Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

motor SG-2100

Zdravím pánové,
asi nebudu první kdo tu napíše , že motor SG-2100 netočí, ale nějak nevím
co zkusit, protože na té pozici kde to zůstalo tak je signálově vše ok a programy jdou. Tak ani nevím kde v tom případě hledat chybu. Jestli byste mě mohli prosím pokopnout, ale ne do zadku pokud možno :-)

Děkuji Vám

harry88
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor SG-2100

No tak první věc je reset motoru.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Pozri na motore aka kontrolka svieti.zelena či oranžova.a skus ručne pridržat tlačitka či sa pohne vychod zapad.či nie je chyba v elekt.ak sa pohne skus ten reset

RATT
Registrace: 11/2015

Ahoj, tak jsem zkusil reset a svítilo zeleně , motorem šlo hejbat ručně ( tlačítkem na motoru ) , ale přes DO nereagoval , tak jsem to resetnul ještě jednou a už pak nesvítilo nic. tím pádem ani ručně hejbat nešlo. tak jsem to oddělal a dal na tvrdo a tedka se v tom jdu hrabat :/ Mám ho 6 let cca.

harry88
Registrace: 2/2012

PowerTech DG 240

Když už je zde tohle téma tak se zeptám.Mám motor PowerTech DG 240 a začal blbnout a to tak,že pokud jedu od východu na západ tak je vše ok ale jak jedu ze západu na východ tak často nedojede na pozici.Musím zadat sat.pozici o jeden satelit dál kde samozřejmě taky nedojede a následně vrátit na pozici na kterou jsem chtěl.Vyzkoušeno na několika sat.přijímačích a vždy se to tak chová.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous
Registrace: 1/2006

@Jarous

Jarouši !
Skús jestli čep nemá veľkou vůli,už dávno jsem to neměl v rukou...na netu si zadej typ a pod aerialem je pdf . Přeji
úspěch !!P. R^

ralp5
Registrace: 9/2007

@harry88

Měl jse podobné problémy, otevřel jsem to a z externího zdroje jsem připojením proudu přímo na "svorky" motoru jím několikrát protočil na obě strany, trochu namazal převod a zase to běží ..... zatím asi dva roky ;)

Tondach
Registrace: 3/2004

@harry88

To jsem rád, že nejsem sám, kdo má s tím problémy. Koukni do diskuze o něco zpět. Jenomže já jsem to zatím moc nevyřešil. Myslím si, že u mě to dělá přijímač, ale není to 100%. Nyní mě pošle kolega ten stejný, tak to vyzkouším a uvidíme. Také mě zůstane na nějaké pozici a nikam se nechce hnout, ovšem stačí ho připojit na jiný přijímač a jede. Určitě to jezdí lépe a spolehlivěji na USALS, než na Diseqc 1.2. Tím se to jenom zblbne. Nechal bych to připojené na ten, co s tím točí, ale ten není HD.

sateliťák
Registrace: 2/2006

Usals nieje tak presny ako disegc.mne zvykne motor postat ak odpojim kabel od zapnuteho prijmača.potom ho musim resetovat.možno to je aj tym ak skušate pripajate ine prijmače.

RATT

@RATT

Kecáš,usals jde přesně,pokud ho dobře nastavíš!

Prosat
Registrace: 8/2005

Pokud je dobře nastavený motor a parabola, tak USALS jede dobře, také jsem tomu moc nevěřil. Ještě dobře nastavit tu zeměpisnou polohu, na té šířce moc nezáleží, ale na délce ano. Změnou té délky se dá dohnat i odchylka paraboly (východ-západ), dokonce i hodně. Takže na 13°E tě to změnou klidně najede na 19°E, nebo na 1°W, dokonce i více.

sateliťák

@sateliťák

"Změnou té délky se dá dohnat i odchylka paraboly..." přesně tak! R^ R^ R^

Tondach
Registrace: 3/2004

Hej.na silnych sat..ved pre mna si to tu točte v čom chcete ked sa vam s tym nechce hrat buchnete to tam na usals.ja si to budem v disegc.tam aj par krokmi doladim tp.na naj signal.u vas je asi doležite nech sa obraz nerozpadava a ste spokojny :)))

RATT

@RATT

Jak už jsem psál,Usals jde přesně nastavit,jen Ty to neumíš,proto to nastavuješ jinak!Od Tebe bych si nastavovat motor nenechal!

Prosat

Či tak alebo tak sedet ti to musi či to nastaviš v disegc alebo usals TY MAJSTER :))) a nie to tu doladovat všeliak zmenou dlžky v nastaveni.ja by som ti ani nič nastavovat neišiel.nastavuj si ho tyžden sam :)))

RATT

@RATT

Ty V...,do 5 minut,ne jak Ty dva týždně!

Prosat

nastavení motoru

musí být bez kompromisu,jinak je to fušeřina a zbytečná

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@RATT

Tam jsem to psal proto, že po nastavení několika družic ručně (Diseqc 1.2) se zblázní motor a je vymalováno, na Usals ne. Přesné to také je. Ale pohodlnější je ten Usals a nastavením té zeměpisné délky právě doženeš také tu přesnost nastavení. Ještě je možnost si najet Usalsem a při případně špatném signálu si přepnout na Diseqc 1.2 a dojet tam kam potřebuji.

sateliťák

@sateliťák

chlape tak neviem.mne sa ešte nestalo aby sa mi motor zblaznil.ak dam reset musim všetky sat.v disecg nastavit nanovo.doladim na naj sig.na najsl.tr.uložim a tak mi to aj v disegcu natača bez problemov.ak je noha vybita je tam neaka vola aj v tedy sa zvykne prejavit ta nepresnost že aj vaha par.potiahne viac za poziciu.a doladovat to zakaždym v menu prij.menenim dlžky sa mi zda byt nepohodlne.ak mam dlžku 18.1 musim aj motor nast.tak asi sa to neudava len tak.nemožem motor nast.na 19.2 potom to vidiš na kraj.sat.motor musi opisovat čo najpresnejšiu drahu sat.

RATT

@RATT

No já zas nevím, co nechápeš ty. Na to ruční nastavení to funguje tak na cca6 pozic ale přidáním další to zblbne a točí si to potom kam chce. Ten počet nevím přesně, ale je to tak. Vyzkoušeno několikrát.

sateliťák

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra