Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Propojení TV k aktivním repro

Zdravím. Koupil jsem kabel jack 3.5MM - 2xcinch(M), 10m a při propojení TV s aktivními reproduktory se dost ozývá brum. Kebel je obyčejný dvoulinka. Zřejmě to bude chtít nějaký stíněný kabel. Má s tím někdo zkušenost? Můžete mi někdo nějaký kabel doporučit? V prodejně už mi poradili Rv Dík předem.

nemo
Registrace: 10/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Propojení TV k aktivním repro

Ten kúpený kábel je určite takisto tienený, napíš, z akého výstupu z TV berieš signál do aktívov. Ak ho berieš zo sluchátkového výstupu, tak ak je to možné, tak nastav v TV jeho hlasitosť na maximum. Inak by do aktívov šla príliš nízka úroveň a tým pádom musíš budiť aktívy na úroveň, kde sa už prejavuje ich vlastný brum.

ozzy2
Registrace: 7/2008

NOVÁ REAKCE

Premium Cord od 10kč do 40 za metr záleží na síle 100% CU.

phytecantr
Registrace: 6/2015

re:ozzy2

Ano je to ze sluchátkového výstupu a je to tak jak píšeš. Zkuošel jsem kulatý stíněný prodlužovací kabel od sluchátek vložit mezi ten dvoulinkový a brum byl daleko menší. Takže jsem si myslel,že bych si pomohl s kvalitnějším kabelem. Co ty na to. Dík

nemo

máš to napájané z tej istej zásuvky 230V ?
máš 2- alebo 3- vodičový systém rozvodu v zásuvkách?

Skús zapojiť z rovnakej zásuvky a ak je vidlica dvoj-vodičová jednu z vidlíc otočiť. Brum nie je "vlastný brum" aktívnych repro (to by musel byť nejaký krám za 5EUR a väčšinou sa nekvalita prejavuje šumom nie brumom), ale je to vždy nejaký blúdivý prúd z napájačov tečúci medzi spotrebičmi tade kade nemá.

Dagy2
Registrace: 11/2010

To je klasicky problem zpusobeny tim co psal Dagy2. Kdysi uplne bezna vec, u novych elektroinstalaci by se uz to dit nemelo. Kdyz odpojis antenu z tv tak to prestane. Kdysi se to na kolene resilo napajenim 2 kondenzatoru na koax, pripadne pak existovalo i premade reseni, ktere se dalo koupit v podobe krabicky obsahujici ty 2 kondenzatory do ktere se zapojila antena jeste pred telkou.

Koukam, ze to furt existuje.
http://www.djoro.cz/detail/dum-a-zahrada/ostatni-prislusenstvi/dc-block-2-800mhz-galvanicky-oddel-zemi-pro-ant-rozvody.html

Mikek
Registrace: 7/2011

Pokiaľ tam dostávaš blúdivé prúdy z antény - presne ako píše mikek robi to takmer vždy napr. STA - tak existuje aj "valček" ktorý sa pripojí priamo do koaxu - má F-ka. Mám ho na vstupe do domu z káblovky.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Díky za rady. Je to jak píšete. Když jsem odpojil anténu tak to skoro přestalo. Do stejné zásuvky to dát nemohu. Zajímavé je že to s tím kulatým stíněným prodlužovákem dělá o hodně méně. S tím DC BLOCK 2-800MHz galvanický odděl. zemí pro ant.rozvody by to bylo řešení,ale něco tam píšou - Pozor nepropustí napájení anténních zesilovačů! No nějak to musím pořešit. Hlavně že už vím co to dělá.

nemo

@Mikek

Bez galvanického oddělení STA nelze existovat.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

ještě,že nemá satelit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Nedávno jsem se u někoho také pral a bylo špatným novým scart kabelem. Respektive jeho chybným zapojením pinů a zemění.

Bastlir
Registrace: 1/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra