Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Rozbočenie signálu z viacerých pozícií

Zo 4 pozícií/23,5E-19,2E-13E-1W/ chcem rozviesť signál do 3 sat. tunerov v rôznych miestnostiach. Aký kúpiť diseg alebo switch, prípadne ako to spraviť?

masto
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Switch

17/4 a máš to!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE:Rozbočenie signálu z viacerých pozícií

Kúpiš 4x quad LNB + 3 diseqC prepínače 4/1.

Dalšia možnosť 4x quatro do multiprepínača na 4 sat pozície s príslušným počtom výstupov (výstupov o niečo viac,ak kupiš viactunerové prijímače)
Napr.- Multipřepínač MS17/8PIU-6 V10

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

RE: Rozbočenie signálu z viacerých pozícií

masto, mám to ako píše rasto.
4xdiseqC a 4 samosatatné káble pre tunery. diseqC stával niekedy majland, teraz som kúpil za asi 4E v Alze všetko v pohode fičí.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Rozbočenie signálu z viacerých pozícií

Ďakujem, myslel som si že by to mohlo byť ako píše Rasto, ale dúfal som že sa to dá aj jednoduchšie, hoci toto je tiež jednoduché.

masto
Registrace: 9/2006

masto

4xdiseqC je jednoduché zapojenie, jednoducho sa ti bude hľadať závada keď niečo nepobeží, pretože budeš môcť kombinovať a vymieňať medzi sebou diseq-y, LNB, káble.
jediné čo je "nepraktické" je že budeš mať 16 káblov z čumáka paraboly (ale tie by si mal vždy) niekam k prepínačom a potom miesto na montáž 4xdiseqc. Ale oni sú dnes podstatne menšie než pred 10 rokmi.
Multiswitch je krásne riešenie ale keď nebude fungovať je jednak drahý na výmenu kvôli trebárs jednomu portu a pri hľadaní problémov nebudeš mať s čím porovnať.
jednokáblové riešenie, ktoré by bolo úplne super je len pre dve družice :((

Dagy2

To Dagy2

Čo máš na mysli týmto: "jednokáblové riešenie, ktoré by bolo úplne super je len pre dve družice" ?

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

to Rasto

parabola - 2xLNB quattro - multiswitch "one cable solution" 9/1 - jeden kábel cez 8 tunerov
alebo multiswitch 9/2 - dva káble každý pre 4 tunery.

odpadli by 4 káble po dome a 4 (resp.8) diseqC a dali by sa použiť napr. 4 twintunery ako prijímače atd atd.

takéto riešenie je obmedzené na dve družice - pokiaľ mám info. Bohužiaľ, mne by sa zišlo pre 4 družice.

Dagy2

@Dagy2

máš s tím one cable solution 9/1 řešením nějaké zkušenosti ? Mně to připadá jako starý UNICABLE. Já zatím znám UNICABLE a jednokabelové rozvody pro SAT, na kterých se ukázaly v průběhu času jen problémy s kompaktibilitou přijímačů a uživatelé se mlátí do hlavy, že si nenatáhli klasický rozvod do hvězdy. Ale na začátku to vypadalo super, nemusely se tahat kabely

RAFI007
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra