![]() |
|
Nový přijímač s linuxemProsím o vaše názory ohledně výběru satelitního přijímače a konkrétních typů. Chtěl bych zase linux, čtečka může být uni, ale aby fungovala ICE karta Sk**ink, chtěl bych blindscan kvůli feedům a tuner by měl být hodně citlivý, aby locknul i slabší signály. Díky moc za typy, kdo máte co vyzkoušeno. |
lukasz
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 51 |
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemPtáš se nevhodně a jdeš na to hodně "od lesa". Vyber si pár modelů /v podstatě věčšina splnuje Tvoje požadavky/ a které se Ti budou nejvíc líbit i podle ceny, ty napiš. Kdyby jsi už linux měl, tak bys nepsal kraviny s kartou. Proč máme všechno dělat za Tebe? A ještě se k tomu pěkně pohádat, jak už je to tady zvykem. Dobrá rada na závěr: Dream, vu+, nebo formuler, vybírej...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 165 |
![]() |
|
Proč blindscan ?Blindscan nepožaduj. Vyhledávání je časově dost náročné a navíc parametry feedů jsou na netu, třeba i s BISS kódy. Navíc čím dál víc feedů přechází do formátů, které se stolním přijímačem již nechytneš ... 422, NS3 ...Jinak kolik chceš třeba tunerů ? T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 213 |
![]() |
|
@tukanLinux mám i teď, jenže nevím, jak se za ty roky změnila situace s pluginy a jestli jsou pořád dostupné a píše je někdo i pro nové přijímače, takže mi to zase jako taková kravina nepřijde se normálně zeptat. No a co se citlivosti tuneru týče a jak je to s příjmy slabých signálů, tak to se fakt nikde jinde nedozvím, jen z praxe od někoho, kdo už ten nebo onen přijímač má. |
lukasz
![]() |
|
@ivo2001Jj, vím, že je blindscan časově náročný, možná by na něj byla lepší satelitní karta. Vystačím si s jedním tunerem. Jinak koukal jsem na Vu+ SOLO 2 nebo Dreambox DM820 HD. Co mě zajímá je, jak si tyhle přijímače poradí s nestandardním FEC a s horším signálem. To se jinde něž z praxe nedozvím. |
lukasz
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemAký linux máš teraz?T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 589 |
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemO jaký "slabší signál" by jsi měl zájem? To se asi od Tebe nedozvíme my...Dreamem vedle nešlápneš, solo2 Tvoje parametry nesplnuje /i když je to výborný stroj/, cenová kalkulace se už blíží UHD-čku /uno, 900/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanFeedy z 16E, 10E, 7E, 3W, SR7200 v DVB-S2. Jsou tam věci, které prostě nejdou a nelocknu je, i když mám signál podle přijímače třeba 45-50%. Co nesplňuje Vu+ SOLO 2? |
lukasz
![]() |
|
@peterskMám teď IPBox 9900 HD Plus |
lukasz
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxem"Vystačím si s jedním tunerem"...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanNo a...??? Končím diskuzi, jako bych se na nic neptal |
lukasz
![]() |
|
@lukaszŤažko Ti je radiť. Každý tu bude svoj box obhajovať. V citlivosti tunerov už v dnešných strojoch veľký rozdiel nie je. Podľa mňa vyber si z týchtoVU+ Zero F4 DM 520 Octagon SF128 T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemZero docela topí, to spíš solo se, dream je výbornej, ale když, tak 525 už s CI slotem pro jistotu, f4 octagon taky může být. Proč se urážíš? /no a?/ Já se držím jenom Tvého zadání, končit diskuzi tady může jenom admin...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemsignal 45-50% môže byť na lock slabý na to skôr rieš veľkosť paraboly a čo sa týka citlivosti tunera tak na to linux nie je ideálne riešenieDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
lukaszzdar když tě tady někdo chce poradit tak nevím co se urážíš jak děcko ,podle roku Tvé registrace už by si mohl mít rozum a pochopit zdejší odborníky když ti chtějí poradit a tudíž potřebují patřičné informace co vlastně chceš.Vem ten Dreambox 900 UHD a už to neřeš. zdar.![]() |
marksony
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 823 |
![]() |
|
pro všechnyChlapci a jak je to s obrazem u toho Formuleru F4 turbo a nebo je lepší vzít už Octagon 4008 uhd ? Dík všem.Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@tukanNeurážím se, jen mě nebaví to slovíčkaření jestli jeden tuner nebo dva. Není to pro mě až tak důležitý a při tom obsahu, co TV stanice v dnešní době na satelitu vysílají bohužel už dnes stačí jeden tuner. Ono je těžko hledat na co koukat, natož ve stejnou chvíli ještě něco nahrávat. Myslel jsem, že když už, tak investovat do budoucna a jít do Dreambox DM900, 4K Ultra HD nebo do Vu+ SOLO 2. Dream se mi jeví jako lepší ve více ohledech. Jak je na tom tunerově v praxi? Píše se, že tunery jsou fakt citlivý. A pluginy, podpora atd.? V tom asi problém nebude? |
lukasz
![]() |
|
@marksonyJo, taky si myslím, že Dreambox 900 je dobrá volba. Pokud je na tom tunerově dobře, tak asi není o čem. V podpoře a možnostech rozšíření bych problém nečekal. |
lukasz
![]() |
|
@lukaszTřeba pro mě jsou i dva tunery málo![]() VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Nový přijímač s linuxemNo, ale i jedno slovíčko dokáže změnit totálně zadání. Dnes můžeš v podstatě přístroje vybírat podle procesoru, Mips /klasika HD/ nebo ARM /UHD/. Uvažuješ dobře, že chceš koupit dreama 900 /vybereš si už nový tuner/. Mě osobně vadí, že tam není display, ale to je otázka zvyku. Pak je tam ten octagon, nebo trojkombinace od vu+ /solo, uno, ultimo všechno 4K/. Podpora už je dobrá /vždyt jsou to nové přístroje/, takže už jenom vybrat./by the way tohle všechno jsi si mohl najít sám, obvzlášt se svojí registrací, nepotřebuješ od nás posvěcení, jak už napsal Peter, každý bude chválit to svoje a na to se nespoléhej/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanDM 900 má display.![]() T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
@peterskAno chlapi, display tam je a dost dobrej co jsem četl![]() A jak teda Dreamy obecně a tunery v porovnání třeba s IPBoxem. Je to stejný, lepší nebo horší? |
lukasz
![]() |
|
peterMáš pravdu, spletl jsem si to s unem, ale je to o ničem, jsem zvyklý na velké vu+ displaje /mám staré ultimo/ a třeba na 820 ten display přes obývák jsem prostě neviděl. Dreamu jsem nikdy "neholdoval" z důvodu vysoké ceny, musím uznat ale, že třeba 525 se vydařila, i když tady panuje "fáma" o poruchovosti...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@tukanNeplánujem teraz kúpiť nejaký box, ale ak by som teraz kúpil niečo tak DM 525 alebo Octagon 4008. Ale skôr ten Octagon.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
![]() |
|
![]() |