Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Pořady v televizi

Rudá Hvězda Brno vyhrála

Dnešní generace vůbec netuší, jak vznikl název Kometa Brno a co za tím je. Původní sportovní oddíl měl v padesátých letech název Rudá Hvězda Brno. Totalitní režim dával politiku i do sportu. "Rudá Hvězda" byla proto, že zde byla jistá patronace Sboru národní bezpečnosti, na rozdíl třeba od Dukly Jihlava, kde měli vliv vojáci. Skandování Kometa, Kometa bylo spontánním lidovým vyjádřením, kterým dávali diváci najevo ironický vztah k politickému názvu, Kometa je symbolem Vánoc, tedy církevním symbolem, v té době politicky nežádoucím. Skandování mělo prvky politického protestu, proti kterému byla státní moc bezmocná.
Je třeba však říci, že sportovci v tom byli naprosto nevinně a za každého režimu se snažili podávat co nejlepší výkony, bez ohledu na politické hry. K přejmenování došlo později, až za politického uvolnění v republice.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54
Odpověď v diskusním vlákně

byl to

super zápas a Kometě jsem to přál. Na tom zimáku,kde se to hrálo (Rondo),jsem měl tu čest také hrávat.Zajímavostí toho zimáku je ta,že z venku je hala kulatá.A má nejpeknější stopní konstrukci,co jsem kdy viděl!!!

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Doplnění historie

Trochu ti v té historii klubu chybí:
15.5.1962 - přešel kompletní oddíl LH TJ RH Brno do civilní TJ ZKL Brno
25.11.1976 - přejmenování podniku i TJ na Zetor Brno
1992 - 1994 - HC Královopolská Brno
1994 - 1995 - HC Kometa Brno

konas
Registrace: 12/2014

RE: Rudá Hvězda Brno vyhrála

Ja sa ospravdlnujem,že budem písat mimo témy,ale toto fórum už fakt stráca to svoje čaro a podstatu..niesme náhodou na Satelitnom fóre??či sa mýlim a som na športovej stránke??áno viem je tu aj sekcia:Pořady v televizi,ale tá tu je asi skôr spravená pre niečo iné..nie aby sme tu čítali historiu Komety Brno..ved tú si vieme aj sami prečítat na wikipedii..to nám tu zajtra niekto napíše ako vznikol Manchester united alebo Slavia Praha?alebo nám tu niekto napíše životopis Jaromira Jagra alebo čoho sa tu ešte dočkáme?

jožko
Registrace: 7/2016

Jožko myslim si to isté toto satelitné forum už dávno stratilo zmysel,tu je možno 1% informácií,ktoré za niečo stoja

sasuke
Registrace: 6/2015

zetor brno

s vladom dzurilom bol famozny, trebars aj vo vysielani cesko slovenskej televizie CST...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@sasuke

Nech ale Brňákům trochu radosti i na satelitním fóru. 51 let je dlouhá doba ;)

konas

@konas

To je určitě super, že Brno má hokejový titul, ale kdybych takovou zprávu napsal já, třeba o italským fotbalu (já jsem Juventino - fanoušek Juve), tak dostanu okamžitě doživotní trest a ještě předtím si vyslechnu kritiku a urážky. Ale jinak je mi to samozřejmě jedno, ať si každý zakládá témata která uzná za vhodná. Ale jde o princip. :))

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

Ve štatlu bylo včera veselo...i kolega brňák bydlíci v práglu má ho ještě teď jak z praku...

Fanyn
Registrace: 11/2007

@franck

Nechme to na redakci.

konas

@konas

Ale jo, v pořádku. Mě je to jedno.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Tady se přeci musíš, na některé věci dívat s nadhledem. Píšeš zajímavé věci o italském vysílání, a určitě to nějaké procento lidí zajímá, a informace jsou pro ně užitečné. Pouze negativní reakce nemáš. Někdo, koho to nezajímá, se třeba špatně vyspí, a oheň je na střeše.

konas

@jožko

Ano, máš pravdu. Toto je to satelitní fórum s rubrikou televizní programy. Každý tu má právo svobodně a demokraticky napsat svůj názor. Samorost cítil potřebu objasnit, jak vznikl název Kometa, která po několik mnoho dní zaplňovala program ČT Sport a nakonec vyhrála mistrovský titul hokejové extraligy.
Na druhou stranu nikdo nikoho nenutí, ani nemůže nutit otvírat témata a číst příspěvky a nebo je nečíst, případně ignorovat.
Na třetí stranu: nejen satelit existuje ve vesmíru. Neuškodí, když i jednostranně myslící satěliťáci a TVmaniaci se dozví o něčem jiném, než je tok, dB, TP, STB, frevence apod.

ja987
Registrace: 1/2016

@franck

A ještě doplním, oproti poradně na jednom počítačovém,jinak velmi navštěvovaném fóru, je Parabola klub gentlemanů. :))

konas

@ja987

Souhlasím s Tebou. Ale bylo by fajn, aby to, co jsi teď napsal, platilo pro všechny. Já vím, že u některých je závist a vždy budou kritizovat něco, co je lepší. Ale i tak by si to měli vzít k srdci, co jsi napsal. Hezký den.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Přeji Kometě titul,který si zaslouží i její věrní fandové.Brno by si zasloužilo důstojnější ochoz pro své fanoušky.Chodil jsem na Kometu ještě do Lužánek, kde bylo pokaždé nabito a kapacita byla větší než v Rondu.Na fotbalovou Zbrojovku nebylo 20000 žádné překvá
pko. Sportu zdar a satelitnímu příjmu pak zvlášť.

2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125

hell01
Registrace: 4/2007

Na Parabolu chodí neustrále dost uživatelů, kteří jsou velkými odborníky. Například Ivovi0, Kaos, Enosat a mnozí jiní, takže kvuli několika (nevhodné slovo)ům není třeba házet špínu na celé forum.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@hell01

To je pravda. A i fotbalový stsdion by Brno potřebovalo. Si vzpomínám v 90 letech když ještě žil můj děda, tak mě asi 2x vzal na zápas Zbrojovky. Bylo mně asi 9,10. Bylo to super.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

Hezký,zimní den přátelé.
Patřím mezi ty,kteří sledují hokej a jiné sporty,jen když o něco jde.Včera o něco šlo a tak jsme se doma dívali všichni.Je to opravdu mimo téma,ale přejte nám tu radost po tolika létech.Zdraví J.Z.

Televizor 4K Finlux 43-FUB-8061.DVB-T/T2.Všechny muxy CZ Kojál,Brno Hády a Brno Barvičova.4 muxy SK Velká Javorina.3 programy ORF Vídeň.SAT FTA 13-19,2-23,5-28,2 st.E.Parabola Emme Esse FE 80cm.DVB-T/T2 anténa 2x velké husté plzeňské síto s příd.prvky.

zavřel
Registrace: 3/2009

je to samozrejme na moderatoroch či tu aj nadalej budu nehávat taketo prípesvky..ja to nemyslim vzlom..samozrejme Brnu gratulujem..ale fakt takyto prispevok patrí na toto forum?nemožeš mi napisat,že ak ta niečo nezuajma,tak nato neklikaj..lebo ked tu vidim nejaku temu,tak samozrejme že človek nato klikne..alebo,že závist..čo máme na tomto prispevku závidiet?tu ide oto,či tych prispevkov mimo satelitu,dvb-t,iptv atd atd tu nieje viac ako tych čo tu maju byt :( všetko mimo od podstaty tejto stránky si myslim..to vážne by nikomu nevadilo,keby teraz tu vytvorám 10 tém?jeden o historí Slovanu Bratislava..dalši o prestupe hráčov z Juventusu..další o životopise Ovečkina..další by som napisal recept na tvarohové buchtičky..atd

jožko
Registrace: 7/2016

@jožko

Pokud jsi napsal: "nemožeš mi napisat, že ak ta niečo nezuajma,tak nato neklikaj..lebo ked tu vidim nejaku temu,tak samozrejme že človek nato klikne.." Tak jsi nepochopil, co jsem chtěl napsat.
Abys na Tebe nezajímajícící články neklikal, JSEM NENAPSAL!!! prosím, NEPŘEKRUCUJ!, když vidíš nějaké téma, tak na to klikneš, ale ZCELA DOBROVOLNĚ A SVOBODNĚ. Je to Tvá svobodná vůle.
Vítězstvím Komety dnes žije celé Brno a Jihomoravský kraj, tak se reakcím a přspěvkům nediv. Až vyhraje Slovan Bratislava Evropskou ligu, tak se tu bude zase psát o něm.
Přeji hezký studený den.

ja987
Registrace: 1/2016

franck

já si pamatuju v 78 když tam hrál Baňas a poslední zápas Dukla to byla panečku atmosférato mě bylo 15

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

modrý špilas

http://www.imgup.cz/images/2017/04/20/modryspilas.jpg

matchboxx
Registrace: 9/2012

matchboxx

co tím chtěl básník říct? :O

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

pokl

Já tam chodil s ogarama z učňáku v letech 74-77.Lupeny jsme měli zadara,tak jsme si to tam užívali jak fotbal, tak i hokej.

2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125

hell01
Registrace: 4/2007

@pokl

Na chytrého mrkni, hloupého trkni.

matchboxx
Registrace: 9/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra