Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

TechniSat TechniStar SIR

TechniStar SIR náhle zřejmě zkolaboval , na displeji po zapnutí svítí "USbL" a nic nefunguje! Poradí někdo , co s tím?

Mirko.
Registrace: 4/2003
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniSat TechniStar SIR

ak je v zaruke, reklamuj. ak nie, vyhod. mali sme par kusov v zaruke s tymto problemom a posielali nove kusy takze opravitelne to asi nie je

noces
Registrace: 9/2010

Vypadá to na základní desku. Oprava nerentabilní. :(

silesian
Registrace: 4/2011

USbL - žádá si něco z USB. Možná spadlý FW po OTA aktualizaci, zkusil bych nahrát FW na USB flashku, vložit a znovu zapnout. Nedá se tím nic zkazit a pokud to nepomůže je to stejně na vyhození. Dělat jen kokud není v záruce - pak jednoznačně reklamovat.

Warpik
Registrace: 9/2016

V záruce není!

Mirko.
Registrace: 4/2003

A kde se dá ten SW stáhnout? mám ten samý problém.
Díky za odpověď!

migr
Registrace: 7/2007

@Warpik

Obávám se, že aktualizace, na tenhle box už dávno nechodí, možná mohl dodrbat něco fastscan, jestl. ho tam má. Poslední serie už byla bez FS.

konas
Registrace: 12/2014

Jeden prodejce dodne posílá, na vyžádání, mail, s 18 tipy a triky pro Sira. Píše se tam:
Na displeji se stále opakují stejná čísla a nápis "USBL".

Řešení: Došlo k chybě v paměti přijímače, pravděpodobně díky nesprávnému vypnutí nebo nestabilnímu napájení přijímače. Zařízení vyžaduje servisní zásah. Obraťte se prosím na svého prodejce nebo autorizované středisko.
Vše napovídá o nestabilitě zdroje, čili asi oblíbené elyty.

konas

Zkusil bych Omko.cz, samozřejmě bych zkontroloval nejprve HW (kondíky - zdroj i deska). "konas" psal taky něco o firmě ... Google sice něco nachází, ale většina stránek s odkazy je nefunkční.

Warpik
Registrace: 9/2016

Kondiky na desce to nejsou. Mel jsem ten samy problém po trech letech provozu. Je to zavada pameti. Po servisnim opravnem sw nic moc a tak sel do kose.

HYPER
Registrace: 11/2010

@Warpik

Je to samozřejmě z Omka. Na požádání ti, ještě dnes, pošlou mail s 18 tipy.

konas

@HYPER

To je smůla, protože od té doby, co jsem si pořídil jednoduchý ESR měřák, občas zjišťuju moc zajímavé hodnoty.

konas

Nahrávám si TV pořady ze Skylinku přes SIR na externí hdd. Pokud i mě se SIR pokazí, jsou nahrávky nepoužitelné, nebo je lze přehrávat pokud budu mít jiný SIR, nebo půjdou i na jiném Technisatu či settopboxu jiné značky? Má někdo zkušenosti? Díky.

stippy
Registrace: 2/2014

@stippy

Vydrž, až se ozvou experti na Technisaty, ale mám dojem, že ze čtečky SIR nahrává z kódovaného Irdeta, a to by byl problém.

konas

konas, spatny prijimac to není, ale občas se mezi nimi najde vadny kus po case. U toho myho byl zdroj ok, protože jsem zkusil uplne novy a stejny problém se stále projevoval a to vypadky obrazu na nekterych programech po prepnuti. Proste se tvaril, ze tam ta stanice není, ale v seznamu byla naladena at uz z fastscan seznamu nebo manualne doplnena. Sehnal jsem jiny kus SIRA od kamaráda a ten jde zatím ok. Jede uz ctvrtym rokem. Ma ho ted moje babinka. ;)

HYPER

@stippy
Šupni si kartu do CA modulu a máš po probléme. Nahrávky budú nekódované a môžeš ich aj editovať v PC.

thud
Registrace: 8/2010

@HYPER

Pro běžnou domácí potřebu je dobrý. Já ho mám teď ve vyhnanství na chalupě, protože neumí MPEG2(HD)s vysokým bitrate(přenosy do kin), což x403HD, starý AZbox Premium s E2, o Opticumu S3 nemluvě, zvládají levou zadní.

konas

@thud

Thude, prosím, představ si, že jsem tvoje babička, co absolutně nechápe. Co je "šupni si kartu do CA modulu"? Mám kartu v SIRu, kam jinam bych ji měl dát? Jsem pomalejší, ale snažím se, díky.

stippy

klasický

k.u.r.v.í.t.k.o.

stippy-modul za litr a kartínku do něho,nebo jinej šrot a máš pokoj,třeba VU,nebo dream,nahrávky jdou všude a nadosmrti,i když na co dnes něco nahrávat,vše už je na netu zadarmo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@stippy
V SIRe máš dva sloty, jeden priamo na kartu a ešte CI+ kde dáš ten CA modul. Ja napríklad používam modul SMIT. Kartu dáš do toho modulu a spolu šupneš do CI+ slotu.

thud
Registrace: 8/2010

@thud

Díky! Jsou pořady co chci mít napořád, pomohl jsi.

stippy

@stippy

Jenom drobnost, do modulu se karta dává čipem nahoru, na lícovou stranu. Na rozdíl od čtečky, kde se většinou dává chipem dolů.

konas

Zajimavy je, ze jsem se s touto zavadou pameti zatím nesetkal u zakladniho modelu Technistar S2. Co jsem ještě zpozoroval u SIR, ze po nejakem case asi po 3 mesicich, kdy po zapnuti nesel obraz v MPEG-2/SD a u MPEG-4/SD a HD obraz sel normalne. Musel jsem prijimac vypnout a po 5 minutach jsem ho zapnul, když dokoncil kontrolu a prepnul se do stanby.

HYPER

@konas

většinou taky obráceně

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra