Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Hudební dramaturgie Radiožurnálu

Zdravím kolegové. Zajímal by mě vás názor na hudební dramaturgii na Radiožurnálu. Tuto stanici poslouchám dvakrát až třikrát týdně při celodennich cestách autem kvůli dopravnímu zpravodajství. Po hudební stránce je to však již několik let katastrofa. Neustálé omylani stejných písniček. A to jak říkám,poslouchám to max.třikrát týdně. Četl jsem nějaké diskuze na internetu a zjistil jsem, že na stížnosti posluchačů nereagují. Začal jsem raději poslouchat Cro Plus. Dopravní info je tam také a nemusím dokola poslouchat stále stejné odrhovacky.

acce
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Hudební dramaturgie Radiožurnálu

Né,jedině ladím Český rozhlas stanice Rádiožurnál !
Je to jediný rozhlas mezi rádii.
Rádio se opravdu v dnešní době poslouchat nedá.
Viz.Impuls, Frekvence1 nebo pubertální E2 :dead:

Old Master
Registrace: 1/2005

Playlist generuje SW Selector, kritéria mu určuje hudební dramaturg. Playlistem je řízen výběr audiosouborů v odbavovacim DAW Dalet. Zvukař, DJ, či jiná osoba u vysílacího počítače může audiosoubor buď pustit, regulovat hlasitost, či stopnout. Samostatný hudební výběr lze pouze ve speciálních hudebních pořadech samotným autorem pořadu. Takové pořady na ČRo1 nejsou. Na ostatních stanicích ČRo ano.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

No, a v tom je právě to čertovo kopýtko. Záleží na tom, jak velké penzum skladeb, z ktrého Selektor vybrá, je v Daletu uloženo. Čím míň jich tam je, tím častěji se opakují.
Osobně jsem přestal RŽ poslouchat ještě v době působení předešlého hudebního redaktora. Slyšet každou chvíli zpívat L. Filipovou, že ,,Bylo letní parno a že šla na plovárnu džbán,, nebo Dancing Queen od ABBY se mi skutečně zajídalo a ze zmíněných, jinak docela hezkých písní, se mi dělalo zle.
Dle reakcí na zdejším foru je vidět, že se na RŽ, co se hudby týče mnoho, nezměnilo....
Pokud mohu doporučit, tak ČRo plus je výborná stanice. Poslouchá se jedním dechem, a samotného mě překvapilo, že mi tam hudba ani neschází. A pokud mi občas v rozhlase přece jen chybí, ladím stanici Praha - záměrně píšu Praha :) Tady problém s dokolečka omýlanými skladbami není až tak dramatický...

standafor
Registrace: 10/2009

V Daletu je uloženo skladeb hodně, určitém víc, než se hraje. Na CRo1 je pro mě důležitější mluvený obsah, hudbu poslouchám jinde....

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Souhlasim, ze Radiozurnal hraje dobre ale strasne omezeme. Tim dobre myslim primerene zamereni stanice.

ivovi0
Registrace: 11/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra