Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Posílení mobilního signálu

Zdravím lidi. Mám takový problém. Mám na baráku špatný signál (T-mobile). Kdysi byl lepší ale teď je to katastrofa. Bavil jsem se s techniky ale samozřejmě je vše v pořádku. Koupil jsem si REPEATER ale nějak mi nefunguje. Signál nějaký najdu, ale dál mi to nic neudělá. Asi (určitě) jsem udělal chybu při koupi. Koupil jsem repeater, který má posílit signál W-CDMA2100. Pátral jsem na internetu ale nejsem z toho vůbec chytrý. Je to zesilovač pro české pásmo? Jestli jo, tak jaké? Jaký musím sehnat ja? Ten zesilovač jsem koupil z aliexpressu.

LionelM
Registrace: 9/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Posílení mobilního signálu

GSM 900/1800

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

A to je 3G?

LionelM

@LionelM

O 3G jsi tu nic nepsal jen o GSM a pokud je to vesnice tak tam bude 900

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

@LionelM

Řekl bych, že ten repeater není pro GSM, aspoň podle specifikace na netu.
Koukni ještě sem:
https://www.t-mobile.cz/podpora/diskuzni-forum/-/discussion/topic/18775496

Panasonic TH-42PZ8E /Dreambox 7020HD v2/OPENATV 5.3 / AL 85cm/Digipower SG2100/Seagate Momentus 320GB e-SATA / Yamaha RX-V 465 B / Dantax Classic One 5.0 / Panasonic DMP-8BD

Libor73
Registrace: 1/2006

Nepsal. To je dodatečná otázka :-/ . Díky moc ale. A pro 3G je jaké pásmo?

LionelM

UMTS-FDD na frekvenci 2100 MHz

habr

@LionelM

Zařízení, které jsi si pořídil, je určené pro sítě v USA a jeho provozní pásma neodpovídají evropské specifikaci GSM, DCS ani UMTS, takže je v našich podmínkách nefunkční a nepoužitelné! Pokud by mělo fungovat v kdekoliv v Evropě, mělo by certifikát homolagace, což jistě nemá. Jeho připojením k elektrické síti se dopouštíš porušení zákona a vystavuješ se postihu ze strany ČTÚ!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Fresnel

Ak je stena baráku zhruba kolmá na nejaký vysielač, pomohlo by na ňu nalepiť (alebo nakresliť kovovou farbou) Fresnelove kruhy :-)

garabik
Registrace: 7/2009

Keby si sa bol pozornejšie pozrel pri objednávaní z aliexpessu na parametre, tak by si sa dozvedel že zariadenie má Uplink: 1920-1990MHZ a Downlink: 2110-2180MHZ a teda nieje určené pre naše podmienky ...... R^ R^ R^ R^

dano01
Registrace: 11/2008

https://www.gsmrepeater.cz/page/jak-vybrat-repeater/5

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Tak, že je to nelegální jsem opravdu nevěděl. Já po diskuzi z aliexpressu jsem se dozvěděl, že to tady fungovat bude. Prostě moje chyba, to uznávám. Takže to mám spíš vrátit co? Nebo jde to někde střelit? Věděl by někdo odkaz na aliexpres, který zesilovač koupit? Myslím, že tady to je dost drahé

LionelM

Na You tube sú návody, ako si ľahko a jednoducho urobíš dve anténky v tvare osmičky, ktoré prepojíš bežným koaxiálom. Jednu dáš na komín, druhú do obyváku. Za hodinu to máš hotové a úspech zaručený. Cena pár euro. Čo ti odporúčam je na sieť 1800 GHz.
https://www.youtube.com/watch?v=VqwJNXh35Ao&t=134s
Ak tvoj mobil pracuje v sieti 800 GHz, tak urob strany osmičky dvojnásobne veľké - 8 cm. Podobne zväčši aj vzdialenosť od zadnej plechovej steny.

Karner
Registrace: 3/2010

@Karner

Jistě jsi to sám vyzkoušel, když to tu tak vehementně doporučuješ. Ono to totiž tak snadné není a Tvoje rada a návod na YouTube je nesmysl! GSM gapfiller totiž nusí vypadat úplně jinak. Samozřejmě, že je možné ho postavit doma. Dokonce mám na něj i sadu komponentů (900MHz). Pro DCS, UMTS nebo LTE bych musel nechat komponenty udělat. :-)

Enik

Enik
Ty bys uměl udělat takový nějaký zesilovač, který by funguval?

LionelM

@LionelM

Samozřejmě. Není to nic moc složitého. Jen je potřeba vědět v jakém je stavu signál v místě provozu.

Enik

Enik
Někde ho tady i najdu ale většinou ne.

LionelM

Choď s telefónom na strechu a zistíš, koľko signálu tam je. Sused dokonca zviedol tento signál z anténky tvaru V do obývačky a dolu ho takou istou anténkou vysielal. A fungovalo mu to. Použil na to dva hrubšie medené prúty priemeru 3 mm a dlhé 16 cm. V najbližšom mieste, kde ich napojíš na koaxiál majú byť vzdialené iba 4 mm. Otvorený tvar V musí smerovať smerom na vysielač a v miestnosti na telefón. Vyskúšaj a uvidíš, že to funguje.

Karner
Registrace: 3/2010

@Karner

Jasně. On bude soused takový fyzikální Mičurin a Ty s ním! :-) Jsi schopen popírat fyzikální zákony stejně, jako světoví politici! Ale měj si svoje zázraky. :-) Pokud Ti někdo věří, je to jeho věc. Já vím, že kážeš bludy!

Enik

@Karner

Nedej se,Enik neví která bije.To co jsi popisoval,jsem užíval cca6-7 let,jen s tím rozdílem,na střeše gsm směrovku,15 metrů SAT kabelu,dole na lednici nalepená ležatá 8 2x4x4ramena
3,8 cm od lednice ve výši 1+60 cm a signál lalok 3metry x 80cm v kolmém směru k té 2x8.Podotýkám,že dole jsem neměl před tím ani ťuk.K tomu jsem pořídil Jablotron s 2.simkou a nahoře další yaginou ze šrotu:Dnes na vesnicích jsou převážně sítě LTE,pro mě OK bez antény,pro rodinu mám repeater 900mega
Při délce nad 10-15 metrů kabelu,nejsou starosti s ohmickým přispůsobením

korkoran
Registrace: 10/2006

- UMTS FDD je hlavním proudem UMTS. Párové spektrum je široké 2x60 MHz, kdy 1920-1980 MHz je uplink, 2110-2170 je dowlink a duplexní odstup je 190 MHz. V ČR je spektrum přiděleno celé mezi stávající GSM operátory, což znamená poměrně velkorysých 20 MHz na jednoho a možnost použít 4 nosné po 5 MHz. O2 spustilo svou FDD síť 1.12.2005 na jedné nosné, ostatní operátoři se přidali později.

https://www.gsmweb.cz/clanky/freq2.htm

habr

@korkoran

Jistě. Enik neví, která bije. Jenže Enik si to umí energeticky vypočítat. Když máš na přijímací anténě na baráku signál 80dBuV!!! a pošleš to do antény se ziskem 6dB, tak ti z toho vypadne 1,33 mikrowattu!!!! To je výkon, že by to urvalo hlavu! :-) Aby něco takového fungovalo, musel by telefon být připojený přímo k té anténě.

Enik

Ja jsem z Vás úplně zmatený jak sáňky v létě. Hold tomu vůbec nerozumím. ENIK, kdybych tě poprosil, vytvořil bys mi takový nějaký zesilovač? Z toho co jsem koupil by to asi nešlo nějak vytvořit (předělat).

LionelM

@LionelM

Z toho, co jsi koupil to nejspíš udělat nepůjde, protože přelaďovat ty zesilovače bude obrovský problém. A je docela možné, že to nepůjde vůbec. V Tvém případě je potřeba zjistit, na kterém pásmu komunikuješ s operátorem. Zesilovat totiž všechna tři pásma je zbytečné a nákladné. Nejjednodušší je pásmo GSM900MHz nebo LTE800MHz, případně obě tato pásma současně. DCS(GSM1800MHz) a UMTS jsou pro stavbu opakovačů nevhodné, složité a drahé.

Enik

@LionelM

Ono to nejde střílet od pasu ty tím zesílíš vše i ostatní operátory v tom pásmu pokud chceš mobil + 3G pořebuješ dual 900/2100 popřípadě 900/1800/2100 pokud si někde na samotě budiž ale pokud v zástavbě tak si koleduješ o průšvich.

Bez změření síly signálu je to loterie.

Není tam jiný operátor z lepším pokrytím?

habr

@Enik

Praktika je mnohdy s tou matikou v rozporu.Na střeše byl signál v tlf,2-3 kostky,dole po soustředění v lamd.2 laloku 5 kostek (plnéj signál),mimo lalok 0000.
Od dvou metru v amaterské praxi používaná antena do 0,9 giga,viz amáro

korkoran
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra