Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink předává osobní údaje klientů konkurenci?

V pondělí mi vypršelo roční předplatné balíčku, překlatné karty NEXT a serpo.
V úterý mi volali z UPC se skvělou nabídkou satelitu pro mě, ve středu mi volali z DIGI s opět bezkonkurenční nabídkou. Když jsem jim sdělil, že mám 4K televizi a mojí prioritou jsou minimálně HD kanály a ne SD mazanice, tak se obě operátorky vzápětí slušně rozloučily.
Zajímavé ale je, jak konkurenti Skylinku vědí, že mi končí předplatné? wtf??? :O

pejvl2
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

re:pejvl2

Je to zcela jednoduché. Tak jako v každém oboru je fluktuace lidí od jedné firmy k druhé, tak totéž platí o SAT platformách, kde tomu není jinak. Pendlují prostě od jednoho "čerta" k druhému a zkoušejí se uchytit.

Pro pochopení, někteří dělali dávno u CSLinku, pak přešli třeba ke Skylinku, nyní některé najdeš u Flixu, atd. Nebudu samozřejmě jmenovat, ale kdo se trošku orientuje, tak ví své...

Ovšem, co je nejdůležitější a zde najdeš odpověď na tvůj dotaz.
Dějí se takové nekalé praktiky, že si většinou "přeběhlík" přinese k novému zaměstnavateli databázi zákazníků a třeba i dodavatelů. Těžko tomu lze zabránit v době flashek a různých cloudových úložišť.

Takže už asi chápeš, proč ti volají od různých společností, ovšem s totožnou nabídkou služeb. Mimo jiné, databáze jsou dnes velmi cenné, to by ti mohli někteří povídat...
;)

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS
Registrace: 1/2006

RE: Skylink předává osobní údaje klientů konku...

Dělají to cíleně a oboustranně.
U jedné ukrajinské platformy lze předplatit oba tyto providery v rámci CZ balíčku(VIP Czech). Zde máš jistotu, že ti nikdo volat nebude.:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Max. ti policajti vykopnou v 5 ráno dveře a seberou všechno i s tebou :D

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

bbs: díky. ta fluktuace zaměstnanců včetně databáze klientů to asi vysvětluje

pejvl2

Není to fluktuace zaměstnanců, ale prostej fakt, že Skylink a další operátoři si na obvolávání nabídek najímají externí firmy, který se na toto specializují. A tyto firmy dělají i pro energetický firmy, mobilní operátory apod., takže databáze mají víc než bohatý.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

a co třeba to , že Vám někdy dávno zavolal operátor z konkurence ..vy mu řeknete , že máte předplacený balíček třeba do června ..dotyčný operátor si to poznačí do notýsku a měsíc předem Vám zavolá s tím , že vám bude končit služba :D :)ani si to nemusíte pamatovat ale je to tak

Michaellka
Registrace: 7/2015

podstatne

je to, ze z databazami klientov sa obchoduje...Davnejsie v minulosti ma zaskocilo zvonenie na moje tel. cislo. Paradoxne na tel. cislo utajene, za ktoreho utajenie som telekomu platil. Teda nemohli ho nikde a nikomu zverejnit. Napriek tomu mi volal na moje utajene, platene tel. cislo tzv. obchodnik. Udajne ho mal zo statistickej databazi, avsak ako ku nej prisiel...???

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Michaellka

a proto mi kazdy mesic volaj z tmobile jestli bych k nim nechtel prejit k pausalu prtz to tam maji poznaceny ze jeste dlouhou dobu nemuzu :)))
pravdu ma Poldas.jde o ty databaze.propojeny.prokseftovany.volaji nejaky agentury a ani nevedi komu.!

kristian1
Registrace: 7/2016

@bohus31

Niektore spolocnosti pouzivaju aj nahodny generator cisel, kde automat vytaca podla urcitej sablony nahodne cisla, takze sa samozrejme moze stat, ze zavolaju aj na utajene cislo. Operatorovi na druhej strane sa prepinaju automaticky spojenia, ktore niekto zdvihne, takze ten nema vobec potuchy, komu sa dovolal.

UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších

black13a
Registrace: 2/2009

A proto existují do telefonů aplikace. Například "Můžu to zvednout ?" a od otravných šmejdů je klid.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Poldo závistivče pořid si to taky .Proč by měli policajti kopat do dveří? Co je komu do toho co přijímám?

koax
Registrace: 2/2008

Antoš: mě právě nikdy předtím nikdo nevolal a to mám satelit tak 10 let. každopádně číslo které volalo už mám v blacklist seznamu, takže příště mají smůlu

pejvl2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra