![]() |
|
Problem s prijmem asi lnbZdravi vsechny po letech uzivani se objevil problem s prijmen . Lnd 2 druzice 4 vyvody . na 1 vystupu prijem 19 +23 . Na 2 vystupu prijem 19 .3 vystup pouzivan jen obcas navstevou.problem spociva v tom ze pri prijmu 23 nejdou nektere cz frekvence napr ocko , prima max hd a dalsi.ct nova atd jdou v pohode.kdyz na pristroji na prijem 19 vejdu do menu ladeni a prejdu na 23 tak ve vedlejsim pokoji se objevi signal na nefunkcnich frekvencich z 23 a naskoci obraz .kdyz z ladeni odejdu a necham puvodni nastaveni na 19 signal zmizi.kontroloval jsem nastaveni paraboly , f konektory vse se tvari v poradku jen u jednoho vyvodu pro tu navstevu jsem zjistil sundane fko a spojene vodice na koaxu.nevim jestli to mohlo zpusobit problem.pri pohmatu lnb se mi zdalo mirne teplejsi u konektoru.mam podezreni ze je KO lnb ale nejsem si jisty a nez koupit nove za 1400 tak si radsi overim jestli mam pravdu. Predem dik za reakce |
hafanek1
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbVyvody jsem zkousel prehazovat i zapojovat jednotlive nepomohlo to |
hafanek1
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbNikdo neporadi? |
hafanek1
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbNevyhazuj 14 stovek ale radši si na to pozvi někoho z vybavením a zkušenostmi.Asi tě to vyjde levněji.Chtělo by to taky vědět které všechny programy nejdou může být problém s přepínáním H a V polarizace . |
Jury5
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbJe to popsané tak nějak zmatečně, těžko k tomu co napsat. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbŠpatný konventor!Měl sem tentýž problém! |
janys
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
příčin může být více1. Některé satelitní přijímače, například Technisaty, jsou více citlivé na zemní smyčky než jiné.2. Typy LNB mají různé napěťové úrovně pro přepnutí polarizace. 3. K LNB se při provozu několika přijímačů najednou posílá nejen napětí v koaxu, ale také napětí po síťce koaxu tím, že na elektroinstalaci jsou různé úbytky napětí na nulovém vodiči. Úbytek je tak velký, že dokáže zblbnout LNB, který pak přepne polarizaci z H na V nebo opačně. Pokud se natáhne dlouhá prodlužovačka a oba přijímače budou napájeny ze stejné zásuvky, může problém zmizet. Pak nezbývá, než velmi pečlivě odstranit všechny nežádoucí odpory na nulovém vodiči zásuvkových okruhů a případně změnit fázi pro jistič příslušného zásuvkového okruhu tak, aby všechny okruhy napájející satelitní přijímače byly ze stejné fáze 220V. Problém zemní smyčky je ale daleko širší... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 413 |
![]() |
|
RE: Problem s prijmem asi lnbO zemni smycce pochybuji jelo to v poradku nekolik let.zemni smycka by se projevila jiz pri instalaci. |
hafanek1
![]() |
|
Technik nepochybuje,technik měří! Voltmetr se dá půjčit, pokud doma není žádný!Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 413 |
![]() |
|
![]() |