![]() |
|
Uhlopříčka tvDobrý den, uvažuji o nové tv. Vybrano by bylo. Jen porad přemýšlím nad velikostí uhlopříčky. Vzdalénost cca 3,1 metru. Televize Full HD rozlišení. Stačí 123 cm nebo muže být na tu vzdalenost i 138 cm uhlopříčka?Děkuji za rady |
sajfa
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 170 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvNa 3.1 metru je 55 palcu naproste minimum pro HD, pro UHD uz je to male pokud bys chtel opravdu videt vsechny detaily. Urcite jdi do toho nejvetsiho co rozpocet dovoli. Neznam nikoho, kdo by si stezoval, ze si koupil prilis velkou TV, naopak skoro kazdy po case sezna, ze by to chtelo jeste trochu vetsi. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvMyslím,že stále ještě platí pravidlo o rovnostranném trojuhelníku. |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
@sigurA to zní jak?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
@MikekVeru je to tak, ja mám 65-ku a už sa mi zdá malý![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvPřesně, 65 palců![]() 1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tv65 palcovú, áno :))) :)))T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvKomentov do aleluja ... ale hovorí Vám niečo taký pojem, ako rozlišovacia schopnosť ľudského oka a v čom sa udáva ? |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvTak to vím opět naprosto přesně. Když už se mi líbí každá, kterou vidím, jsem pod vlivem. Když už se mi líbí i ta moje, mám přebráno.![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@sajfaještě napiš,kolik máš dioptrií,to je hlavní |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tveste sa uhlopriecka urcuje krizom, alebo uz demokrat vymyslel nieco nove?![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE:UhlopříčkaTVLežím na gauči a před sebou mám Panasonic 4K TX-55EX 613E je to novinka 4/2017 .Do teď Panasonic stará HD 42 palců sledovací vzdálenost 4 metrypříjem Skylink komplet + Astra 19.2 a jsem velmi spokojen doporučuji ![]() |
jan7070
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
@jan7070Vzhľadom na sledovaciu vzdialenosť 4 metre a uhlopriečku 55" si úplne zbytočne kupoval 4K. Ľudské oko pri tej vzdialenosti už nie je schopné rozlíšiť detaily 4K oproti full HD. Máš šťastie, že je to už aspoň 100 Hz, ale mohol si ušetriť.Hlavne, že máš UHD. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@sajfaOptimální vzdálenost na 3 metry je 78 palců na FulHD, na 4k by jsi měl koukat na 78 z 1,5 metru. Na 55 by jsi měl koukat ze 2 metrů na 4K z metru. |
BOBSEN
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 2 185 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvRizkujem ban, ale nech, tu sa to dá krásne vypočítať: https://prevodyonline.eu/sk/vzdialenost-tv.html |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@Rasto1978Presne tak. Toto stále tvrdím, ale niektorí pseudoodborníci si myslia, že človek má oči ako orol.Alebo to funguje ako placebo efekt - keďže to má nápis 4K (UHD), tak si vsugerujem, že z tej veľkej vzdialenosti všetky tie detaily aj skutočne vidím. Pre dobrý pocit sa to možno oplatilo, ale stále je to len pocit! |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
@Frank11A pri pozeraní telky neide o pocit? Ale ten placebo efekt funguje aj opačne, ak pozeráš z toľkých metrov ako je "vypočítané" tak máš dobrý pocit, že pozeráš to predpisovo a si odborník. Ale z tejto debaty mi príde to, že kto si finančne môže dovoliť drahší UHD televízor tak chváli UHD a kto si to nemôže dovoliť, tak vysvetľuje všetkými možnými spôsobmi ako je zbytočné UHD.![]() ![]() Ja pozerám telku z takej dialky aby som mal z toho JA dobrý pocit. T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskpřesně tak,nemohu od TV chtít víc,něž dokážu vidět v reálu na vlastní bulvy |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
@Rasto1978, Frank11Vy byste se vydrželi celý večer dívat na 4k TV 58" ze vzdálenosti 1,1 metru?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvje to relativne a kazdemu vyhovuje nieco ine. Mal som doma vedla seba 55" a 50" tv. Vzdialenost od tv cca 2,6m a nechal som si 50", kedze od 55" tv sme sa pri pozerani vsetci doma presuvali co najdalej ako to bolo mozne :)Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: Uhlopříčka tvJá předělávám obývák a přecházím z 37" FullHD na 58" UHD. Pozorovací vzdálenost cca 2,8 metru. Takže je to pro mě skok (a možná bude zpočátku i šok) poměrně velký. Ale fakt si nedokážu představit, že bych dispozici obýváku přizpůsobil tomu, abych se na tu telku díval z něco málo přes metr.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
@joscerNie, práve preto by som nechcel 4k. :-) Ten odkaz čo som sem dal, je len matematický výpočet, pripadá mi to nereálne. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
to joscerjelikoz predpokladam, ze na te 58" UHD budes prevazne sledovat "HD" programy Skylinku, tak to bude silny sok (ne pocatecni, ale trvaly)To si opravdu nekteri myslite, ze na tech velkych plackach pri sledovani programu na ceskoslovenskych platformach uvidite brilantni rozliseni v jednotlivych pixelech? Pri tech prumernych cca 6MBit/s na "HD" program mi to pripada jakoby nekolik pixelu splyvalo v jeden velky rozmazany pixel. Doma kukam na 8-mi letý 40" 200Hz panel a potrebu vetsiho zobrazovace jsem pocitil snad pouze jednou, a to pri sledovani OH v Londyne na Sky prenosovych kanalech (18-24MBit/s) |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
KaosTen Londýn 2012 přes feedy BBC byl fakt super. Neskutečná osvěta satelitního příjmu pro sportovní fanoušky.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@kaosNe, opravdu si nemyslím, že UHD TV vylepší HD na CZ platformách. Ale nechápu, co je špatného na tom mít 4K TV většího rozměru. Třeba z důvodu, že v blízké budoucnosti plánuji pořídit i 4K BD přehrávač.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
to joscerMýlíš se. UHD vylepší HD na CZ platformách tím,1. že vyčistí obraz od šumu, 2.je instalováno HDR, které zdůrazní rozdíly v barvách a upraví jas v detailech. Výsledek je ten, že například na louce jakoby vystoupily žluté květy, které vnímáš zřetelněji než na HD TV, aniž by toho bylo dosaženo zvýšením barevného kontrastu. Mám TV spíše levnější třídy o úhlopříčce 165 cm, Samsung 65KU6072. Nejlepší obraz dosáhnu přes Technisat 4k na HDMI 1 vstupu s volbou výstupního obrazu v režimu 4:2:2 a rozlišení 2160p, přičemž na televizi se navolí funkce na tento vstup "UHD colour". Tato televize má ale slabší parametry na plynulost pohybu, to mi ale tolik nevadí. Proti plazmě 152 cm na mne obraz působí ostřeji na hranách, barvy jsou ve více odstínech a mají hloubku, tj.zvláštní jas pro každý odstín barvy. Procesory umí opravdu hodně. Drahé televize mají procesory ještě lepší,ale jsou daleko za hranicí, kterou jsem ochoten za zobrazovač dát. Závěr:Platí 2. věta příspěvku. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 101 | |
![]() |
|
![]() |