Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Rozbočení satelitního signálu pro více LNB

Potřeboval bych poradit od zkušenějších jak rozbočit satelitní signál na dvě místa. Doposud mám 10 LBN na střeše sloučených do dvou svodů. Mám to přes Diseq sloučené tak, aby do 4K TV mi šly družice, které vysílají UHD signály. Do STB mám zas třeba 27,5°W, které TV neumí zpracovat a družice kde se UHD nevysílá. Je to jednoduché řešení, ale má to nevýhodu, že si nemohu kdekoli pustit cokoli.
Existuje nějaké jednoduché řešení, kdy bych všechny LNB sloučil do jednoho svodu a dole zas rozhodil na 2 odběrná místa? LBN jsou single. Díky.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015
Odpověď v diskusním vlákně

Musíš mít

TWIN LNB a pak to půjde.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Rozbočení satelitního signálu pro více LNB

Twin mám jen jeden na 28,2 z doby kdy chodilo BBC. To jsem chtěl mít všude. Až je budu mít, tak co pak.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

Pak už je to prosté.

Všechny LNB stáhneš do dvou DiSEqC přepínačů a po dvou kabelech to stáhneš k přijímačům. Pokud by to muselo být po jednom kabelu, tak bys musel použít konvertor, který to zvládne stáhnout po jednom kabelu. Ale jsou to zbytečně vyhozené peníze. 2 kabely jsou lepší.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Základem všeho samostatné kabely od prijímaču(TV a STB) k anteně. Pak si udělat rozpis všech příjemných pozic(družice) a rozhodnout, které družice chceš na obou odběrných místech a které pouze na jednom. Ty které mají být na obou místech musejí osazeny LNB Twin, ty které stačí pouze na jednom z nich stačí v provedení Single. Pokud ti vyjde na jedno odborné místo více jak 4 druzice(LNB), tam musíš použit relé v režimu DiseqC 1.1. Je i jiné řešení přepínat více než 4 LNB, ale vždy topit záleží na tom, jestli topit umí ovládat tvůj STB, resp TV. TV to neumí skoro žadná, nebo poměrně komplikovaně.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Slovo topit znamená to. Mám tak nastavenu nápovědu v mobilu. :)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Díky za inspiraci. Pořídit několik twin LBN bude asi nejschůdnější řešení. Jedním ze záměrů bylo také ušetřit právě ten jeden svod. Mám nahoru 7 koaxů a všechny jsou už plné. Nyní jsem si pořídil dvouvstupový FM tuner a chtěl bych se zbavit útlumu v napájecí výhybce a přepínači mezi FM anténami pro V a H polarizaci. Bohužel, další kabel tam už bez stavebních úprav nedostanu a to jsem si tehdy říkal, že 7 koaxů a doprovodný 5 párový SYKFY musí stačit. Kabelů není nikdy dost!

omar3

Dvě odběrná místa

jsou na sobě nezávislá a je požadován jejich současný provoz nebo je pouze jedno odběrové místo provozu v daný okamžik???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Obě místa jsou v provozu trvale. Na jednom mám stb, který přes modulátor dodává signál do domácího rozvodu. Druhý je pak do TV.

omar3

pak řešení Saxon,

jiná cesta není.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra