![]() |
|
MultiprepínačZdravím Vás, vedel by mi niekto poradiť nejaký ozaj spoľahlivý a funkčný multi-prepínač s LNB 5/16 až 32? Momentálne používam MAXIMUM XO MS 9/32 no začal robiť problém pri pripojení konvektora pre satelitný príjem a ruší BVD-T signál. Pri odpojení sat. funguje. Ďakujem. Peter. |
PeterSofta
Registrace: 6/2017 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: MultiprepínačTřeba EMP-Centauri |
pichac
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 401 |
![]() |
|
@PeterSoftaProblém není v přepínači ale v úrovni signálu DVB-T!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 686 |
![]() |
|
RE: MultiprepínačEMP multipřepínačům se obloukem vyhni.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multiprepínač@Enik prečo si myslíš že je problém v úrovni signálu DVB-T. Používam klasickú pasívnu anténu. Sila signálu je na 60% kvalita 95%. Keď pripojím sat. tak je sila signálu 40-50% a kvalita 10%![]() |
PeterSofta
![]() |
|
RE: MultiprepínačChalani by som potreboval vyjadrenie niekoho kto mi povie toto mám vyskúšané a funguje to bez problémov![]() |
PeterSofta
![]() |
|
@PeterSoftaNechci oponovat Saxonovi, ale pár EMP jsem namontoval a vždy fungovaly o.k. Samozřejmě se musí dát pozor na max. vstupní úrovně, což má zřejmě namysli i Enik. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: MultiprepínačTo já taky, ale jak dlouho...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@radek1ono každý má asi svoje vlastné skúsenosti z rôznymi výrobcami no ja som v podstate len domáci kutil a chcem to len pre vlastnú potrebu no nechcem kupovať niečo čo budem na druhý deň vracať lebo s tým nebudem spokojný![]() ![]() ![]() ![]() |
PeterSofta
![]() |
|
@PeterSoftaAž přestaneš udávat parametry signálu v procentech a začneš používat dB, tak budeš vědět, proč máš špatnou úroveň signálu. Vysvětlovat Ti to tady totiž nemá smysl. Ber to jako fakt a zavolej si někoho, kdo má měřák a zkušenosti.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
@SaxonKterou značku multipřepínače 4(+1)in/8out by jsi doporučil? |
mesab
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: Multiprepínačnapříklad Alcad MB-402On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to PeterSoftanekupuj dalsi multiprepinac, mel bys asi naprosto stejny problem (t.j. nizka selektivita integrovaneho slucovace TV-SAT)pokud rozvod DVB-T nemuzes resit samostatne, tak pouzij k slouceni TV-SAT externi slucovac s dobrou selektivitou a dle vysledku eventualne jeste do vstupu sat vloz HPF filtr (950MHz) s pruchozim napajenim snad ti zde nekdo z praxe da typ na vhodny slucovac a filtr |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
MultiprepínačTak chalani objednal som na skúšku Multipřepínač EMP MS5/28 PIU6. Predpokladám že do dvoch dní príde. Napíšem Vám sem info. ako to dopadlo.![]() |
PeterSofta
![]() |
|
@PeterSoftaVsadím boty, že to nepomůže a pokud to náhodou pmůže, tak jen díky tomu, že ten EMP je aktivní. To sle bylo možné vyřešit zesilovačem DVB-T a bylo by to mnohem levnější!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Multiprepínačno, to je mi opet logika, namisto toho abych odfiltroval (potlacil) rusivy signal ze sat mf, tak tam narvu zesilovac DVB-T (a priste budu opet "zapasit" prozmenu s LTE) ?Peter uvadi, ze DVB-T samostatne je o.k., tak pokud tam zaradi slucovac, prida do rozvodu pouze cca 1,5dB utlumu. |
kaos
![]() |
|
@kaosNemáš pravdu! Signál SATu z LNB je kolem 80dB. Přepínač je pro SAT aktivní, takže na výstupu switche je kolem 75dB SAT signálu. Pokud do switche připojí DVB-T tak ho rozbočí na 32 výstupů, což je cca -18dB(je-li switch v pásmu DVB-T pasivní, nebo cca -10dB je-li aktivní.) Z antény DVB-T bez zesilovače dostane cca 60dB, takže na výstupu ze switche má DVB-T 42-52dB, což je pod normu. Při oddělení SAT/DVB-T -20dB má na DVB-T pozadí až 55dB!!!, takže to DVB-T tím SATem zboří, protože LNB nemá na výstupu dostatečně ostrou horní propust!!! Je to prostě práce pro profíky! :-)Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
to EnikSouhlasim, ze je to prace pro profika, ale takoveho co se bude pro zlepseni odstupu C/N ubirat smerem maximalni mozne eliminace rusiveho signalu, nikoliv tedy smerem pouheho zesileni aktivniho signalu na ponechanem rusivem pozadi.Samotna kompenzace ztrat v rozvodu zesilovacem ano, ale to uz je z jineho soudku. Pri navrhu pouziti selekt. slucovace TV/SAT jsem prehlednul, ze ten multiprep. je 5/32 (asi nejaky to hotel), v tom pripade bych doporucil (dovolim si to reseni do budoucna doporucit i tobe) osazeni tech 4. sat vstupu filtry HPF-950 s vyssi selektivitou |
kaos
![]() |
|
HOTOVO !Takže chalani dám vám všetkým výsledok![]() ![]() ![]() ![]() |
PeterSofta
![]() |
|
![]() |