Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

DISEQ 8/1 začíná stávkovat

Mám mám VU+Duo2 a na jednom tuneru mám DISEQ přepínač 8/1 ( umístěn na venku střeše u paraboly Visiosat Big BiSat - stáří cca 5 let ) přepínač do dnešního dne fungoval bez problémů a programy se přepínaly rychle bez prodlevy . Dnes začal zlobit a při přepnutí na jednu pozici ( náhodou je to 23E ) mi to nahlásí ladění selhalo a je nulový signál musím buďto Vůčko vypnou do standby a znovu zapnout programy se zpustí a hlásí to tedy i signál a nebo musím počkat dlouhou dobu určitě cca přes půl minuty a přepínač někdy přepne . Stejný problém nastává když se z fungující pozice 23E vracím na ostatní výstupy/pozice např.52E/28E/13E/19E/4E/1W/a atd. zase nulový signál a naskočí a to až po delší časové prodlevě a nebo po přepnutí standby/ready. Zajímavé je, že pokud přepínám mezi ostaními pozicemi než je ta 23E např . 52E/28E/13E/19E/4E/1W/ tak tento problém nenastávám. Ptám se tedy na zdejším fóru co si myslíte, že je příčinou odchází mi v těchto vedrech DISEQ přepínač a nebo LNB na pozici 23E ? A nebo se z mého DISEQ 8/1 stal nepřítel Skylinku ? :))) Předem děkuji za rady a tipy. :((

shiraz
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DISEQ 8/1 začíná stávkovat

vedro nepřítel,pokud večer bude ochlazení a bude přepínat tak
přepínač asi vadnej , pro jistotu zkontrolovat F konektory ,ale
nejsi sám mě odešel Diseq na 4 pozice a taky na 23,5° předevčírem.

dnurg
Registrace: 12/2016

@dnurg

Díky za tip je pravda, že po ochlazení to začalo zase fungovat tak uvidím jak dlouho asi mne výměna DISEQ nemine :-/

shiraz

shiraz, tak nárok na to uz ma po tech letech provozu. Mohl by to taky delat i ten prepinac poloh, oxidace cinu nebo je na plosnaku nekde u toho F vystupu pro Asru 23,5 E studenak vlivem rospadajiciho se cinu. Precijenom je to plosnak a krabička je uzavrena pouze dvěma zasunutymi plechy k sobe a zajisteni je pouze podlozkou a nizkou matkou na F vystupu a zmeny klimatu za ta leta udelaji sve. Zkus se na to mrknout, třeba je to prkotina. Samozrejme novy prepinac si klidne kup, je to jistejsi a pokud by to byla opravdu nejaka drobna zavada,ktera se da opravit, tak si ho nechej v rezerve.

HYPER
Registrace: 11/2010

Mě dělala něco podobného pozice 19E. Vzájemná výměna kabelů v přepínači s 13E, ten problém vyřešila. Asi něco mezi nebem a zemí... :O
Zkusil jsi kabely prohodit, a přepsat DiseqC i v přijímači?

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

Ja som riešil problem s diseq A/B kde som mal 23,5E a 28,2E na boxe a skylink som mal ešte napojený z toho isteho LNB na DVB-S2 kartu v PC. Stále blblo prepinanie medzi 23,5E a 28,2E na boxe a po prerobení f-konektorov, disequ, výmeny LNB to bol nakoniec blbý napájací kábel na 240V do PC. Asi niečo s uzemnením. Po jeho výmene, všetko ide ako má... R^

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

palermo67

Kabely jsem zatím neprohazoval, protože Diseq přepínač je umístěna na stožáru na hřebenové střeše a není tak jednoduché se k němu dostat . Jestli to bude znovu blbnout tak to vyzkouším.

shiraz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra