Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Vu+ Uno 4k - jak nastavit externi HDD

Dobry den, moc se omlouvam, ze po nekolika dnech opet zakladam tema ohledne Vu+ Uno 4k. Koupil jsem ho na zaklade recenze zde na parabole a pro jistotu jsem koupil i stejny externi harddisk jako v recenzi - Kingston Hyperx SSD pres adapter propojeny do USB portu. Firmware mam puvodni tovarni, ale bohuzel nejsem schopen nahravani na HDD rozchodit. Disk je v Media Playeru videt, je inicializovan, formatovan v pristroji na ext3. A mounted se ukazuje media/hdd... Ale zadne funkce nahravani nejsou funkcni, ani timeshift, timer... V nastaveni systemu jsem zmenil mod na expert, ale porad zadna nabidka ohledne nahravani neni k dispozici. Podle vyse uvedene recenze jsem myslel, ze je to Plug & Play, ale asi ne. Je potreba stahnout nejaky z nabizenych pluginu nebo nekde v menu nahravani povolit ? Chci ten stroj pouzivat na zakladni veci, aby se v tom snadno orientovali deti, ale ani to mi nejde. Dekuji predem za jakekoli rady.

RBL
Registrace: 12/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+ Uno 4k - jak nastavit externi HDD

Jak na BH, tak na VTI (to zatim budu testovat) HDD funguje perfektne. Takze ty ofiko FW pro Uno 4k nemaji defaultne nahravani aktivni bez nejakych pluginu. Zkousel jsem 2 a na obou se nic nedelo. Kazdopadne jste mi moc pomohli a posilani na jina fora (ci narazky na problem mezi kreslem a prijimacem] me neurazi. Diky jeste jednou.

RBL

Jeste jeden, slibuji posledni, dotaz. Da se nejak ve VTI nastavit, aby slo sledovat 1 a nahravat druhy kanal, oba kodovane Digi TV s kartou v jejich CAM ? Tuner B mam nastaven jako = Tuner A. Diky.

RBL

@oneeeee

Nie som proti BlackHole, ale nepoužívam ho. Ale Ty to preferuješ, to je dobre. Prečo by sa nedalo naformátovať USB v inom image? Dá sa skoro možno v každom. Takže ak radíš tak reálne. Aj ext3/4 vidno pod Windowsom. Priamo pripojené USB k PC a netreba to cez box. Takže len toľko na upresnenie.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@RBL

ako som ti už písal v inom vlákne len z jedného tp naštuduj si niečo o
CA moduloch

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

@pele1

OK, dekuji. Nebyl jsem si jist, jestli VTI nema ohledne tohoto nejakou jinou "schopnost" nez firemni FW, proto jsem se zeptal i v tomto vlakne. Dam se do studia....

RBL

to nie je o image k CA modulu ti stačí len jeden tuner

pele1

@pele1

Ještě bych si rád ověřil jednu věc ohledně těch CAM modulů. Mám doma 2 od Digi TV CZ - jeden je ve starém Vantage 8000 a není problém jeden kanál sledovat a druhý nahrávat (oba Digi TV, kódované, různé transpordéry). Opravdu to samé nejde ve Vu+ Uno 4K, který je podstatně novější ? Nechce se mi to věřit...

RBL

to ti nemôže isť ani v tom vantage iba ak nahrávaš v rámci rovnakého TP a to funguje aj v linuxoch dajú sa nahrávať až 4 programy

pele1

Jde to, mam Vantage uz asi 8 let a celou dobu jsem pouzival Skylink CAM (asi pred mesicem jsem presel na Digi). Nikdy nebylo zadne omezeni u kodovanych kanalu. Ted jsem to znovu testnul, nahravam ESP 2 HD a behem toho muzu prepinat na CT Sport HD, Nova Sporty, Sport 1 atd... vse z Digi, nic jineho ve Vantage nemam.

RBL

mám tiež vantage 8000 od roku 2009 síce už odpočíva v skrini ale viem čo dokáže to čo popisuješ funguje v čítačke ale nie v CA module a Skylink CAM je na tom ešte horšie

pele1

Ale ne, vzdyt tam mam ted vlozeny Digi TV CAM a nic jineho (ve ctecce by Digi ani nehrala)... ted jsem to zkousel, opravdu. Je mozne, ze je nahravka kodovana a odkoduje se az behem prehravani ? Tusim, ze takovou volbu Vantage mel.

RBL

tady jsem to nasel, bylo to od orginalniho FW 02.54, ale je to tak i na Jepssenu.
New Features:
1. Parallel acquisition of two encrypted channels on different transponders (HD 8000)
It can be taken immediately two encrypted channels on different transponders. The recordings are stored encrypted on the disk. In the case of playback, Recording automatically decrypted.
A je jedno, jestli je to ve ctecce nebo v CAM. Protoze i v minulosti jsem pouzival CAM (drive Skylink, ted Digi).

RBL

tak jedine že sa to nahrá zakódované a dekóduje až pri prehrávaní ináč je to v module nemožné

pele1

Jo, to je ono. A, abychom se teda vratili k puvodnimu tematu VU+, ten podobne nastaveni neumoznuje ? Tzn. nahrat zakodovane a odkodovat pri prehrani ?

RBL

existuje ale obraz máš až pri prehravaní

pele1

a jak, prosim ? Ale abych nemusel nekde psat nejake prikazy pres ftp nebo tak neco...

RBL

tak sorry teraz som to overoval a nefunguje to prehrať sa dá len to čo je live dekodované

pele1
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra