Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nastavení paraboly

Zdravím.Mám dotaz.Na jedný parabole chytám 4,8-13-19,2-23,5-28,2.(mám tam diseqc 8/1 a na druhý parabole chytám 1W.Chtěl bych zkusit třeba 4W a nevím jak to udělat.Mám ještě diseqc 4/1.Nechci dávat zase 30 m koaxu.Ženská už takhle řve,že to je jak u ......Předem díky.

taipan1
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení paraboly

A co ti brání použít ten 8/1 DiSEqC na pro všechny pozice dohromady? Teď máš 6 a chceš jednu přidat, to budeš mít i pak jednu pozici rezervu. Další varianta je dát tu druhou parabolu na motor, máš pak celý orbit + často používané pozice napevno. Vše se dá opět sloučit do toho jednoho 8/1 DiSEqC. Já to tak mám a spokojenost.

tekapo
Registrace: 1/2016

Udělat to jde, ale jen s některými receivery. Pokud tvůj neumí kombinaci diseqc povelů v pořadí uncomm-comm, tak ti to fungovat nebude.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

RE:nastavení paraboly

ahoj ! dobře Ti píše tekapo,máš tam místo na další lnb !
Přeji úspěch !P. R^

ralp5
Registrace: 9/2007

Saxon

Mám Ariva 203.

taipan1

Niečo podobné tu mám aj ja, 8/1 potom 15m kabla a 4/1. Funguje v pohode, Ariva 200 to dokázala prepnúť, tak hádam aj 203 to zvládne. ;)

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

RE:Nastavení paraboly

Tak dík chlapi,nějak to vymyslím.

taipan1

@taipan1

Pokud teď už funguje zmíněných 6 pozic, tak přidat další (i dvě) nbude snad problém !

Warpik
Registrace: 9/2016

Myslím, ze vas několik nepochopilo jeho instalaci. Nechce tahat další koax od druhé antény...

On Air!

Saxon

Řešil bych to a řešil jsem to tak i já motorem. A ušetříš jednu parabolu i kabel. Bohužel však - jeden motor - jeden přijímač.

Bastlir
Registrace: 1/2008

@taipan1

Udělej to jak ti radí nick tekapo ... nyní máš 6x LNB, tak zapojíš do switche ještě další 2 a je to. Od paraboly ti furt povede jen jeden svod (koax) k přijímači ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

ivo2001

ale on nechce taha druhý koax od té druhé paraboly k té první, co je u ní 8/1-in. Jestli jsem to správně pochopil.
Protože ta druhá je nejspíš namontovaná jinde(30m):)

On Air!

Saxon

Také to tak chápu - příjem téměř z celého orbitu a jeden kabel - jeden přijímač.

Bastlir
Registrace: 1/2008

Saxon

Přesně tak.Myslel jsem,že bych na druhou dal ještě 1 lnb a diseqc4/1 a jde mi o to jestli by to fungovalo.

taipan1

Taipan

Já jsem to pochopil a taky jsem ti odpověděl. Jestli to umí tvá Ariva nevím, nikdy jsem je nemontoval.

On Air!

Saxon

@Saxon

Aáá ... já jsem to pochopil asi blbě. Ale jinak máš pravdu, na linuxech to není problém nastavit ... taky to mám ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Za zkoušku nic nedáš

Jde o to, jak ovládáš Diseqc 8/1, zda Diseqc 1.1 nebo "motorovými povely" Diseqc 1.2.

Vzdálená parabola má:
1W, Diseqc 1.0, povel A nebo povel 1
4W, Diseqc 1.0, povel B nebo povel 2,
společný výstup 30m kabelem do vstupu přepínače 8/1.
Možné kombinace:
Nastavení všech LNB obsahuje Diseqc 1.1, některý z povelů 1 až 8, LNB blízké paraboly mají Diseqc 1.0 vypnuto, LNB vzdálené paraboly mají výše uvedené povely Diseqc 1.0, tedy 1 a 2.
Poznámka: LNB 1W a 4W mají stejný povel Diseqc 1.1

Nastavení všech LNB obsahuje Diseqc povely 1.2, poloha jedna až osm,LNB blízké paraboly mají Diseqc 1.0 vypnuto, LNB vzdálené paraboly mají výše uvedené povely Diseqc 1.0, tedy 1 a 2.
Poznámka: LNB 1W a 4W mají stejnou polohu Diseqc 1.2.

Návod v Arivách nedoporučoval používat najednou oba typy Diseqc 1.0 a 1.1. Jednou jsem to zkoušel a šlo to!
Pro zkoušku zařadíš na 1W do cesty další přepínač Diseqc a provedeš cvičení s povely. Pokud Ti bude hrát 1W, pak je naděje, že má smysl se dát do 4W.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

Tak z toho jsem jelen.Moc tomu nerozumím.myslím že tam mám nastaveno diseqc 1.1.Pak je tam cascade 2 a mám zapojeno port 1 2 3 4 5 z první paraboly a port 6 z tý druhý.

taipan1

Tak tedy

odpoj port 6, vezmi přepínač Diseqc 4/1, jeho výstup dej na port 6 a 1W připoj na vstup 1 Diseqcu 4/1. Pro 1W nechej v Arivě povel "port 6" a navíc přidej Diseqc 1.0 "A" nebo "1".

Když to bude hrát, vyzkoušej další cestu, 1W zapoj až na 2. vstup Diseqcu 4/1 a navol Diseqc 1.0 na "B" nebo "2". Tak si ověříš, že i další LNB může být zapojen na Diseqc 4/1.

Pochopil???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost

Dík.Snad jsem to pochopil.

taipan1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra