Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Zmeny v slovenskom DVB-T

ČT1 a ČT2 o polnoci presunuté do MUX1. V MUX4 sa objavili predvoľby Markízy, Doma a Dajto..

PeterHumax
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

@PeterHumax

Dík za info, už to jdu přeladit.

ja987
Registrace: 1/2016

RE: Zmeny v slovenskom DVB-T

Pěkně blbý řešení. Lidem u nás přijímající i slovenské vysílání naskočí dvakrát ČT1 a ČT2 SD. Ty slovenské pochopitelně nepojedou a oni budou zmateni. Obyčejných lidí, co sledují změny v obsazení multiplexů mnoho není a těch co by si uměli vymazat nepoužívané programy je taky málo.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@omar3

Pokud budou automaticky přelaďovat, tak naladí ČT1 JM nebo ČT1 SM a k tomu z SR ČT1 - To jsou 3 trochu jiné programy A ČT1 je kódovaný. Akorát naladí 2x ČT2 z toho jeden kódovaný. Obdobně jako třeba u nás Nova Cinema ve dvou chytatelných Muxech a nikdo není zmatený. A pokud se zmatenosti bojí, stačí přeladit ručně jen dotčené kanály.

ja987

To se nedá srovnávat. U nás všechny duplicitní kanály ve dvou multiplexech jedou volně, kdežto slovenské ČT1 a 2 kódovaně.
Přeladit ručně nepomůže, znovu se mu načtou kódované slovenské ČT1 a 2.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

@omar3

A tím, že jsou kódované, každý se 4obecnými pozná, že se vysílají ze Slovenska, obzvláště, má-li na SR natočenou anténu. Ten vzdělanější si při přepnutí přečte frekvenci. na Moravě v DBT naladíš buď ČT 1 JM, nebo ČT 1 SM, ale ne ČT 1. Jinak ČT 1 i ČT 2 byly na slovenském Muxu 4 i dříve a kódované, jen se přestěhovali na Mux 1.

Trápí mě však jiný problém:
Není možné, když byla Velká Javořina dnes vypnutá, aby upravili vysílací diagram K56? Po zapnutí vysílače mám na K56 téměř nulový signál, přitom K55 i K57 mi jdou normálně, jako včera.

ja987

Z vlastní zkušenosti o úrovni znalostí některých diváků nemám valného mínění. Kam mají natočenu jakou anténu nemají ponětí. Snad u RD kde to platili, ale v panelácích...
V okolí Brna mi jede K56 stejně jako v předchozích dnech.

omar3

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra