8dB a 12dB je nepostřehnutelný" tak jsou dve moznosti, a to: a) ty dve merici hracky jsou vadne a pak bych je raklamoval b) nemas zakladni znalosti a s temi hrackami neumis vubec zachazet osobne se priklanim k variante b) ,neni totiz mozne, aby jsi pri nizke hodnote C/N nameril vysokou hodnotu MER, on totiz ten nepomer muze nastat, ale presne opacne, nebot parametr C/N informuje pouze o urovni uzitecneho signalu k sumu, kdezto parametr MER je tzv. slozeny paramert ( noise, signal leakage, IQ level, quadrature imbalance a.j. ) |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@EnikMně je jasný vztah úrovně (síly) signálu vs. C/N, že pro sig. rezervu je podstatný poměr C/N a nikoli abs.výst. úroveň signálu z paraboly..., ale měl jsem za to, že je přímá úměra mezi MER a C/N, obdobně jak píše kaos, i když do detailů tak nevidím... Resp. jako amatér jsem měl půjčených pár měřáků a vždy jsem viděl, že obojí C/N i MER se mění spolu ruku v ruce, nikdy jsem neviděl stejný MER při C/N 8db a 12dB, resp. pokud nastavuju parabolu, vybírám LNB a pod., vždy vidím změnu obojího, nikdy jsem neviděl, aby se mi změnil C/N a nezměnil při tom stejným směrem i MER a naopak, asi jsem neměl v ruce ty správné měřáky..?? Podstata našeho sporu je v tom, jestli orientace podle MER je nebo není není to pravé ořechové... a proč by mělo být lepší C/N (podle mě jsou to provázané parametry), zjevně se s kaosem neshodnete...? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@lanceProvázané parametry to jsou a s kaosem se neshodnu. Je mi to ale celkem buřt. Já o tom vím svoje a nemám nutkavou potřebu se kvůli tomu hádat. Nízké MER můžu mít i při vysokém C/N a opačně. Jde o to, čemu kdo říká nízké a co vysoké.Neumím dělat s měřákem a nerozumím tomu. Může být. Jsem si jistý, že kdybychom si tu tři dny psali a vysvětlovali si svoje postoje, tak se nakonec shodnem. Jenže to nemám zapotřebí. Mám hromadu jiné práce a ne se tu dohadovat. Můj názor je ten, že bez kontroly C/N je instalace loterie. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkPoslední kaosův odstavec to přesně vystihuje.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkZdar synci,mnozí z nás jsou odkojeni analogem a jeho zlatými časy v jednoduchosti a lehkosti bytí.Splantaný digitální svět s jakýmisik svojimi AVC,HEVCY a IP ,starkýnům zaškodil (ne tak mladým).Řešit neustále jakésig bugy v softech u IP technologií a jasnou nekvalitu u DVB signálů ,je už někdy na mašlu.U svých měřáků PRODIG II+ , Flex ,mám zkušenost takovou,že C/N je úměrné MER.Při nastavování sleduji vždy vše. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
HdpeTys koupil H30 Flex?On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkZdar kůpil. |
hdpe
![]() |
|
všaktaky "hdpe" není žádné "béčko"!!!!![]() ![]() ![]() ![]() Měj sa chlape a hezké svátečky! ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkZdar,děkuji a přeji Tobě a všem ostatním spolufórařům taky pěkné svátky.![]() |
hdpe
![]() |
|
HdpeTak to si celkem dobře kůpil:))Já som taky dobře kůpil Rover HDTAB7 EVO:) Hezké svátky. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkĎýky,taky Tobě hezké svátky (ale si lepší kůpil)![]() |
hdpe
![]() |
|
@hdpemyslíš? Toš ten Saxonův Rover je asi šestiválec-nebo sa pletu.Taky můj kámoš má Range Rovera a 4x4...![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 962 |
![]() |
|
@Enikto je hezké,jenže jsi zapomněl do toho měření šumu zapojit i přizpůsobení ozařovače k dané parabole,pak je dobré reklamovat LNB,to jÓ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-Skylinktak jsem objednal Fuba 85AL 1670 CZC.... |
otava5
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-SkylinkJá mám paraboly dvě (jedna na motoru) a obě stovky. Proč? Protože stovka zmákne i špatné počasí. Ovšem je třeba vzít v úvahu, že to je plachta. Takže se nehodí do návětrných míst v jinak v lokalitách, kde se celoročně prohání vítr. Ačkoliv obě mám plechové, lepší jsou hliníky, ale je to o ceně. Místo koupi např. italských parabol peníze raději nacpu do nejkvalitnějších konvertorů a kabelů. Samozřejmě ... motor má kovové převody a je dimenzován na stodvacítku. |
Bastlir
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Jak velkou parabolu na HD-Skylinktak jí mám doma, trošku škráblá ale fakt mont kvalita.... takže je to kráska :-) díky za doporučení....![]() |
otava5
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
![]() |