Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink SK - česká adresa

Zdravím,

prosím Vás, mám registrovanou kartu Skylink na Slovenskou republiku, ale bydliště, účet, SIPO, telefon vše vedeno pouze v ČR.

Víte někdo, jak zaplatit jinak než na rok nebo na dva? Pravděpodobně asi nemohu navést na české SIPO nebo zaplatit smskou na 5 dní z českého čísla, co?

Děkuji

martin09
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 107
Odpověď v diskusním vlákně

@Frank11

Každý formulář musí být ve shodě podle pravidel, regulí, legislativy, stanov atd. daného státu, skupiny, komunity, spolku, firmy atd.

Dokonce je i chyba ve formuláři daně z příjmu - je v rozporu s Daňovým řádem. Současně řeším s Generálním finančním ředitelstvím.

A jinak ani Skylink nezná dobře své VOP. Díky tomu, že VOP znám, se mi sice s nadlidským úsilím podařilo vysvětlit Skylinku že ukončuji smlouvu na základě jiného článku, než podle kterého si myslůeli oni a tak mi nakonec museli vráti předplacený SP za 1 1/2 roku.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

Taky jsem poučil mou kontrolorku Fú o jejím omylu s poradou na jejich krajském kontrolním odboru,co kontroluje vlastní pracovnky Fú.A byla s toho kontrola za 4 roky zpět a stratili mi bankovní výpisy,za 1 rok a byla jim hanba,tak mě to stálo jen cca670,-doplatek a cca 650,-doměrek.A ty výpisy ve spořitelně stály podstatně víc.Od té doby mám pokoj 16 let.
Jako jeden z mála pražáků,co přestěhoval firmu do pohraniční periférie a platí daně:laughing: :))) R^

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

Mou námitku Generální fin. řed. uznalo, budou ji řešit, ale nevědí jak. :laughing:

Při kontrole před cca 20 lety mi na FÚ tvrdili, že mám zaplacený přeplatek DPH na vyúčtovací Fa 16 tis, ale zálohovou fakturu bez DPH nebrali v potaz. Sepsal jsem protokol, že odmítám přeplatek přijmout, že žádný není. Za 2 dny telefon, že mi kontrolorka FÚ děkuje, že přeplatek DPH není a kdyby mi ho vrátili, tak by ho musela zaplatit ze svého. A mám také od FÚ klid.

Ale to jsme už mimo téma. Podstata je, že je dobré znát předpisy a legislativu, které se mne týkají - vyplatí se to. Ať na silnici s policajty, tak na FÚ či u Skylinku.

ja987

@ja987

Buď to nechceš pochopiť, alebo neviem o čo Ti ide.
Ešte raz trochu inak : právne nemôžem urobiť nelegálny skutok tým, čo mi oficiálnym formulárom ponúkne, schváli a umožní samotný LEGÁLNY poskytovateľ služby.
VOP sú VŠEOBECNÉ podmienky, nikdy tam nie sú zahrnuté totálne všetky eventuality, ktoré môžu nastať. Vždy sú napísané takým štýlom, aby sa bez problémov dali obhájiť akékoľvek doplnky a bežné úpravy využívania služby poskytovateľa, a sú koncipované tak, aby sa nemuseli meniť pri každej banálnej zmene poskytovanej služby.
Tak mi tu prosím Ťa netvrď, že keď vyplním oficiálny formulár, legálny poskytovateľ služby ho akceptuje a prevedie úpravu môjho využívania služby podľa formulára, že ja konám nelegálne!

Frank11
Registrace: 2/2009

@Frank11

VOP jsou závazná pravidla a pokyny co a jak se má ve smluvním vztahu dělat, jaká mají účastníci smlouvy práva a povinnosti, co smí, nesmí a musí. Na rozdíl formulář je cár papíru, kterým jedna strana sděluje druhé, co chce.
Pokud společnost vlastní VOP nezná, nedodržuje a porušuj a vydá jakýsi formulář v rozporu s vlastními "pravidly", tak si o této společnosti mohu myslet jen to nejhorší, vzhledem k hrozbě citronu, zde nesdělitelné.
Bohudíky, že jsem na Silvestra se Skylinkem skončil.

ja987

@Frank11

Je potřeba formulář přečíst celý a řádně, ne jen vyplnit kolonky. Ve formuláři také podepisuješ prohlášení a souhlas s VOP.
Přečetl jsem si formulář a musím opravit můj předešlý příspěvek. Sám formulář dokazuje nelegálnost převodu karty SK na CZ bez změny uživatele a domácnosti ze SR do ČR = při sledování a příjmu signálu v SR.
Přímo ve formuláři O změně registrace prohlašuješ a stvrzuješ:
"že som jej NOVÝM vlastníkom"
Pokud jsi byl i původním vlastníkem té dané karty, tak už toto Tvé prohlášení není pravdivé, protože při první registraci karty si prohlásil a podepsal: "prehlasujem, že ju budem používať pre príjem televíznych programov na území Slovenskej republiky, a to len pre svoju osobnú potrebu a súčasne sa zaväzujem neumožniť, či zamedziť jej používanie tretej osobe"
Takže bezdůvodným (mimo stěhování, či odchodem za prací, či milenkou..) podáním žádostí o změnu registrace vlastní karty už porušuješ to, co jsi sám slíbil a podepsal.
A ve formuláři O změně registrace dále podepisuješ, že souhlasíš s VOP Skylinku CZ nebo Skylinku SK, podle toho, který stát ve formuláři uvedeš jako místo instalace. (Místo instalace je domácnost, kde je karta vsunuta do přijímače, kde satelitní signál přijímáš a tedy kde se díváš na TV) Takže tady opravdu není co řešit.

ja987

RE: Skylink SK - česká adresa

To máš nějakej divnej formulář, protože v tom standardním v CZ účtu je nahoře volba, jestli se to týká novýho vlastníka nebo stávajícího, a to pak zaklikneš.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Hovoríme o slovenskom formulári.

ja987

Tak to je divný, protože snad i ve slovenským formuláři by se mělo počítat s tím, že potřebuju sám u sebe udělat nějakou změnu. A myšleno změnu takovou, kterou si jenom nepřepíšu v údajích, např. změna příjmení nebo právě změna regionu, ale u své vlastní karty. Když jsem to nedávno dělal, tak v CZ formuláři ta položka, jak jsem psal výše, byla.

PoldaS

@PoldaS

Vdyť ti to říká,že jde řeč o slovenským formuláři,ani v našem nemůžeš třeba změnit příjmění,zkus to

korkoran

Řeč je o tom, jestli se dají vybrat položky

Změna uživatele (nový vlastník)

Změna registračních údajů (původní vlastník)

V CZ formuláři to jde.

PoldaS

Možnost volby regionu CZ nebo SK Skylink zrušil. VOP CZ, VOP SK a formuláře český i slovenský to říkají jasně.
Při změně registrace každý prohlašuje a podepisuje:

"...že karty budu užívat pro příjem televizních programů v Místě instalace vyznačeném na této žádosti, a to pouze pro svou osobní potřebu.."

Stačí si důkladně přečíst VOP, celý formulář a co každý prohlašuje a podepisuje.
Místo instalace je tam, kde mám kartu v přijímači a čučim na televizi. Mít registrovanou kartu třeba v Kardašově Řečici a kartu užívat třeba v Trenčíně je již současné době NAPROSTO NELEGÁLNÍ a přes to nejede vlak. Že se to tak neděje a spousta lidí to porušuje, je otázka jiná. Kde není žalobce, tak není soudce, tak hlavně o tom tady všichni pište v rozporu s PRAVIDLEM 3 parabola.cz.

ja987

@ja987

Citujem zo slovenského formulára Žiadosť o zmenu registrácie (aj český je už rovnaký):
" ... a že kartu budem používať pre príjem televíznych programov na území vyznačenom na tejto žiadosti..."
" ... a že súhlasím so Všeobecnými obchodnými podmienkami Skylink pre Českú alebo Slovenskú republiku v závislosti od zvoleného miesta inštalácie...". Opakujem "v závislosti od ZVOLENÉHO miesta inštalácie". Nerozumieš???
Ja fakt nechápem o čo Ti ide. Skylink Ti niečo umožňuje na jeho vlastnú zodpovednosť a Ty do toho stále len rýpeš a rýpeš. Chceš dosiahnuť stav, tak ako to bolo kedysi, že na sledovanie českých programov si potreboval kartu s trvalým bydliskom v ČR??? Aspoň v tomto sa Skylink snaží zjednodušiť sledovanie programov svojim abonentom opačných regiónov takýmto spôsobom, ale Tebe sa ani to nepozdáva.
Prosím Ťa nerieš to, lebo na to doplatíme všetci! Ak si taký totálny poctivec, tak sa riaď len samotným VOP a nepouži možnosť, ktorú Ti poskytuje oficiálny formulár "ŽIADOSŤ O ZMENU REGISTRÁCIE dekódovacej karty Skylink".
Veľmi by ma zaujímalo, či si vo všetkom taký zásadový.

Frank11

@Frank11

Zase jsi to nedočetl do konce:
„místo instalace“ je místo, pro které si Uživatel kartu
registroval a kde bude službu Skylink užívat, přičemž
místem instalace může být jen území České
republiky. Rv Rv

korkoran

pro jistotu slovenské VOp

Poskytovateľa;
„miesto inštalácie“ je miesto pre ktoré si Užívateľ
kartu registroval a kde bude službu Skylink používať,
pričom miestom inštalácie môže byť len územie
Slovenskej republiky.
Kdyby jsi to četl celé,nemusel by si se hádat :((( :((

korkoran

@ja987

A to platí už od roku 2014 od 1.7. :laughing:

korkoran

@Frank11

Chápu to a velice dobře. Poskytovatel dává možnost uživateli zvolit si místo, kde bude kartu užívat. Uživatel napíše do formuláře své zvolené místo užívání a prohlásí a podpisem potvrdí, že kartu bude fyzicky užívat je na tom, ve formuláři uvedeném místě, a jen tam a nikde jinde. Jak jednoduché.

ja987

@korkoran

Máš pravdu a ještě to mnohým od 1.7.2014 nedošlo.

ja987

@ja987

" Uživatel napíše do formuláře své zvolené místo užívání a prohlásí a podpisem potvrdí, že kartu bude fyzicky užívat je na tom, ve formuláři uvedeném místě, a jen tam a nikde jinde."

Áno, oficiálne je to presne tak. Predtým si napísal:
" Možnost volby regionu CZ nebo SK Skylink zrušil."

A to nie je pravda!!! Užívateľ má možnosť si vybrať región zmenou registrácie. Preto je na Žiadosti o zmenu osobitná položka Miesto inštalácie / mena. Keby táto možnosť neexistovala, tak položka Miesto inštalácie/mena by bola zbytočná a stačilo by miesto trvalého bydliska. Takže občan SR môže oficiálne používať pôvodne slovenskú kartu v ČR (nemusí tam ani pracovať, môže tam mať chatu) a naopak.

"Mít registrovanou kartu třeba v Kardašově Řečici a kartu užívat třeba v Trenčíně je již současné době NAPROSTO NELEGÁLNÍ..."

A kedy to bolo legálne??? Tvrdil som ja niekedy niečo také? Môžeš ma citovať? Na to, že sa to zneužíva, aj keď je to prakticky nekontrolovateľné, som nikdy netvrdil, že je to legálne!
Oficiálne sa karta NIKDY nesmela používať v inom, ako uvedenom regióne, v súčasnosti mieste inštalácie! Tak, ako sa oficiálne nesmie používať mimo územia SR a ČR!
Ale raz sa môže stať, že položka "Miesto inštalácie/Mena" z formulára vypadne a až potom nastane to, ako si napísal:
"Možnost volby regionu CZ nebo SK Skylink zrušil".
Pomerne veľa abonentom Skylink-u to znepríjemní život, ale Ty už potom budeš asi spokojný.
"Jak jednoduché".
Ešte ma tak napadlo, ako by si sa Ty vysporiadal s vyplnením formulára pri zmene bydliska v rámci ČR? Však by si nebol NOVÝM majiteľom karty! A v žiadosti musí byť NOVÝ majiteľ karty!

P.S. Vo VOP sa tiež píše :
"4.5. Uživatel se zavazuje a je povinen...4.5.5. využívat službu Skylink výhradně pro svou vlastní potřebu, resp. pro potřebu členů své domácnosti, a současně se uživatel zavazuje neumožnit a zamezit užívání karty jiné osobě bez souhlasu poskytovatele".
Takže keď k Vám prišla návšteva, tak si okamžite vypínal Skylink a svojim deťom si zakázal sledovanie Skylink-u s ich kamarátmi?

Týmto považujem našu komunikáciu za vyčerpanú.

Frank11

@Frank11

Ano, končím s Tebou tuto diskuzi. Komu není rady, tomu není pomoci. V ČR bylo legálně možné u registrované a používané karty třeba v Kardašově Řečici ve správě karet ZVOLIT REGION SR nebo ČR beze změny registrace. Tuto možnost Skylink při geoblokaci zrušil. V ten moment se tu objevily návody, jak sledovat v CZ programy SK, čili jak sledovat nelegálně programy v rozporu s Pravidlem 3. Když tak o ten citron stojíš, klidně to tu podrobně popisuj dál. Upřímně řečeno Ti ten citron přeju.

ja987

@Frank11

Neviem, čo chceš s týmto dokázať, karta sa smie používať len v mieste inštalácie. Takže na Slovensku slovenská karta a v ČR česká karta.
"Takže občan SR môže oficiálne používať pôvodne slovenskú kartu v ČR (nemusí tam ani pracovať, môže tam mať chatu) a naopak."
Slovenskú kartu s miestom inštalácie v SK nemôže používať v ČR, musí byť aj fyzicky na Slovensku a naopak. Aké je to jednoduché, že? Takže Skylink nerobí nič nelegálne :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@korkoran

" Zase jsi to nedočetl do konce ".
Počúvaj Ty vták. Ak tu niekto niečo nečíta poriadne, a do konca, tak si to Ty!
VOP : " 7.1. Poskytovatel si vyhrazuje právo na změnu
těchto podmínek a/nebo platného ceníku ... i v případě bude-li takováto změna nevyhnutná z důvodu technických, provozních nebo jiných důvodů na straně poskytovatele. ... Pokud není v těchto podmínkách stanoveno jinak, povinnost informovat nebo uvědomit uživatele o nových obchodních podmínkách ... se považuje za splněnou, budou-li příslušné informace zpřístupněny uživateli
na webové stránce www.skylink.cz a www.skylink.sk nebo prostřednictvím elektronické pošty nebo písemně nebo telefonicky nebo osobně".
Dostal som od Skylink-u tento E-mail :
" Vážený pane XY, u karty s číslem xxxxxxxxxx je uvedena lokace na území České republiky a měna je uvedena v eurech. Aby v budoucnu nenastaly potíže s placením, doporučuji sjednotit tyto údaje. To znamená, že je-li karta využívaná na území České republiky bude se platit v korunách, ale je potřebné měnu u karty opravit. Pro opravu měny u karty doporučuji použít Kontaktní formulář změna registrace karty Skylink, jak už uvedla kolegyně v předchozím emailu."

Podľa Tvojho zmýšľania som im mal odpísať, že pokiaľ to nebude uvedené vo VOP, tak nebudem akceptovať ich odporučenie???
Namiesto opakovania časti VOP v slovenčine, by si sa mal skôr snažiť pochopiť celý kontext VOP vo svojom materskom jazyku. Vleť naspäť do klietky, zatvor za sebou a študuj.
Divím sa, že som na Teba, po tých skúsenostiach, ešte vôbec reagoval.

Frank11

@ja987

" V ČR bylo legálně možné u registrované a používané karty třeba v Kardašově Řečici ve správě karet ZVOLIT REGION SR nebo ČR beze změny registrace."

Áno, ale NIKDY to neznamenalo, že Ti Skylink oficiálne ponúka možnosť v Kardašově Řečici sledovať programy určené pre región SR!!!
Skylink Ti len veľmi jednoduchým spôsobom dal možnosť používať kartu aj v inom regióne!!!
Už ani neočakávam, že to budeš schopný absorbovať.
A Tvoje reči o citróne sú trápne, pretože ani v jednom mojom príspevku nenájdeš navádzanie na nelegálne používanie, či zneužívanie karty. Vždy to boli len možnosti, aké Skylink poskytuje a svoje príspevky som opieral o oficiálnu komunikáciu so Skylink-om.
DEFINITIVE END

Frank11

@Frank11

Jo, máš pravdu, protože dětem a bláznům se nesmí odporovat.

ja987

@petersk

" Slovenskú kartu s miestom inštalácie v SK nemôže používať v ČR, musí byť aj fyzicky na Slovensku a naopak. Aké je to jednoduché, že?"
A čo s tým chcel básnik povedať? Však to tvrdím od začiatku!

" Takže na Slovensku slovenská karta a v ČR česká karta."
A v tomto už pravdu nemáš! Skylink umožňuje zmeniť miesto inštalácie pre používanie na území druhej republiky. Potom sa na majiteľa karty vzťahujú VOP a cenník tej republiky, na ktorú si zmenil miesto inštalácie a používania karty. "Aké je to jednoduché, že?"
" Takže Skylink nerobí nič nelegálne:))) ".
Presne tak!!! Aspoň nie v tejto veci. Ak niekto poruší VOP, tak užívatelia karty.

Frank11
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 107

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra