Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Posílení mobilního signálu

Zdravím lidi. Mám takový problém. Mám na baráku špatný signál (T-mobile). Kdysi byl lepší ale teď je to katastrofa. Bavil jsem se s techniky ale samozřejmě je vše v pořádku. Koupil jsem si REPEATER ale nějak mi nefunguje. Signál nějaký najdu, ale dál mi to nic neudělá. Asi (určitě) jsem udělal chybu při koupi. Koupil jsem repeater, který má posílit signál W-CDMA2100. Pátral jsem na internetu ale nejsem z toho vůbec chytrý. Je to zesilovač pro české pásmo? Jestli jo, tak jaké? Jaký musím sehnat ja? Ten zesilovač jsem koupil z aliexpressu.

LionelM
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

@korkoran

Udělal jsi perpetuum mobile. Tam kde nic není jsi dostal energii bez toho, abys nějakou dodal. To je úspěch hoden Nobelovy ceny za fyziku! :-)

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Posílení mobilního signálu

Hele, já jsem úplně blbej v tomhle, berte to tak. Chtěl bych doma aspoň nějaký signál. Samozřejmě, kdyby to šlo, tak aspoň 3G. Bez 4G se obejdu. V domě jsem už našel jak 4G, tak 3G ale jen na malém prostoru. Kdyby ani to ne, tak se spokojím s 2G.

LionelM

@LionelM

máš mobil 4G?Jak jsi zjistil v domě LTE signál?

korkoran
Registrace: 10/2006

Eniku, je fakt, ze ve starych knizkach byva dokryvac na TV signal napr. do udoli udelany ze dvou Yagin (jedna otocena na TX druha namirena do udoli) spojenych kusem koaxu, tj. bez aktivniho prvku. Nikdy jsem to ale nezkousel...

Co se tyka GSM repeateru, ten u nas nejde provozovat legalne (predpisy totiz stanovuji, ze JE NUTNY PISEMNY SOUHLAS operatoru, ktere repeater dokryva a ten ti operatori nikdy NEDAJI). Takze jakykoli pripadny problem (obvykle vazba mezi antenami repeateru, nasledne jeho kmitani a ruseni site GSM) je primou cestou k pokute od CTU v radu deseti tisic (poruseni vseobecneho opravneni VO-R/1/... nebo VO-R/2/..., nevim ted, ktere z nich to je)

Louskacek
Registrace: 3/2007

Je to VO-R/24/... omlouvam se za chybu v predchozim prispevku.

Louskacek
Registrace: 3/2007

@Louskacek

Došlo k menší změně v síle a provozu opakovačů,pokud výkonem ve svém domě zajistíš nepřeklenutí oblasti svého domu,což se mi povedlo umístěním za 3 zdmi a 10 metrů od baráku v ulici se připojím jen s obtížemi,ale za to na zahradě v altánu mi jdou i data.Největší výkon jde z gumítka v baráku,ta střešní komunikuje jen se 3 všemi nejbližšími převaděči,ale s mým telefonem na ulici ne,čili žádné rušení v okolí,ale koupil jsem ho ofiko v čr.za 4850,-

korkoran

Ano, mám mobil co může využívat 4G síť. Jenže v baráku jsme takový jen 2. Ostatní maximálně 3G síť

LionelM

Dle toho oprávnění

"Písemný souhlas není třeba pro šíření signálů vysílacích sítí sloužících k zajištění požární ochrany, veřejného pořádku a bezpečnosti obyvatel."

takže to klidně může člověk provozovat s tím, že to slouží pro tísňový volání v případě potřeby.

Jinak celý to vymýšlení antén apod. je úplně mimo, nahoře je odkaz na továrně vyráběný repeatery, takže není co řešit.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@PoldaS

Mám stejný názor,takže hned jak se objevila možnost,tak jsem koupil opakovač,za takové fuj peníze.Dnes je takový repeater pro naší normu 3+4 G za 1000,-
Kdysi v r. 1962-3 jsem podobně řešil 1. kanál Tv,jak říká Louskáček ;) :(( ;)

korkoran

Tu máš cenovo najvýhodnejšie repeatery s anténkami aj bez pre našu mobilnú sieť: https://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-Cell-phone-GSM-signal-booster-repeater-amplifier-with-LCD-display-1pcs-lot/810092949.html?spm=2114.10010108.1000023.13.qW9TBr

Karner
Registrace: 3/2010

@Louskacek

Máš sice naprostou pravdu ale jde spíš o teorii než o praxi. Pokud jde o televizi, tak potřebuješ určitě aktivní prvek. Přesněji řečeno, aby takový opakovač smysluplně fungoval, potřebuješ aspoň 100-120dBuV na vstupu do vysílací antény. Při 120dBuV jde překlenout vzdálenost i několik km! Záleží na újhlu vyzařování a ploše pokrytí.
Pokud jde o mobilní telefony, je situace o něco lepší. Stačí pokrývat mnohem menší prostor a tedy i potřebný výkon je mnohem menší. Určitě je lepší použít továrně vyrobené zařízení! Dnes to není cenový problém. Já jsem s tím dělal pokusy někdy před 20 lety, kdy se nic koupit nedalo.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

GSM opakovač

es könnte nur stärken handy signal, könnte nicht produzieren handy signal,
to je popis zařizení,venkovní signál nemá ani sílu PMR a vnitřní utlumený zdivem

korkoran

Korkoran
Hodil bys mi tu prosím někde odkaz na takový repeater za ty peníze?

LionelM

jen tak mimochodem, tech "energeticko - vedecky" spocitanych 1,33 mikrowatu je nejakych -30dBm, coz by byla naprosto luxusni uroven signalu (pro mobil s rezervou cca 60dB !)

kaos
Registrace: 2/2009

Jak radí karner ve 12,26,(dole jsou i s anténou)
nebo toto:když tě vyhmátne celní správa,tak k tomu přidáš ještě $7
https://de.aliexpress.com/item/Original-New-LCD-Display-GSM-900mhz-Signal-Booster-GSM-900-65dB-Cell-Phone-Cellular-Signal-Repeater/32813508038.html?spm=2114.010208.6.4.Q9lof3&s=p

korkoran

Díky moc. Kdybych koupil ten od co mi poradil kernet a přidal k tomu anténu co mám už od toho špatného
https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?orderId=83895210639525&productId=1718499102

šlo by mi to nebo musím koupit zase jinou anténu?

A to bych teda chytal jakou síť? 2G 3G nebo 4G ?

LionelM

@LionelM

bude.ale s 60% zisku

korkoran

Ak chceš mať istotu, kúp repeater aj s anténkami, ktorý je uvedený dolu na odporúčanej stránke Aliexpressu.

Karner

Když chce mít jistotu, ať to koupí v ČR. Navíc lze do 14 dní vrátit bez udání důvodu a je na to záruka (a to jak funkčnosti, tak parametrů neboli nemusí mít strach takový rádiový zařízení používat).

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Len či to v ČR nestojí 3X toľko?

Karner

@Karner

Odhadl jsi to na korunu:4750,-
http://shop.alienmode.cz/product_info.php?products_id=1121 :zombie: :crying:

korkoran