![]() |
|
Hudební dramaturgie RadiožurnáluZdravím kolegové. Zajímal by mě vás názor na hudební dramaturgii na Radiožurnálu. Tuto stanici poslouchám dvakrát až třikrát týdně při celodennich cestách autem kvůli dopravnímu zpravodajství. Po hudební stránce je to však již několik let katastrofa. Neustálé omylani stejných písniček. A to jak říkám,poslouchám to max.třikrát týdně. Četl jsem nějaké diskuze na internetu a zjistil jsem, že na stížnosti posluchačů nereagují. Začal jsem raději poslouchat Cro Plus. Dopravní info je tam také a nemusím dokola poslouchat stále stejné odrhovacky. |
acce
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 1 095 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluProgramuje to člověk, takže určitá stopa tam bude vždy. Stejné i horší je to i na ostatních stanicích. Nejhorší z mého pohledu na Impulsu. ČRo1 hraje divně především cizí skladby, tuzemské až na opravdové výjimky mi nevadí.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluNo Impuls je kapitola sama o sobě. Na druhou stranu,proti gustu..Nicméně u Radiožurnálu mám pocit,že se zasekl po hudební stránce někde v roce 2012 a nehodlá vyjít ze svých zajetych kolejí. Jasně,je to veřejnoprávní médium,ale to snad neznamená že občas nemůže vybocit ze šedi svých,,prověřených hitů " a osvěžit posluchače něčím jiným. |
acce
![]() |
|
@acceUpřímnš řečeno vám "závidím" ty starosti ...ale třeba taková Antenne Bayern pak taky "zamrzla" v minulosti. Jsou to prostě stanice zaměřené na všechny věkové kategorie i proto, že vysílají dopravní zpravodajství.![]() |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
@TondachTomu rozumím a samozřejmě pokud chci poslouchat jiný typ hudby než tzv.střední proud,mám ještě naštestí možnost přeladit i když výběr se neustále zužuje,díky neustálému spojování rádií do tzv.Hitrádií,viz.v nedávné době příklad Kiss.Nečekám,že na Radiožurnálu budou hrát Heavy metal,ale to už i ta Dvojka má podle mě pestřejší hudební výběr. |
acce
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluDnes jede většina rádii v klasickém mainstreamu a někerá opravdu zamrzla někde v 80.-90.letech.Slyšet kvalitní současnou hudbu nebo klubovou,alternativní je skoro nemožné.Pryč je doba porevolučního pražského Radia 1,což je velká škoda.Rádio neposlouchám,kupuji si to,co mě zaujme. |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluAntenne Bayern se mi poslední dobou taky vzdálila, možná to bude tím, že stárnu...:) To samé Ö3. Radio LIFE a MusikSender 886 mi sedí pořád. Čím dál bližší mi jsou OÖ Region, ČRo2, Bayern1, takže ten věk hraje nejspíš roli.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluRadiožurnál jsem přestal poslouchat, protože variabilita skladeb neexistuje. Např. od Ozzyho Osborna ČRo zná jen jedinou skladbu - Dreamer, kterou jsou schopni omílat každodenně celý týden. V poslední době dávám přednost regionálním studiím, kde se neprobírá celostátní politiky, a zásadní zprávu, o vybagrování rybníka v Horní Dolní snesu lépe, než ty stálé úvahy coby, kdyby, na celostátním vysílání. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
konas...ano, ta selekce je strašná.Stevie Wonder - 2(z toho jednu v duetu) ABBA - 3 Beegees - 2 Beatles - 3 apod. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluPřesně tak.I sebelepší píseň dokáží znechutit neustálým omíláním dokola.Současný hudební dramaturg Petr Král je tam od roku 2012 a svého předchůdce vystřídal po stížnostech posluchačů na stále se opakující písně. Za pět let to tedy moc nevylepšil.Jeho hlavní motto:Nebudeme hrát Vondráčkovou sice splnil,ale ač nejsem rozhodně její fanoušek,tak bych si ji poslechl raději,než stále stejné hity od ZAZ,Roxette atd. |
acce
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluOny ty regiony jsou zábavné, za nejlepší bych označil Hradec Králové, kde jsou vyloženě pozitivní a příjemní moderátoři, a hrají sice také staré věci, ale připomněli mi třeba Frankie Millera, takže jsem hned mazal do antikvariátu pro vinyl. Úsměvná ovšem byla dvojice Alain Barriere+Noelle Cardierová, jejich hit: Tu t´en vas - to je ve stylu Eva a Vašek francouzsky.![]() |
konas
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluZkus Regina DAB Praha---ta je nejlepsi a je tam vse co potrebujes.J. |
janjan
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 139 |
![]() |
|
@janjanTu občas doma poslouchám. Ovšem jde mi hlavně o poslech v autě a tam je DAB ještě v plenkách. |
acce
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluKdysi přinesl redaktor do studia kupu desek,ze kterých vybíral hudbu,dnes je to naprogramované. |
hugo51
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 143 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluDAB je sice budoucnost, ale současné FM, na 60let starém elektronkovém rádiu, mu dá poslechově zásadně na zadel. |
konas
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluTak a původní téma je v (nevhodné slovo)i...:))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluI takový Čas rock usnul někde v 80.letech. Omílají tak od.20i kapel 4 skladby pořád dokola.Děs a hrůza. |
mcm1
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 858 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluTakto to bohužel dělají naprosto všechna rádia. Např. u Frekvence 1, přesně vím, která písnička v kolik hodin zazní, protože od pondělí do pátku, je playlist naprosto stejný. Na FM Plus je to stejné, a vrchol obludnosti je E2, která je schopná omílat 40 skladeb pořád dokola.![]() ![]() 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 011 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluDobrý je Noční proud na ČRo2. Mohl by ale začínat dříve, např. už ve 22:00 a ne až po půlnoci. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluNojo, kdo by pořád v počítači měnil playlisty, a přepočítával stopáže. To je opravdu zatracená dřina. Dříve, když se vysílalo z pásků, a dvou magnetofonů na střídačku, to by byl, pro dnešní redaktory neřešitelný problém. |
konas
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluNo, bylo to kdysi horší, teď už by fakt zase mohli změnit playlist...![]() |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
Frekvence 1Ani Frekvence 1 není pozadu co se týče neustálé opakování stejných skladeb. Např. píseň - Mike Oldfield - Moonlight Shadow ft. Maggie Reilly zde hrajou snad 15 let (často i dopoledne u Pokondrů) a někdy i 2x denně. Olfielda mám rád ale tohle je už trochu moc.Hudební dramaturg F1 má asi nějaké kačky za tohle neustálé odrhování stejné písně.. Jako by Mike Oldfield neměl od 70 let co muzicíruje doposud jiný hit..![]() ![]() |
esik33
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 183 |
![]() |
|
jak kdyRadiožurnál volím v práci hlavně jako nejméně rušící kulisu, kvůli zprávám, počasí, dopravnímu zpravodajství a mluveným pořadům. Uvedený příklad Ozzy:Dreamer sice sedí, ale není pravidlem. Nejvíc NEJVÍC! záleží na tom, kdo má zrovna "službu" jako hudební pouštěč. Pokud RŽ skutečně v zaměstnání posloucháte někdy žasnu, že hrají tak blbě a někdy celkem obstojně dobře = kterej pouštěč playlistu má zrovna službu. Jasně slyším opakující se mustr. |
mesab
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
MesabŽádný pouštěč nemá na výběr hudby v ČRo vliv!!!!On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@Saxonplay list je neměnný ? Jednou hrají na h*v*o, no a někdy celkem dobře např. def leppard hysteria, shakespiers sisters, marcela detriot, rem, ozzy:mama. Můj dojem posluchače je, že někdy humus někdy dá se. Play list je nekonečný automat, který nikdo neřídí? |
mesab
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: Hudební dramaturgie RadiožurnáluVy ještě v dnešní době posloucháte rádio ?![]() |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |