![]() |
|
Nastavení stahování EPGProsím o radu jak správně nastavit na sat. přijímači stahování programového deníku. Mám TechniSat Digit ISIO STC a 3 možnosti stahování: internet, satelit a kabel. Na přijímači přijímám satelitní programy z HotBirdu 13° (polské programy), Astry 19,2 (německé) a české programy z kabelovky. V nastavení mám: internet s adresou sfi.technibutler.de, satelit: HotBird a transponder polské TV a u kabelovky kanál CT1. V EPG mám chyby (mezery), resp. např. program do 21 hod. a pak až od např. 06:00 hodin následujícího dne. Díky za rady. |
tadek01
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Nastavení stahování EPGprijímač umožňuje nastaviť tri zdroje EPG - to je pokiaľ operátor poskytuje kompletný balík EPG, resp. SFI+ poskytované technisatom - to je ca 30 staníc nemeckých s rozšíreným EPG včítanie fotografií.Okrem toho pre zvyšné stanice láduje EPG z jednotlivých programov. zdroj 1 nechaj tak ako ho máš, t.j. technibutler zdroj 2 by mal byť SFI+ zo satelitu - Astra 19.2E, TP12601 zdroj 3 nie je potrebný takto EPG stiahne SFI+ a zvyšné stanice načíta priamo. čas načítania dávam poobede pred tým než prichádzajú členovia rodiny domov z práce 14:00hod - čas načíania sa pohybuje bežne 30÷50 minút. Daj vedieť, na ktorých staniciach máš tento problém, vyskúšame. V jednom z FW bol tento problém u markízy HD, novy HD. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Nastavení stahování EPGsorry, zdroj2 je samozrejme Astra19.2E, TP12604/H/22000, PID1270, ID12345. Tento je tam ale prednastavený ako default.zdroj3 nemám nastavený, nie je to potrebné. overenie funkcie môžeš urobiť menu-nastaveni-programovy denik-OPT-STAV kde máš kompletný report posledného sťahovania EPG. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Díky za pomoc, stahování jsem měl nastavené na 2 hod. v noci, ale to asi nemělo vliv na mezery v časech. Nastavil jsem to podle tebe na odpoledne, uvidím, jestli to pomůže. Jak jsem psal, na některých polských programech mám např. program do 21 hod. a pak až od rána. |
tadek01
![]() |
|
tadekprepnutie z 02:00 na iný čas určite nepomôže.daj konkrétnu stanicu pokiaľ ide na 13E môžem to vyskúšať, či je chyba v EPG alebo bug v SW ktorý bol odstránený. Ja PL stanice nemám naladené žiadne - mám dostatok CZ/SK staníc takže neviem kam sa ti mám pozrieť. Máš v tom posledný SW? Keď dobre chápem je to DIGIT STC 4k ? |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Ano, mám Digit STC 4K, SW mám 2.68.0.4 (3217). To EPG se mi už srovnalo, ale třeba na Polsatu HD (11158, V, 27500, 8PSK)EPG nabíhá postupně a pomalu, totéž na TVP 2 HD (12265, V, 27500, 8PSK). Při otevření EPG je tam program třeba do 14 hod. a pak během několika minut naběhne třeba do večera. Přesto děkuji za rady. |
tadek01
![]() |
|
tadekvyskúšam ti to večer.technisat pri nahrávaní EPG v nastavenom čase prebehne všetky nastavené programy a na každom "čaká" určitý čas na EPG informáciu. Potom sa posunie na ďalší program/TP. dobre to vidíš, keď spustíš ručne download EPG na percentách, ktoré pribúdajú. Potom vezme dáta a prepíše v pamäti staré uložené dáta - z minulého dňa. ak si mal zapnutý prijímač v danom okamihu keď malo bežať sťahovanie tak toto sa nevykoná. pokiaľ prevádzkovateľ daného programu posiela EPG informácie "pomaly" tak za daný čas stihne prijímač dostať len čas informácie a uloží ju. Môže sa stať, že máš program v piatok uložený napríklad na dnes a napríklad utorok, stredu budúci týždeň. sobota-pondelok chýbajú, pretože info v danom čase neprišlo. toto uvidíš napr na tom TVP ak zapneš prijímač na CT1 a zobrazíš EPG. naskáč v EPG na TVP a sleduj čiaru medzi dňami ktorá zobrazuje na ktré dni je EPG uložené. vráť sa na ČT1 - stlač OK aby si mal na ľavej strane zoznam programov, potom zelené tlačítko aby v pravej časti bol zobrazený EPG. teraz šípkou v ľavej časti zoznamu choď na TVP - prijímač na pozadí prepne na TVP a ty uvidíš na pravej strane v EPG ako sa doplňajú programy. Toto nie je o nastavení ani bugu v technisate ale o množstve dát EPG ktoré sú vysielané v streame daného kanálu. riešením by bolo jedine predĺžiť čakacie časy (čo sa v menu nedá), tým by ale sťahovanie trvalo neúmerne dlho. po naladení daného programu sa EPG doplní a máš ho teda kompletné, ale technisat ho neukladá do pamäti pri vypínaní. takže pri ďalšom zapnutí tam bude opäť len časť uložená pri pravidelnom ukladaní EPG. u programov skylink, digi, nemecké 19.2E beží načítanie veľmi rýchlo a program na 8 dní resp. 28 dní u nemeckých programov je tam behom pár sekúnd. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Díky za obsahlé informace. Pokud to neodporuje pravidlům tohoto fóra rád bych získal tvůj e-mail. Vím, že se zabýváš Technisaty, já jsem jich měl již několik, ale v tomto oboru jsem amatér a rady a nové informace přivítám. Sledoval jsem také tvoje příspěvky na TVFreaku. |
tadek01
![]() |
|
tadekEPG na tom TP je zrejme vysielane s velmi nizkym objemom dat. nacitanie epg u TVP2HD trva minuty.ale napr Polsat vidis ako bezi linka medzi dnami, 7dni trva par sekund. pokial potrebujes pisat spravy tak mi napis SZ na tom fore kde ti to ide napisat pretoze vidim ze tu ich nemas aktivovane. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2Díky za pomoc, co znamená SZ a kde to aktivovat? A na TVFreaku již nefunguješ? Jsou tam staré příspěvky a neni nic o modelu Digit ISIO STC 4K. |
tadek01
![]() |
|
tadekSZ je soukrová zpráva. pokiaľ to máš aktivované na tomto fore, vedľa nicku sa zobrazuje obálka resp. v menu na tejto stránke máš položku soukromé zprávy. Nevýhodou tu na parabole je, že sa správy mažú po 7 dňoch...na frejku samozrejme fungujem rovnako ako pred tým - tam má každý automaticky možnosť posielať SZ, nie je to potrebné nastavovať zvlášť. máš tam aj vlákno k STC 4k, posledný príspevok je určite z tohto týždňa. |
Dagy2
![]() |
|
ad software STC4ksú minimálne 2 novšie SW než máš v tvojom prijímači |
Dagy2
![]() |
|
![]() |