![]() |
|
Jde vam to?Ja momentalne mrtvo na 12344, 12070. Pred chvili jeste 11797 - ten uz ted zas jde.. |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?v Praze je bouřka |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE:Jde vam toStanice ČT HD na 12.344H aktuálně bez signálu.V Německu je bouře..O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
@Saták112344 je uplink na Kavčích horách v ČT |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?Uz to zase slape. Koukam na Discovery - najednou hlaska (nikoliv z meho receiveru - teplomery OK) poor signal, za chvili no signal a za dalsi chvili uz i teplomer down.To musela byt nejaka silna bourka... |
taki
Registrace: 1/2017 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?Hned jak TP 12344 vypadl, tak jsem se podíval na meteoradar a bylo vše jasné - nad Prahou velmi silná bouřka.@Saták1: TP 11934 z Usingenu byl v pohodě. Může sem někdo znalý napsat, kde jsou uplinky k jednotlivým TP Skylinku? Pro nadcházející bouřkové období by se to mohlo hodit. VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@SirMaxna co je to dobré?,nejde,tak nejde |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?Jo dal bych si bouřku, nepršelo ani nepamatuju... |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@pierrepetrNěkdo by třeba rád věděl, proč to nejde, když nad jeho parabolou je nebe bez mráčku.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
RE: Jde vam to?Od kdy má bouřka vliv na příjem satelitního signálu?? Přece nejmenovaný garantoval 100% příjem v ČR. JEN POZNÁMKA:V terestrice jde příjem na anténu za každého počasí!! (pokud je příjemce signálu v dosahu - v ČR MUX.1,2* 95% obyvatel) |
novy
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
@novy"Od kdy má bouřka vliv na příjem satelitního signálu?"Odjakživa! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?novy@ V terestrice rozhodně nejde signál za každýho počasí, stačí námraza na anténě a jak seš někde za kopcem bez přímé viditelnosti na vysílač, tak vidíš leda čtverečky nebo tmu. A k tomu jako bonus jednou za půl roku půldenní výluka vysílače.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?novy@ - když nevím, raději mlčím.![]() |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
@neuzilDal jsem je dotaz a ihned ..... Používám nejen satelit ale na 1. místě terestriku na které přijímám 38 českých programů včetně ČT HD, 27 polských programů, z toho 5 v HD a 2 slovenské programy Jednotka HD a Dvojka HD. Tyto programy přijímám za každého počasí a v 6 místnostech!! Když mám volný čas přepnu na satelit. |
novy
![]() |
|
@novyPro pozemní vysílání se používají nižší kmitočty než pro satelitní vysílání. Kmitočty pro satelitní vysílání jsou citlivé hlavně na vodní kapky obsažené v atmosféře, tudíž čím víc tmavých mraků + silný přívalový déšť, tím je kvalita signálu nižší. Typický příklad je zrovna tato diskuse, kdy nad uplinkem v Praze byla silná bouřka a signál se nedostal ani na satelit. A proto se někdo může divit, proč za hezkého počasí v místě příjmu nejdou kanály České televize.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxDoplněk: navíc Mňam, Z24, takže 40 českých programů."Kmitočty pro satelitní vysílání jsou citlivé hlavně na vodní kapky obsažené v atmosféře, tudíž čím víc tmavých mraků + silný přívalový déšť, tím je kvalita signálu nižší. Typický příklad je zrovna tato diskuse, kdy nad uplinkem v Praze byla silná bouřka a signál se nedostal ani na satelit. " - z jakého dôvodu tedy satelitní provideťi a jeden nejmenovaný ... tvrdil, že pťíjem ze satu je na území ČR 100%???? Já to vím, již od r.1993 sleduji sat vysílání včetně .... |
novy
![]() |
|
@SirMaxto je jasný,snad si nikdo nedodrbe parabolu,když to vypadne a počká chvilku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Jde vam to?Právě proto mám obě paraboly stovky. Včera, při bouřce mně to na okamžik vypadlo jen 2x. Ovšem při nárazovém větru to je jiná. |
Bastlir
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
@BastlirA vypadlo to na obou parabolách??? |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
![]() |